Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 901
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 280
Вторачването в парите на даскалка тотално опростачиха темата.
Tays, парите самата авторка ни ги навират в очите постоянно още от миналата тема. През пост, през два ни напомня за тях , да не би евентуално да сме забравили или да не би да има неразбрали. Та няма начин да не говорим за тях при положение, че самата тя постоянно ни ги навират в очите.
Аз не останах с такова впечатление.
Явно на различните участници в темата, различни неща им се навират.
Тази жена е започнала достойно семеен живот с мъжа. Купила му е дом, инвестирала е в бизнес, за който той само е могъл да мечтае. И наем не и плаща Blush
А сега се иска от даскалка да поеме финансово и издръжката на детето му.
Е, наистина ми идва в повече.
Но, пак да си кажа. Всеки чете селективно и си намира опорните точки. Нека.
Така лъсват някои дефицити. Ама много ярко. Смехотворно е , аз лично започнах да се смея на абсурдите. А хич не е смешно.

# 2 281
Хич не е всяка в темата да не би приела мъж с дете.
Аз бих приела. И още някой написа по-назад, че би.
Това обаче няма нищо общо.
Парите се обсъждат защото излиза, че могат да решат проблема.
Но очевидно на Даскалка ѝ е по-важно да си кътка паричките и да не плаща издръжка на "чуждо дете" отколкото да си осигури спокойствие.
И как да не е странно, че предпочитам да търпя дете, което не искам в къщата си, да ме рита и обижда отколкото да платя на някой 600 лв. и да си живея нормално.
Чудя се ината ли е по-голям или пресметливостта (направо стиснатост, ако трябва да сме честни)

# 2 282
Алина, ти не разбра ли, че каквото и да иска бабата, детето и даскалка, бащата си иска сина под покрива.
Никакви пари не решават патологията тук.
Кой плаща психолога, издържа домакинството, облича и храни детето, според теб.
Стисната била.
Ей, де да беше мъж, а не -жена, всички щяха да казват, че така е редно , и евала щеше да има.
Ама тя женичка. Що да не я охулим, че  е стисната. А откъде е ясно, не разбрах.

# 2 283
Е, нали нямаше право да решава без даскалката? Нали трябвало и нея да пита. Сега излезе важно само какво искал той.
Колкото и да го иска, тя може да го убеди да го пратят при бабата. Проблема е в парите.

# 2 284
АбсурТ, фантазията я развинти ти.
Винаги съм казвала, че чужди деца не искам и не мога да гледам.
Обаче ако съдбата се пошегува с мен и ми се падне в другия живот мъж с дете.... имам пари, то 600 лв ще ги плащам с кеф за спокойствието си.
И е супер грозно да нападаш Бианка.

# 2 285
Е, нали нямаше право да решава без даскалката? Нали трябвало и нея да пита. Сега излезе важно само какво искал той.
Колкото и да го иска, тя може да го убеди да го пратят при бабата. Проблема е в парите.
Наистина ли го мислиш?

# 2 286
tays, и ти ли като авторката смяташ, че този мъж нищо не допринася в общия им печеливш бизнес, че да се налага авторката да плаща за всичко?
На мен ми е интересно мъжът знае ли, че няма доход от общото им начинание, наясно ли е, че го издържа авторката и него, и детето му?

# 2 287
Каква злоба виждаш там, където се цитират факти, не схващам?
Я, погледни темата, в която всяка се изреди да си каже, че не би приела мъж с дете, дори да е при майка си то.
Как пък, от всичките тук, само 1 намери мъж с дете, а всичките други- ергени? Mr. Green

Не искаме мъж с деца и чест ни прави, че не се бутаме между шамарите, независимо колко финансов потенциал виждаме в него.

# 2 288
tays, и ти ли като авторката смяташ, че този мъж нищо не допринася в общия им печеливш бизнес, че да се налага авторката да плаща за всичко?
На мен ми е интересно мъжът знае ли, че няма доход от ощото им начинание, наясно ли е, че го издържа авторката и него, и детето му?
Със сигурност знае.
Очевидно инвестицията тепърва ще се връща. Тя е вложила пари и умения, той- само умения. При пазар на продукта парите са за семейството. Аз така го разбирам. Не че той е при нея на трудов договор.
Всъщност, точно този аспект изобщо не ми е важен в темата.

# 2 289
При пазар на продукта парите са за семейството. Аз така го разбирам. Не че той е при нея на трудов договор.
Всъщност, точно този аспект изобщо не ми е важен в темата.
Напротив. Точно този аспект е симптоматичен за отношенията им като семейство. Едно е парите от бизнеса да са за семейството, друго е да плащаш заплата на мъжа си, който е твой наемен работник.

Ако парите от бизнеса са за семейството, както ти мислиш, защо от тях да не се отдели сумата, с която да се плати на бабата? Все едно плащат на детегледачка.

# 2 290
  • София

Не искаме мъж с деца и чест ни прави, че не се бутаме между шамарите, независимо колко финансов потенциал виждаме в него.

Хи,хи! Чест ви правело, че нямате грам емпатия и капка смелост да направите нещо добро?
Та, ако ти имаш дарбата да се влюбваш в "политически" подходящия само и само с него да живееш, не си за завиждане а за съжаление.

# 2 291
Уиш, въпросът с издръжката е принципен, а не финансов.

Ако мъж напусне София, отиде и купи на жена с дете къща, включи я в бизнеса си, всичко ще е ок, нали.
Ама на Даскалка не може да и се прости, че е жена и прави всичко това.
Че и отгоре.

# 2 292
Този аспект, Таис, е важен заради отношението, което си позволява авторката спрямо мъжа си в публичен форум. Неглижиращо, омаловажаващо, презрително дори. И това се вижда тук, в живия живот как е, не смея  и да гадая. Смело измислени диагнози от непрофесионалното й око спрямо детето пък са направо граничещи с болестно състояние някакво...
Оставям ви да съпреживявате.

# 2 293
Мен не ме вълнуват грам на авторката доходите. Но какво семейство са, като все се навират в очите ни неговите ниски доходи, неговия кредит и неговото дете. Авторката ако е една заможна жена, ще си живее и ще си пее. И не на мене тия, че от принципност не дава на бабата нормална сума за отглеждане.

Аз ако бях на нейно място, успешна и уверена, писах и преди, с едно дете само, живота ще си живея и ще си пея. Пък дори да не е мое и да е проблемно.

# 2 294
Лун, тя пусна темата бясна от заговора зад гърба и.
Всеки има такива моменти.
Беше права да се разфучи.
Какво толкова.
Напълно я разбирам аз.

Общи условия

Активация на акаунт