Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 859
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
Предвид типа хора, с които авторката си има работа - ако реши да плаща, то познайте дали сумата няма да нараства всеки месец.
Разбира се, майката дистанционно ще дава заповеди на своята майка, като има там една глупачка да дава пари.
Да праща тя 300 и бащата/Даскалка 300 - така ще е най-справедливо.
Той едва ли взима заплата, нищо че бизнесът не е на негово име. Предполагам, че има достъп до някаква сметка.
Скрит текст:
Помните ли една тема, че момче (не помня дали имаше собствено жилище) се събира с момиче, чиито баща е взел кредит, но щерката го е теглила на свое име и всъщност тя го изплаща. Голяма сума беше.
Майката на момчето беше притеснена и с право, въпреки че защитничките на любовта нямаха никакъв проблем, че тя с години ще плаща кредит, а в това време момъкът ще я издържа. И двамата вземали по 3 хил. заплати, но нейната отивала за погасяване.

# 2 191
Така, че съм изрод поднебесен според част от аудиторията, разбрахме.

Аз пък разбирам, че за повечето хора, несблъсквали се с нещо подобно, такова чудовищно дете звучи невероятно, ерго - Даскалката си измисля.

Малката също толкова логична подробност е, че ако наистина бях такъв урод, какъвто ме изкарахте, някой от тези, за които толкова твърдите, че си го обичат и ще е по-добре за него да е с тях вече щеше да го е извел от дома ми. Така де, майка, две баби, дядо, дотук 4 човека, плюс мъжа ми. Ама нещо никой не си е счупил краката все още, напротив, направо ми гласуваха още един петгодишен мандат без да ме питат. Като пишете, мислете малко преди това. Третото поколение поддържа контакт с него чрез познати и училище, майката директно. Как на един не му трепна, че принцът е тормозен и трябва да го спасят детето защото, нали, наше е, наша плът и кръв е. Че и бащата, жена му тормози невинното му изоставено от майка си дете, а той вместо да я ошамари като един нормален българин и да я завре там, където й е мястото, държи детето да не живее никъде другаде... Не е проблем да го преместят, просто отива майката да го вземе от училище по-рано, и край, проблемът се решава. Детето е спасено, край!

Да, ама не е такъв сценарият, нали?

То хубаво човешко отношение, дете е и т.н., но всяко нещо си има граници, хора.

# 2 192
  • София
Мъжът ти се е продал, не разбра ли?  Mr. Green
Майката и бабите са идиоти, за това всички сме съгласни.

# 2 193
Аз не разбирам как баща, зарязал сина си на бабата и прибрал го едва под натиска на втората си жена и то след като бабата е поискала пари за гледането му, все още се категоризира като баща, искащ сина си при себе си. Ми не е. Обаче продължават да го пишат някои, че и го вярват.

Много ще ми е интересно какво ще стане след като положението се изясни пред въпросния син, демек остава тук.

Нищо не категоризираме,  Даскалка в прав текст каза, че бащата е бил против сина да ходи там. А че на практика и с действия нищо не прави, за да си подобри мунчо сегашното семейно положение, е видно за всички. Вероятно, защото за него няма особен проблем, само за Даскалка има. Тя иска през главите на всички да каже кое трябва и кое не. Бащата, като не го е грижа, и като не им се дават пари на баби, що не скръцне на бившата да си го взима, след като детето реве за нея нон стоп? Жокер-щото си му е екстра-пред хората е добър баща, който не оставя детето, пред бившата е сговорчив, пред детето е добричък и много зает. И накрая Даскалка, дето най-последна на тва самодивско хоро се люшка.

# 2 194
Даскалке, със съд не искате, с лекари не искате, със социални не искате, с роднини не искате, с пари не искате, не искате никой от предложените законни и логични начини за решаване на "проблема". Искате единствено и само да изпратите детето при майката, при положение че нямате думата за това. Искате единствено съвети как да надвиете психически и психологически едно 9 годишно дете с евентуални интернет диагнози. Макар че предвид образованието, явно сте по-наясно от аудиторията как да стане това.
И публика. Явно се търси публика и оправдание?

