Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 925
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 810
Аз вече написах защо съм го отписала:
1. Няма нито един човек, който да го обича, приласкае и да му е опора.
2. Средата му е потресаваща и го дърпа надолу.
3. В малкото провинциално градче шансовете да намерят нужните специалисти, ама кадърни специалисти, са минус сто.

# 811
Аз лично имам надежда. Жената е амбциозна и ми направи впечатление още в предната тема, че е влизала във форуми на майки, за да търси причините за агресията на детето. Това показва добронамереност от нейна страна. Грижа. Отношение.
Малко подкрепа ми се искаше да има, поне от форум на български майки, а не тази ужасия. Трудности тепърва ще има. Иска да се бори с тях, иска да ги преодолее. Не е развяла байрака.
Нищо де, така е.
Ще си чета отстрани , докато все още не съм се отписала.

# 812
Ей Tays, нали си изчела темата напред ? Не си ли прочела как авторката пише за това дете все едно е някаква вещ, извадена от куфара на мъжа ѝ ... Жената колко пъти се опита да ви подскаже, че се чуди как да се отърве от това дете и единствения ѝ начин е да накара майка му да си го вземе ... Не мога да повярвам, че четете и не разбирате за какво иде реч ! Я си помисли, ако твоето дете имаше мащеха като авторката ...

# 813
Tays, няма нищо по-страшно от жена срещу жена, както виждаш Simple Smile

Че тя майчицата свята понесе по-малко критика от мене, нищо, че откакто е заминала е в безкраен меден месец и се опитва да забрави, че детето й съществува ...

# 814
  • Насред хаоса
Е като не търси съвети за какво е темата, tays? Да ни информира какво се случва в личния й живот ли? Аз мислех, че теми се пускат за съвети, явно не съм наясно как функционира форума.
Каквото е направила има отношение към поведението на детето в днешно време. Как да се промени то ако възрастните не видят грешките си?
Много бъркаш. Възрастните, които е трябваЛО да видят грешките си, не са го направили. И сега продължават да не го правят. Вместо това са прехвърлили отговорността и грижата за това дете на друг човек, докато те си гледат живота. И ако авторката направи така, просто чудесно ще стане за него. Какво се нахвърляш на човек, който действително прави каквото е нужно, за да не бъде изтървано това дете съвсем?
Ей Tays, нали си изчела темата напред ? Не си ли прочела как авторката пише за това дете все едно е някаква вещ, извадена от куфара на мъжа ѝ ... Жената колко пъти се опита да ви подскаже, че се чуди как да се отърве от това дете и единствения ѝ начин е да накара майка му да си го вземе ... Не мога да повярвам, че четете и не разбирате за какво иде реч ! Я си помисли, ако твоето дете имаше мащеха като авторката ...
Четеш като дявола евангелието. Ако се опитва да се отърве от него, изобщо нямаше да се занимава да го учи на елементарно поведение, да го възпитава, да му готви и да му следи режима - нали не е нейно, какво да й пука. И да, майка му, ако я интересуваше поне малко колкото авторката, досега да си го е взела. Бащата и той - зарязал проблемите и си живее, друг да се оправя с детето му.
Нахвърлихте се върху жената като хиени. Ами я си представете и тя да се държи като майката на детето, хем и има пълното право, понеже това дете не е нейно.

# 815
Човек, нали следиш темата.  От номер две жената е наясно, че вече не само ще отглежда това дете, а и трябва човек да го прави. Дотук било, каквото било. Нито детето е било наясно, нито тя, че то е нейна отговорност. Сега нещата се променят. Ще опита жената, ще опита с всички свои възможности. Специалистите може би ще я насочат / като гледам, форумът само може да саботира , но не и да насърчи усилията и /.
какво се цели с това грозно критикарство.
Я ми кажи ти, как виждаш изхода за това дете, ама обективно.

# 816
Zzzaz, защото едно дете, особено в тая възраст,  трябва да расте с майка си, освен, ако тя не е с някакви психо и други животозастрашаващи дефекти. И не, аз не останах с такова усещане, че авторката иска да се отърве от детето. По-скоро е загрижена за него и прави това, което, разбира се, тя смята за правилно. Имайте предвид, че понякога говориш с някого, очи в очи, и пак не го разбираш, а тук пишем/четем само, без да познаваме човека с неговите качества и кусури, без да сме наясно с житейската ситуация и е излишно такова яростно нахвърляне върху жена, опитваща се да поеме грижите за дете, неглижирано от родителите си. Не твърдя, че е абсолютно права и върши точно това, което е необходимо, но в никакъв случай не виждам опит да се отърве от него, по-скоро опитва да навакса липсите във възпитанието му. И това никак не е лесно. А дали детето ще е отписано - това най-напред трябва да тревожи майка му и баща му. Не авторката, но както става ясно, тя не го игнорира.

