Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 397
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е защо само майката да ги вади тия пари? Не могат ли да си ги поделят с бащата по 300 лв.?
Бащата си погасява кредитите, натрупани благодарение на същата тази майка. Поне това е официалната версия и по липса на доказателства за друго - я приемам. Майката се разбра, че пари няма да дава, предвид последния им разговор.

Подозирам, а сигурно и Даскалката, че това семейство както я мрази, това не им пречи да я доят и да й се подиграват зад гърба какъв балък е... И поне за мен И мъжът й е в този кюп. Докато я е нямало нея - май не са му искали пари, като се появява дойната крава - що да не изкрънкат нещо.

Не зная златен ли му е или бизнесът съвсем не може без него, но накрая изкараните средства да не отидат за терапии на самата нея.
Има и друг вариант - тя се оплаква, но всъщност вътрешно не се ядосва, не се ангажира емоционално с цялата тази каша.

# 676
Почти съм сигурна, че има някакво садо-мазохистично удововолствие за Даскалка в цялата работа. От една страна тества себе си докъде може да стигне в поемането на отговорности и обгрижване на мъж, дете и бизнес, а от друга, иска да накаже майката, мъжа и детето като посочи какви са правилата и ги накара да действат според тях (дотук немного успешно). Те отвръщат на ударите, тя поема гадориите, но не се отказва и продължава в същия дух. Някои хора просто обичат да им е трудно.

# 677
[Все пак прочети отново заглавието на темата и осмисли идеята й, а тя НЕ Е да се помогне на детето и да се превъзпита, а да си отиде при майка си.

Именно,де заглавието...Ама ти отказваш да схванеш,че естетството на темата е вече променено,и че сега на дневен ред не стои как детето да бъде пратено,пардон,"разкарано" при майката,а въпросът е да се вземат родителските права и да се посещават терапавети за да се адаптира.
Разбирам,че сте разочаровани от тоя факт,но това е положението..
Даскалката се показа като егоист и прецака аудиторията,пък тъкмо бяхте набрали сила в свободните съчинения,толкова,че още не можете да спрете и мелите същото от предишната тема.
Даскалке,бива ли такова несериозно и подвеждащо към потребителите?

# 678
Детето в началото наистина ме прие и нямахме проблем, докато не го отделих в собствена стая.
Наистина? Значи в началото детето те е приело и не се е държало като доведено от гората, а след като ти си го отделила в собствена стая е станало агресивно? Как така само от едно отделяне в собствена стая дете, което те е приело и с което, по твоите думи, не е имало проблем се е получило толкова проблемно поведение?

# 679
Уиш, тя писа, че е искал да спи с тях в тяхното легло. Нормално е да се озлоби, че тя е искала да го отдели. За мен това е едно разглезено и разлигавено на N-та степен хлапе.

# 680
... Ама ти отказваш да схванеш,че естетството на темата е вече променено,и че сега на дневен ред не стои как детето да бъде пратено,пардон,"разкарано" при майката,а въпросът е да се вземат родителските права и да се посещават терапавети за да се адаптира.
А някои защо повтаряте като папагали глупостите й, а не помислите със собствените си глави Simple Smile Какво взимане на родителски права и от кого, щом детето така или иначе е при бащата! Родителски права се взимат през съд, когато детето е дадено на другия родител, а съдещият иска да промени статуквото. Тук хем майката не го искала, хем детето живее по 9 месеца с тях, хем бащата ще води дело за родителски права Rolling Eyes
Да не се окаже, че цялата драма на инвеститорката е за 40-те лв. детски надбавки!

# 681
Уиш, тя писа, че е искал да спи с тях в тяхното легло. Нормално е да се озлоби, че тя е искала да го отдели. За мен това е едно разглезено и разлигавено на N-та степен хлапе.
Не мисля, че само от отделянето в самостоятелна стая, от това едно-единствено действие, дете, което я е приемало и е било безпроблемно, може да се превърне в чудовището, което тя ни описа и любезно пусна на запис.

# 682
Като прочетох за случките с магиите.......направо ми настръхна косъма.
Върху детето е проектирана цялата злоба от страна на бабите. В комплект с провала им като възпитатели, тоталното отсъствие на трезво мислене по случая у бащата, резултата е налице и добре, че е авторката да се хване да оправя тази бакия!

# 683
Колкото и да се плюе и мята кал по Даскалка, аз спасение за това дете виждам единствено в нейно лице.
Ни баща му, ни майка му, нито бабите биха могли да направят нещо в градивна посока за един вече оформящ се проблемен характер. Единствено човек с повече разум, обективност и действеност, категоричност може да озапти тотално разлигавеното и изпуснато от роднините му дете.

Ако бащата е малко по умен, ще се хване здраво за Даскалка и ще работи с нея в посока сина му да стане човек. Ако ли не, ще си "гледа" отрока яваш, яваш, докато един ден той не му счупи главата, че няма да му даде достатъчно пари я за плей стейшън, я за айфон, я за кола.

# 684
Какво значи въпросът е за родителските права - авторката настоява бащата да води дело за родителските права ли? Защо?
Детето е при него, по договорка пътува при майка си, за какво му е дело за родителски права?

# 685
След като пусна тема "Как да накарам майката на доведения ми син да го вземе при себе си", авторката започна борба за присъждане на родителските права на бащата. Няма спор, форумът е сила.

# 686
Някой ден може и да го прегърне това дете.

# 687
И аз като Уиш не вярвам. Написа се, просто за да млъкнем.

# 688
Едва ли някой вярва.
Както с прибирането на детето от бабата - първо тя го подтикнала, после защото бабата искала пари, а те нямали, след това - той си го взел, защото иска детето да е при него и т.н. Според ситуацията се менят и историите.

# 689
Някой ден може и да го прегърне това дете.

Едва ли една прегръдка ще му реши проблема на детето........

Общи условия

Активация на акаунт