Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 981
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 945
Принципно държа 1 пакет за всеки случай, но скрит дълбоко, да не му е пред очите.
Обаче любящата му леля му донесе някакви неизвестни марки солети и кроасан. Ама тя на нейното си не купувала (след като братчеда е 60 кг на 12 години, се сетиха да го ограничават)
Е, аз й намекнах, че и за моя няма нужда по този начин да си показва любовта.
Споменавам го, защото ми е прясно от снощи, и той веднага се залепи за солетите, преди да е вечерял.
Какъв спешен случай би решил пакет бисквити?   Smiley
Скрит текст:
Това ми напомни времето на моето детство, когато магазините събота и неделя не работеха, и ако ти се дояде тогава бисквити/шоколад, просто няма.Ама сега, когато храна има на всяка крачка, по 24 часа в денонощието...?!
Почерпки/подаръци от роднини/познати, не слагам в сметката и не съм забранявала никога.Все пак, те не са ежедневие, а децата им се радват.Когато е рядко, не е проблем.
И по темата:
докато бащата не стане Баща и не си влезе в ролята, оправия няма да има.То при нормално семейство и биологични родители, когато "единия дава, а другия не дава", детето става "лошо и разглезено", а в така описаните отношения ще е цяло чудо от това дете да излезе нещо хубаво.

# 946
И ти мислиш, че само това дете прави така?! Личи си, че нямаш никакъв опит с деца. Детето ти прави на пук, колкото повече му говориш толкова повече гледа да те дразни. Класика просто. Въобще не е някакво изключение или пример за "проблемно дете"...

# 947
И ти мислиш, че само това дете прави така?! Личи си, че нямаш никакъв опит с деца. Детето ти прави на пук, колкото повече му говориш толкова повече гледа да те дразни. Класика просто. Въобще не е някакво изключение или пример за "проблемно дете"...
Жената попита как бихте подходили вие в тази ситуация,инак си знае,че е от инат,като я гледам,не е тъпа..

Но разбира се е по-лесно всеки да си мели квото му е кеф,отколкото да се говори по същество..

# 948
Аааа, да отговори по същество. Дойдохме си на думата.
Ще й кажа как бих постъпила когато тя отговори на въпросите, които й се зададоха по-назад. Laughing

Аз дадох достатъчно съвети в темата, но с радио не смятам да общувам.

# 949
Аз съм виждала и много възрастни да мляскат докато се хранят, пък какво остава за дете ... Когато порасне и започне да се срамува от заобикалящите го, сам ще се промени ...

# 950
По-полека дами, не съм шеф на концлагер 🤣🤣🤣.

Давам ви пример. Детето яде с отворена уста и джвака насреща ви. Обяснявате му, че не е възпитано да се храни така, ще предизвика отвращение у хората насреща си и т.н. Не, продължава. Почвам да напомням, продължава.
Скрит текст:
В училище се хранят на стол, госпожата ме дърпа настрани и казва, че децата ги е гнус да се хранят с него на една маса, да му говорим, да вземем мерки. Говорим пак. Никаква промяна. Следва скандал, започва да се храни в училище със затворена уста. Вкъщи - не. На третата година още се борим по темата.

Баща му ли го кара да се инати и да прави напук, да се храни като свиня въпреки, че в училище вече не, тоест, проблемът не е механичен, да не може да си затвори устата?

Това не ви е средностатистическото дете, което ще се запъне чат пат за нещо, човешко е. Тук не е такъв случаят, затова и предлаганите от вас стратегии просто не сработват.