# 2 195
  • София
Апелирам към модераторите да заключат отново темата, тъй като някои хора казаха, че са видели и снимки, и Даскалка може да са проследили, и записите са чули и биха могли да намерят персоната и семейството й, което автоматично означава, че тя уронва престижа на конкретни хора, сипейки психиатрични диагнози, които не са били подтавени от специалист. Не знам как форумът се вписва в правната дефиниция на "публично" и "свидетели", но дори само етично това са си клевети и не бива да се дава трибуна на хора, които да завъртат по 100 страници с цел да оплюят някого и да го натопят, след като вече отдавна са се изчерпали дискусиите по решаването на проблема.

# 2 196
  • София
Кой е проследявал? Тя сама си каза някои неща, а снимките бяха без лицето на детето.
А за записите - сега ли чак разбра?

Тя писа, че се е консултирала в нета и затова "сипе диагнози". Явор Колев ще сезирате ли, но той си има достатъчно ядове покрай хакването на НАП  Joy

# 2 197
+1 мнението на Хепи.
За Н-ти път питам и аз, кога бащата ще заведе дело за режим на виждания и издръжка? И защо досега не е направено, при всичките тия конфликти?

# 2 198
  • София
В миналата тема няколки човека казаха, че много лесно може да се проследи.

# 2 199
И аз вече мисля, че от темата вече няма смисъл. Дадоха се доста адекватни съвети, доста хора по 100 пъти се опитаха да и кажат някои истини на авторката
От нея всеки ден нова серия на филма, с нов елемент. Хорейшио ряпа да яде. Няма смисъл да се пише в тема само защото авторката иска и търси внимание
Абсолютно въртене в кръг. Не приема никакъв съвет, повтаря едно и също. Порочен кръг. Не знам вече от всички герои във филма кой е с най увредена психика. . Най добре е наистина да се заключи темата.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 16:01 от djoleva

# 2 200
Туали, хайде да не започваме наново в кръг! Имай милост и ти Hands Pray

# 2 201
Да, няма смисъл...

# 2 202
А защо просто не спрете да участвате, като не виждате смисъл? Че вие навъртяхте повече постове от мен, и то с откровени спекулации и фантазии. От тях така се разми, че стана откровена боза, а за съжаление беше тръгнало много адекватно в началото.

Някой, който ме дразни или не ми е интересен не го чета по цял ден.

До момента не съм си позволила да се обърна към никоя от вас с квалификациите, които се леят по мен и мъжа ми. Смятам, че няма нужда да се пада на това ниво, а и да се хапя с непознати жени по нета, как ли пък не Simple Smile

Аз благодаря на модераторите, че оставиха темата отворена, защото покрай моя частен случай доста неща се написаха за семейните отношения, много хора се включиха по същество и се надявам, че каквото и да стане с нас, за някой друг също е било полезно.

Аз може да съм отишла на село, но светът извън него отдавна вече е друг и "селото" ще трябва да догони "града" не за друго, а просто защото естественият ход на нещата е напред. Не при врачките, не при класическите драми снаха-свекърва, не при детецентризма, който осакатява, а не изгражда.

# 2 203
Включиха се много хора точно защото случаят не е частен
Включиха се хора от всички "страни" на конфигурацията
Дадоха се бая съвети, повечето- не теоретични, ами от опит.

# 2 204
Не се включиха обаче други, возещи се на много подобен влак, заради тона и нападките в темата. Хайде, аз съм дебелокожа в това отношение, само че точно майките с проблемните доведени деца не се почувстваха комфортно да споделят опита си тук. Което щеше да е полезно за теоритиците, които мъж с дете не биха взели, още по-малко проблемно, но за сметка на това имат категорично становище какво ще даде резултат и какво не.

Най-масовият съвет? Разведи се. Мерси. Никой не питаше за това дали да оставам  с него, нали? Не, но масовото предложено решение на фактически поставения проблем беше тотално унищожение. Все едно семейсто, дом и бизнес са нищо, все едно имам пъпка за изстискване. Хайде, аз поне имам някакъв ресурс за справяне, потупайте се по-гърба за това, че с отношението си към мен обезсърчихте други дами в подобно положение да споделят тук и знаеш ли, можеха да получат помощ или да им олекне.

Общи условия

Активация на акаунт