Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 353
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 630
Познавам дете с поведенчески проблеми. Не ми е близко или роднина, просто го познавам. Преди 2-3 месеца в Интернет пространството се въртеше клип направен лично от него в който той реже с брадва крачето на котка
Детето, всъщност е мъж на 22 г. Осиновен Гледан до към4-5г.от баба си Пълно безхаберие от страна на бащата /покойник/, докато беше жив. Майката може би в стремежа си да компенсира това си затваряне очите за доста очевадни поведенчески проблеми. Момчето е продукт на всичко това.

Най-лесно е да се отдаде на отглеждането и то определено може да има влияние, но си има и процент от населението, където си е генетично, точно както физическите болести. Просто това е болезнена тема и по нея не се говори.

# 631
Познавам дете с поведенчески проблеми. Не ми е близко или роднина, просто го познавам. Преди 2-3 месеца в Интернет пространството се въртеше клип направен лично от него в който той реже с брадва крачето на котка
Детето, всъщност е мъж на 22 г. Осиновен Гледан до към4-5г.от баба си Пълно безхаберие от страна на бащата /покойник/, докато беше жив. Майката може би в стремежа си да компенсира това си затваряне очите за доста очевадни поведенчески проблеми. Момчето е продукт на всичко това.

Най-лесно е да се отдаде на отглеждането и то определено може да има влияние, но си има и процент от населението, където си е генетично, точно както физическите болести. Просто това е болезнена тема и по нея не се говори.
И това е вярно. Но в случая с това момче, то често се прави на шут с цел привличане на внимание. Липсата на такова си личи. Но си права, че може би има и генетичен фактор.

# 632
Много е лесно да се вдигне белия байрак и да се каже - събирай си куфарите. Това е най-лесния и удобен вариант, който със сигурност много от жените тук биха ползвали, ако се озоват в подобна ситуация или ако надушат, че би им се стоварила.
Да де, обаче авторката явно не е като повечето. Simple Smile Затова жената търси варианти. И едва ли мненията на тези жени са й фактор!

# 633
Даскалката, ако е генетично не се ли замисляш, че може да се предаде и на твоето биологично дете?
Все пак това момче ще е брат на твоето...

# 634
Djoleva, абстрахираме се от малкия за момент, повечето социо- и психопатии не се диагностицират при деца под определена възраст.

Друго съществено е, че е хубаво да се правят и други изследвания преди това, био-химичен скрининг на мозъка и прочее, но пак трябва да са двамата родители да го поискат и разрешат това. Дето се казва, може да е нещо третируемо с медикаменти и прочее, но докато не почне ходенето по лекари ...

# 635
Djoleva, абстрахираме се от малкия за момент, повечето социо- и психопатии не се диагностицират при деца под определена възраст.

Друго съществено е, че е хубаво да се правят и други изследвания преди това, био-химичен скрининг на мозъка и прочее, но пак трябва да са двамата родители да го поискат и разрешат това. Дето се казва, може да е нещо третируемо с медикаменти и прочее, но докато не почне ходенето по лекари ...
Съгласна съм. Само че момчето за което аз пиша нещата са свършено. Той е на 22г.Изгубена работа.
Дадох го като пример в твоята тема за да се види до къде може да доведе безхаберие то на родители, затварянето на очите за проблемно поведение и донякъде стремежа на дете да получи внимание. И малко ген.

# 636
Даскалката, ако е генетично не се ли замисляш, че може да се предаде и на твоето биологично дете?
Все пак това момче ще е брат на твоето...
Това я питах още в предишната тема, но тя каза, че “лошите гени” са от майката.

# 637
Dincho, разбира се, но при мен и мъжа ми няма обременености, при майката има.

При нас има инати, темерути и други характеропатии Simple Smile

Няма как да знаеш дали има обременености или не, сложно нещо е генетиката. И как така перфектния ти мъж се е сдобил с такова проблемно дете?
Отговорът ти е като вица - всичко добро е от мен, всичко лошо от баща ти.
Не се заяждам, замисли се. Гаменчето ще е до живот брат на твоето... от това спасение няма.

# 638
Дами, понеже темата набъбна отново като страници, предлагам да поспрем с писането на детайли, които ги има назад тук и в оригиналната тема.

Тази седмица така или иначе ще стане ясно дали намеренията на половинката са сериозни или се пробва да печели време. Ще постна след срещата с психолога, ако се състои. И ако темата не е заключена, разбира се.

Благодаря на всички!

# 639
Първите два пъти ще дойде при психолога, след това вече ще му изникне неотложна работа. Така се печели време.

# 640
Желая успех!

# 641
  • София
А при вас като има характеропатии, както сама казаш, защо се бутате да създавате нещастничета?

# 642
Даскалка, успех и от мен.

Приличаш ми и звучиш като интелигентна жена с хладен ум.
Аз пак не разбирам как си допуснала да се заобградиш от хора с подобен начин на живот, мислене, манталитет, ако щеш. Simple Smile
Този твоят мъж трябва да е баси пича и много да те кефи (а бизнесът ви заедно наистина да си струва) щом правиш такива чудеса от героизъм. Средата му, роднини, бивши, дете може да отблъсне и най-упорития темерут.

# 643
Вероятността да е Баси пича е равна на нула..

Аз също желая успех на авторката, дано да попаднат на читав специалист и очаквам продължение на сагата.

# 644
Вадя кристалното кълбо и предричам, че Даскалка няма да излезе от това блато по никой начин. Тя е сама срещу поне трима. Мъжа ѝ я лъже и използва за гледачка, работодател и буфер и според мен нейните ултиматуми ще му накривят шапката точно никак. Тя смята, че много ще го трогне със заплахите си, но този какъвто е мухъл, дори тя да се изнесе и да го уволни, ще си намери друг начин да си кюта. Или ще намери друга глупачка, или ще метне детето на бабата. Не искал да води дела, за да не загуби сина си. Долна манипулация. Няма нужда да води дело за права, делото може да е просто за определяне на режим на виждания и издръжка. Ама на мунчо дори с това не му се занимава. Освен това очеизвадно е, че не сте на една вълна в семейството, той те обвинява, че му пречиш да го откъсне от вредната майка, а ти с кой акъл продължаваш да риеш в посока тя да си го прибира, просто не разбирам! Той ли те е лъгал досега, или ти си си решила просто да стане на твойта, като Ти смяташ, че е най-добре?! Или се стягаш в кръста и приемаш, че ще си лошата в семейството завинаги, с всички произтичащи от това задължения и отговорности, или напускаш тоя цирк,след като сама казваш, че мъжа ти няма капацитет да се справи като родител. Аз също, както други споменаха, бих била ужасена от възможността детето ми да има такъв брат.

Общи условия

Активация на акаунт