Как бихте подходили, ако, хайде да не е доведено, а биологичното ви дете трета година отказва да си затвори устата по време на хранене, тъпче се като хамстер и джвака насреща ви полусдъвкана храна. На всяко хранене. Как ще решите този проблем?
Класика в жанра.   Smiley
Всички деца правят така.Понеже нямат опита, пробват докъде могат да те вбесят.
Моите например почнаха да псуват, като хамали.При положение, че баща им не го прави, или е веднъж на високосна, детската градина се оказа добър "учител".
Какво правех?
Първия път казвам, че това е лошо, неприемливо и че така не се прави и няма да толерираме подобно поведение.
Дали чуха?   Laughing  Доста бих се учудила, ако което и да е дете чуе от първия път и спре да прави, каквото прави.
Напомнях още 3-4-5 пъти.После спрях.Но, на следващото тяхно искане/молба за нещо, директно отказах.И след учудения им поглед, обясних "Ами, аз ви моля няколко пъти за нещо лесно, вие не чувате и не се съобразявате.Защо аз да чуя и да изпълня молбата ви?".И не задоволих желанията им.Така няколко пъти, докато схванат, че винаги има последствия.
Обикновено децата не разбират от приказки и словесна логорея....доста родители се скапват да говорят, обясняват, разясняват, а после все се чудят що детето не чуло, не разбрало, не схванало.....

# 951
Даскалка, ти работиш ли нещо в момента?
Защо имам чувството, че само мъжът ти работи по съвместния бизнес, а ти си тестваш професионалните умения върху неговото дете?
Петдесет пъти ти се каза и аз ще повторя - децата усещат отношението към тях. Детето те възприема като поредната даскалка. Би ли изпратила детето в подходяща за проблемите му институция?

# 952
Даскалка, аз лично бих помолила и то МНОГО ТВЪРДО  бащата да си влезе в ролята и той да е инициатор на разговори и действия.
Това ти се казва за 10938754302 път, но ти като “кон с капаци” продължаваш с АЗ, АЗ, АЗ...

# 953
Би го изпратила на края на света даже ... Grinning

# 954
  • Насред хаоса
Да, бе, всички мляскали и затова ще потъват в земята, като ходят някъде, докато порасне и се чукне в главата, че това не е много ок за околните. Stop На 9 години и връстниците му го избягват заради това. Явно не се срамува. Да не е на 3, че да не се усеща? И да го прави напук, него избягват и ще избягват, не авторката.

# 955
Да, бе, всички мляскали и затова ще потъват в земята, като ходят някъде, докато порасне и се чукне в главата, че това не е много ок за околните. Stop На 9 години и връстниците му го избягват заради това. Явно не се срамува. Да не е на 3, че да не се усеща? И да го прави напук, него избягват и ще избягват, не авторката.

Спряло е да го прави в училище и сега е само вкъщи. Дали не е срещу авторката?
Това дете просто толкова не може да я понася, че ще направи всичко за да й вгорчи живота. Разбирам го.

# 956
Най-обикновен бойкот, а се представя като драма от величината на глобалното затопляне.
Няма ли вариант бащата да бъде натоварен поне с нещо толкова дребно като повтарянето "Х, яж със затворена уста". Айде, да не е на всяко ядене, но поне на всяко трето - да не го преуморим човека.

# 957
Така и предполагах, че по цял ден се разправят с детето за дреболии.

Ако беше престанала да му намилаш за мляскането и яденето с отворена уста досега да е престанало. Сега го прави напук да те дразни.
Недей да се вглеждаш в детето и да му намираш кусури за всичко. Това което си дала за пример е много показателно, че нямаш и представа от деца. Всички го правят и престават, когато видят, че не ти пука.
 Терминологията ти е също показателна - като свиня, гнус...
Представям си като седнете на масата какви обиди и баталии се разиграват

Смешно ми става вече....

# 958
Щом чак учителките я викат да й кажат, че другите ги е гнус, егати ината ще да е това. Вие сравнявате опита си с обикновени инатливи деца, не такива със СОП, които изпитват реална омраза към възпитаващия. С родните деца е едно - те все пак те обичат и искат да ги харесваш, дори провокациите им са до момента, в който наистина им се разсърдиш. Това явно няма да важи в този случай.

Алина, разбрахме всички, че не понасяш авторката. Налагаш се точно толкова, колкото и тя.

# 959
Аз съм виждала и много възрастни да мляскат докато се хранят, пък какво остава за дете ... Когато порасне и започне да се срамува от заобикалящите го, сам ще се промени ...

Колкото са се променили и  възрастните за които говориш..
Цитат на: A-L-I-N-A link=topic=1127161.msg38998028#msg38998028 date=156284думата.
Ще й кажа как бих постъпила когато...

[/quote
Е,авторката сигурно ще се капичне от мъка:)

Общи условия

Активация на акаунт