# 817
. Не мога да повярвам, че четете и не разбирате за какво иде реч ! Я си помисли, ако твоето дете имаше мащеха като авторката ...
И аз не мога да повярвам,че си възмУтена и огОрчена,понеже не приемаме сериозно помията която лееш,а избираме да коментираме водата идваща директно от самия извор..

Освен това,на която майка ѝ пука за детето си го гледа,а не се тюхка,че мащехата му е зла..

П.п.Бе вече се чудя някои хора с тоя интелект,който демонстрират,как ли пресичат светофарите?

# 818
Аз лично имам надежда. Жената е амбциозна и ми направи впечатление още в предната тема, че е влизала във форуми на майки, за да търси причините за агресията на детето. Това показва добронамереност от нейна страна. Грижа. Отношение.

Ами не, тя търси начини да го смачка, да го превърне пак в бездушната, послушна кукла, каквото е било, когато са го взели от бабата....
Докато не види гредите в "своите очи" и не спре да се възприема "Аз съм цялата в бяло, те са злите простаци!", няма да се справи.Нито с детето, нито с мъжа си, нито с нищо.
Вината за едни влошени взаимоотношения (без значение дали са мъж-жена, брат-сестра, майка-дете и т.н.), винаги е ДВУстранна.
Тя търси вината САМО в другите.Ами, няма да й се получат така нещата....

# 819
Скрит текст:

Ами не, тя търси начини да го смачка, да го превърне пак в бездушната, послушна кукла, каквото е било, когато са го взели от бабата....
Докато не види гредите в "своите очи" и не спре да се възприема "Аз съм цялата в бяло, те са злите простаци!", няма да се справи.Нито с детето, нито с мъжа си, нито с нищо.
Вината за едни влошени взаимоотношения (без значение дали са мъж-жена, брат-сестра, майка-дете и т.н.), винаги е ДВУстранна.

Е, ти съгласна ли си да ти викат "Румсерзис" и да скачаш със сандвчите Joy
Такава ли кукла е получила Даскалка от бабата. За пръстчетата да не казвам.Rage

Кои са и гредите, според теб ? Че изисква дисциплина, че го е изловила в лъжа с тетрадката и я е поправила ? Че търси начини да му наложи граници и правила? Е, не зная, аз греди не виждам, наистина.

# 820
  • Варна
Дали ще се справи и какво ще стане, бъдещето ще покаже. Но вихрещия се тук линч е направо безумие. Много злоба, много нападки, някои хора съвсем излязоха от релси с изказванията си. Кротнете се малко.

# 821
Скрит текст:
Скрит текст:

Е, ти съгласна ли си да ти викат "Румсерзис" и да скачаш със сандвчите Joy
Такава ли кукла е получила Даскалка от бабата. За пръстчетата да не казвам.Rage
Не знам защо, но аз не й вярвам.....дали интуиция, дали начина, по който пише, дали факта, че дава инфо "на час по лъжичка", но, не я вярвам.
Не знам как дете, което е било тартор/цар и господар при баба, тя го "получава" едва ли не недоразвито, увредено и т.н.Как такова дете слуша, учи, става отличник и т.н.?
Нещо не ми се връзват "фактите".
Т.е., по нейни думи, тя получава едно гаменче, тероризиращо баба си, успява да го озапти и да го превърне в добро дете-отличник, а после то пак сам-само става гаменче....

# 822
  • Варна
Daskalka, държа да изразиш мнението си на конкретни въпроси .
Вярваш ли, че тази  биологична майка има капацитета и желанието да промени, да възпитава и обгрижва детето си ? Сама констатира грешките и дефицитите във възпитанието му.  Ти няколко пъти поясни, че грубото му отношение те е дистанцирало и не го желаеш. Би ли се ангажирала да го възпитаваш и обгрижваш именно като родител - с любов, такт, дисциплина и търпение?  
Кой сценарий е най -полезен за нормалното развитие на детето, не на слабоумните му родители?

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 16:12 от Viviana91

# 823
Много злоба, много нападки, някои хора съвсем излязоха от релси с изказванията си.

Признавам,че се позабавлявах доста..Добре е да видиш същината на нещо/някой..
Темата ми бе много полезна в това отношение.. 

# 824
Ама то е ясно, че никой не може да го гледа както майката, но след като тя не иска, как ще я накарат ... А авторката се е опитала да го гледа по нейните правила и граници, обаче когато не се получило както иска, детето става "агресивно психопатче". Тя сама написа в първата тема, че вече грижите са ѝ ограничени до ежедневните нужди ... Не може по такъв начин да се опитва да превъзпитава вече голямо дете с изграден характер и да очаква то да я боготвори ...

Общи условия

Активация на акаунт