Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 071
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Варна
Да де, и аз това казах, както и много други. Обаче Даскалка мълчи, изчаква и не е много ясно какво. Защо не натисне онова подобие на баща още тази вечер да му го каже?

tays, ето, това е градивна идея.

# 2 056
Аз бих си вдигнала задника и бих отишла до там.Вечеря всички заедно и картите на масата.Пред детето.Както и изясняване на причините защо мама няма да го вземе за постоянно.Ако почне да увърта,директно я разобличавам в лъжа..
500 лв за двама души,не е нещо дето не може да си позволи човек.
Нека първия гняв се изсипе още там,в Англия..
И да си го довежда,да си стои тук  с него,колкото е необходимо за да се успокои

# 2 057
Говорила съм вече с мъжа ми по темата и го чакам да реагира.

За мен на този етап е важно не дали на детето ще му се каже днес или след седмица, а дали той наистина ще си промени отношението към отглеждането му изобщо, ще продължи ли да се вижда с психолога, ще изпълни ли другото, за което краен срок му е края на месеца. Аз не искам и не ми е нужна промяна на парче. За да останем семейство не стига два три дни да пази поведение и после да си почне по-старому. За момента изпълнява ангажиментите, които пое към мен, искам да видя как ще тръгне. Детето така или иначе ще разбере.

Самият факт, че откакто е заминал не е попитал за мен, не ме споменава, не търси контакт и продължава да се прави, че ме няма, на мен ми говори достатъчно. Направо не ми се мисли какво ще е като се върне първата седмица и установи, че съм си още тук.

Какво? Аз лично ли или и двамата с мъжа ми Simple Smile

# 2 058
Е как ти сама?!?

Двамата много ясно..

# 2 059
Даскалка, попитахме те няколко пъти какъв специалист е диагностицирал детето с ODD и RAD.

# 2 060
Говорила съм вече с мъжа ми по темата и го чакам да реагира.

Скрит текст:
За мен на този етап е важно не дали на детето ще му се каже днес или след седмица, а дали той наистина ще си промени отношението към отглеждането му изобщо, ще продължи ли да се вижда с психолога, ще изпълни ли другото, за което краен срок му е края на месеца.
Аз не искам и не ми е нужна промяна на парче. За да останем семейство не стига два три дни да пази поведение и после да си почне по-старому.
Скрит текст:
За момента изпълнява ангажиментите, които пое към мен, искам да видя как ще тръгне. Детето така или иначе ще разбере.

Самият факт, че откакто е заминал не е попитал за мен, не ме споменава, не търси контакт и продължава да се прави, че ме няма, на мен ми говори достатъчно. Направо не ми се мисли какво ще е като се върне първата седмица и установи, че съм си още тук.

Какво? Аз лично ли или и двамата с мъжа ми Simple Smile
Ами, можеш спокойно да почнеш да стягаш нечии куфари, твоите или неговите, зависи кой ще се изнася ...Smiley
1000% гаранция, че мъжът ти НЯМА да се промени, "промените" у възрастни хора са от ден до пладне.
Та, ако заплахите ти не са само "аа, че плашим гаргите!", на това семейство му се види краят.

# 2 061

В какъв смисъл, да установи, че си още тук? Ами къде другаде да бъдеш, ти си си у вас...?!?
Simple Smile

# 2 062
  • Варна
Даскалке, какво означава "чакам го да реагира"? Чакаш го да се измъкне отново? Отговорът от негова страна е прост - "да, ще му кажа довечера" или "не, няма да му кажа". А ти вечерта си до телефона, още по-добре, ако е на високоговорител. На него му е изгодно да се измъква до момента, в който детето кацне на вратата ви. Без майка си, бъди сигурна в това.

# 2 063
Тъй като съобщаването на детето какво ще се случва с него, е ключов момент, всеки бяга от отговорността да му го съобщи.
Даскалке, да не би да се надяваш до последно, че ще се случи друго, и затова да си в такава изчаквателна позиция?

