Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 901
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 960
  • Варна
Ако баща му беше позитивен пример и ментор, детето щеше да е научено да се храни културно. Това е задължение на родителите до предучилищна възраст. Има и деца, които на 4г. още са с памперси ,  по вина на родителите. И всички очакват  държавните институции да ги превъзпитат. Съжалявам, но авторката отново защитава "златния член"- баща, чиито роля и участие във възпитанието е нулева. Момчетата винаги копират маниера и навиците на бащите. Семейството е приемало странностите на детето за нормални. Затова авторката не може да се аргументира защо титулова един от основните виновници за ограниченото развитие на детето. Баща му защо не забелязва тези аномалии, може би са семеен манталитет ?

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 15:17 от Viviana91

# 961
  • here and now
Ако 6 възрастни(най-близките) смятат поведението му за нормално, а един единствен (новата жена на бащата) го смята за неприемливо е напълно нормално то да се опълчи срещу нея. И дори и да не е напук, много е вероятно то да мисли, че тя греши или нарочно го тормози.
Но тези хора по-далеч от носа си не виждат. Те само съжаляват детето и гледат да му угодят. Силно се надявам след срещата с психолога бащата да си влезе в истинската роля на родител и да изисква по-адекватно отношение от останалите.

# 962
Как бихте подходили, ако, хайде да не е доведено, а биологичното ви дете трета година отказва да си затвори устата по време на хранене, тъпче се като хамстер и джвака насреща ви полусдъвкана храна. На всяко хранене. Как ще решите този проблем?

Забележки за поведението на детето трябват да дойдат от бащата. Нямаш авторитет за това дете и твоята роля е подпомагаща във възпитанието му и така ще си остане.

# 963
  • София
На дете не се повтаря, за да не прави напук. На възрастен също. Говори се веднъж спокойно, без квалификации и обиди, без епитети и заплахи. Може да се повтори разговора. После следва запазване на мълчание, за да осмисли детето и да реагира. Дава се личен пример и внимание.
За над 15 г.родителски опит с учители - не съм срещала някой толкова некадърен, че да се жалва от мляскане и да не може сам да реагира. Още повече да коментира с партньора на родителя, а не със самия родител. Явно още един герой в черно се яви за контрапункт.

# 964
Все повече започвам да си мисля, че авторката е приела малкия като проект, по който да работи и да покаже на света, че е способна с възпитателни и бизнес похвати да постигне чудеса. И е започнала така, както се стартира бизнес. С влагане на всички ресурси, натискане 24/7, използване на всяко отпускане на “конкуренцията” за постигане на целта.
Детето, обаче, не е бизнес проект и провала е налице.

# 965
Съжалявам да го кажа, но детето е с очевидно забавено ментално развитие за елементарни умения и навици, които се усвояват до 5-6 годишна възраст. То като че ли тепърва минава през психологическия процес на борбата на егото, характерно за деца между 3 и 7 годишна възраст.
Определено е проблемно и определено не става въпрос за моментен детски инат.

Няма да си влезе бащата в ролята, защото вече е компрометиран като авторитет в очите на детето. И да иска, ще му е трудно.
При тях всичко е сбъркано.

# 966
Google, именно. Няма нормален детски "инат", желание да се прави напук, да се дразни, което да продължава три години. За нещо, което е разбрало, че е проблем не само вкъщи, а и навън. Е как не му омръзна три години да слуша, че трябва да се храни нормално 🤣🤣🤣. Не, Даскалка (ще ме прощавате, че говоря за себе си в 3то лице) ще да е виновна, защото не знае, че детски инат не трябва да се забелязва, защото само доказва, че с такова действие се печели внимание.

Е страшна алтернатива се посочи, да си мляскал там, те и възрастните мляскат 🤣🤣🤣. Ами дай да почнем и други неща, да си бъркаме в носа, да вадим сополи и да мажем по стените, и прочее приятности. Част от аудиторията изглежда избира да не разбере, че аз не съм някоя супер-амбициозна майка, която е взела бездарно дете и се мъчи да го прави пианист от световна класа. В нашия случай битката е от най-елементарните неща, които се учат във възраст, в която дори не е бил при мен.

Аз проблемът си го реших, вече не се храня с него като сме само двамата. Да го видим на кой ще прави напук, като няма публика 🤣🤣🤣.

# 967
Той не го възприема като липса на публика, а като оттегляне на врага, след загуба на поредната битка.

# 968
Вие сравнявате опита си с обикновени инатливи деца, не такива със СОП, които изпитват реална омраза към възпитаващия.
Google,  СОП е едно обединително понятие, включващо мноого различни проблеми, даже не е ясно дали има реална клинична изява на нещо. За омразата си много права - точно това е първопричината и например мляскането няма как да спре преди да се намали напрежението в отношенията. Не знам колко пъти се каза - шанс има, само ако бащата влезе в роля на.родител и основен възпитател + много търпение. Дано наистина започнат работа с читав психолог. Силно ме съмнява обаче Даскалка да следва препоръки, които не й отърват. И все така остава висящ въпроса, как, виждаш ли, разумен и интелигентен човек се вкопчва в подобен мъж? Тези, които подкрепят авторката- способни ли сте да изпитате уважение към бащата? Не виждате ли нещо сбъркано в тази маниакалност да остане в подобна изключително токсична среда? В други теми за много по-леки проблеми се съветва "бягай с 200" . Абсолютно личи  и липса на любов или някакъв алтруизъм, че да се каже "Има смисъл да се бориш".

# 969
Абе детска работа е вашето, мерите си инатите двамата, но то поне наистина е дете.

# 970
  • here and now
Все повече започвам да си мисля, че авторката е приела малкия като проект, по който да работи и да покаже на света, че е способна с възпитателни и бизнес похвати да постигне чудеса. И е започнала така, както се стартира бизнес. С влагане на всички ресурси, натискане 24/7, използване на всяко отпускане на “конкуренцията” за постигане на целта.
Детето, обаче, не е бизнес проект и провала е налице.
Дори и така да е. Ако крайния резултат е един възпитан и уверен човек, който да постигне самостоятелност и да се самоиздържа, който не вреди на себе си, близките или обществото, то "голямо важно" какви били целите и мотивите на авторката.
Цитат
Няма да си влезе бащата в ролята, защото вече е компрометиран като авторитет в очите на детето. И да иска, ще му е трудно.
При тях всичко е сбъркано.
Вярно е, че нямат много полезни ходове, но ако все пак започне да поставя някакви граници и да се държи маалко по-изискващо може и нещо да се промени.

# 971
Странно, не странно, след като тя каза, че го обича и си държи на него, не се зацикля защо, а се действа според ситуацията. Като си го иска жената, да си стои с него. Може би смята, че може да се справи със ситуацията. На мен, на втори, трети в темата може да изглежда по различен начин. Е и? Нито я познаваме, нито живеем нейният живот.

# 972
Не е нормално децата да мляскат и да спят в леглото на родителите си. Ама хайде щото хулим Далкалка да пишем глупости. Далкалка е много силен човек. Малко биха издържали такъв живот.

# 973
Ината трае толкова, колкото и на отсрещната страна!
До края на живота си мога да мляскам срещу някой, който иска да се храня на масата до него, а аз искам да правя друго, а той не позволява, защото режима....

# 974
Далкалка е много силен човек. Малко биха издържали такъв живот.
Много е силна, съгласна съм. Направо й завиждам на стоицизма и здравите нерви.

Общи условия

Активация на акаунт