# 2 064
Авторката няма да се раздели с мъжа без значение от развитието на казуса. Ще намери начин детето да не живее с тях. И по-добре за него, защото противно на някои други мнения, аз смятам, че най-лошото, което е можело да се случи на това объркано и проблемно дете е появата на човек като даскалката в живота му. То е видно, че и при роднините си няма да прокопса и да стане човек, но те поне са само прости и не могат да го възпитат от безхаберие, но не му вредят хладнокръвно и с умисъл. То ще продължи да бъде гамен така или иначе, но живеейки при даскала може и в престъпник да се превърне. Категорично не смятам, че тя е "единствения му шанс да стане човек" защото хора не се градят по този начин.
TafTaf , Невена и Кечър са я описали невероятно добре.
Освен липсата на емпатия, егоцентризма, манипулативния характер (благодарение на който заблуди голяма част от аудиторията), преувеличаване на собствените способности (и омаловажаване на всички останали), емоционалната студенина също е впечатляваща. Някой реди доста страници писа, че тя действа хладнокръвно и премислено като психопат. Абсолютно е така. Тя хладнокръвно ще премахне всеки, който ѝ пречи на пътя, ча даже и публика си намери.
Аз все повече се надявам детето наистина да отиде да живее другаде, дори и при баба си.

Всъщност имам практичен съвет към авторката - покажи темите на майката на детето или поне по някакъв начин ѝ дай да прочете какво ти е отношението към него и какво му планираш. Ако има поне капка здрав разум и поне малко й дреме за собственото ѝ дете, няма да го прати в товя дом.
Ако не стане с майката, пробвай с бабите. Ако и те не вдянат - детето е бита карта.

# 2 065
  • София
Най-добре ще е мама да му донесе от Англия ключалка за стаята, с пръстов отпечатък - така ще се погрижи детето й да е в безопасност от мащехата-психопатка, която "хладнокръвно ще премахне всеки, който ѝ пречи на пътя." - край на цитата. Mr. Green

# 2 066
Според мен, майката на детето е много добре информирана, какво се случва в жилището на Даскалка, какво й е отношението към детето и прочие. Предполагам, че детето дори доукрасява случващото се, когато го разказва на майка си. Съответно майката, коментирайки ситуацията пред детето, допълнително подклажда напрежение в отношенията между детето и Даскалка. Докато това не спре, проблемите няма да се решат.
Най-вероятно подобно е поведението и на бабите.....
Бащата само стои и не прави усилие да промени ситуацията.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 09:44 от Lea_Lea

# 2 067
Tays личността на отглеждащия и неговото отношение към едно дете, както и отношението на детето са от изключително значение дали ще се стигне до някакъв положетелен резултат.

# 2 068
  • София
Тъй като съобщаването на детето какво ще се случва с него, е ключов момент, всеки бяга от отговорността да му го съобщи.
Даскалке, да не би да се надяваш до последно, че ще се случи друго, и затова да си в такава изчаквателна позиция?

На мен ми се набива в погледа интересна ситуация- Даскалка е командир, не зачита ничии мнения, иска да става по нейния начин, според форумната критика.
Но, в същото време е критикувана, че не заставя Муньо да изпълни исканията ѝ на минутата, а му дава шанс да се подготви и да направи нужното, осъзнавайки го като поемане на задължение и отговорност, а не като изпълнение на заповед от подчинен.

# 2 069
  • София
Tays личността на отглеждащия и неговото отношение към едно дете, както и отношението на детето са от изключително значение дали ще се стигне до някакъв положетелен резултат.
А какво става, когато върху детето влияят целенасочено други хора, и то тези, които са му близки и на които то вярва, като го настройват срещу отглеждащата го чужда за него жена? Не коментирам педагогическите похвати на авторката, защото е възможно не те сами по себе си да предизвикват конфликта. Ако плановете на родАта са да я изгонят и за тази цел се използва детето - тя няма полезен ход като възпитател на детето и с тази задача трябва да се заеме баща му, поне докато живеят заедно. Други варианти аз не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт