Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 325
Мъжът ми няма собствено жилище, живели са в дома на бившата му, откъдето си е излязал с два сака дрехи и 40 бона кредит. В дома на родителите си не стъпва вече, изнесе се малко след като майка му ми изхвърли багажа преди две години. Живеем под наем и изплащаме къщата в която сме,

Цитат на авторката от предната и тема. Живеят под наем, не знам защо всички повтарят, че му е купила къща. А авторката, не видях да поправи някой или да уточни. Вече не вярвам на всичко написано от нея. Тя представя нейната версия. Не знаем версиите на останалите.

# 2 326
Цитат
Мъжът ми няма собствено жилище, живели са в дома на бившата му, откъдето си е излязал с два сака дрехи и 40 бона кредит. В дома на родителите си не стъпва вече, изнесе се малко след като майка му ми изхвърли багажа преди две години. Живеем под наем и изплащаме къщата в която сме,
Цитат на авторката от предната и тема. Живеят под наем, не знам защо всички повтарят, че му е купила къща. А авторката, не видях да поправи някой или да уточни. Вече не вярвам на всичко написано от нея. Тя представя нейната версия. Не знаем версиите на останалите.
Ха, хайде да видим сега кой криво е чел, кой право е съдил ...
Била купила къща Даскалка и била прибрала мъжа си в нейната къща!!!
Купила таратанци (както казваше баба ми за такива)
И за всичко останало е така!

# 2 327
И тя все повтаря,, моя дом, в моя дом аз решавам,,, което е малко дразнещо. Колко да е неин дом, като са под наем? Колкото е неин, толкова и негов. Дори да са на нейна издръжка, както твърди и той затънал в дългове, не вярвам пък съвсем нищо да не допринася този мъж в общия дом. Все пак са бизнес партньори и по един или друг начин той внася пари. Дали обаче те отиват в нейната и сметка, защото тя твърди, че бизнеса си е неин или му плаща заплата, пак пари получава от него. Не вярвам да не дава една стотинка. Наистина това възвеличаване на самата себе си и утъпкване на партньора и е дразнещо и прави силно впечатление. Това непрекъснато натякване, колко е зависим от нея, сякаш сама себе си иска да убеди в това.

# 2 328
Даскалке, като ти свиди да даваш 600 лв на баба да му гледа детето и след като невероятно надареният ти, но фалирал мъж ги няма тия пари, що не осъди бившата за издръжка? Така и така детето е при вас. Пък ако отиде при някоя баба, парите от майката отиват при нея и готово. Даже ще спестиш твои лични 600лв за брава с отпечатък (че нали всичко у вас е твое) .

# 2 329
  • Paris, France
Те са отскоро в този, неин дом - 2 години най-много да е. Тя писа, че преди 2 години и изхвърлили багажа (някой го цитира в по-горен пост). Преди това година или две са живяли у свекървата. Може свекървата да е била и тя властна и да е поставяла условия, та сега Даскалка да си отмъщава. Кога стана Петко Катранджиев.........

туали, не ми се търси, но тя обясни, че мъжът и не иска да се съди за издръжки. Малко мъже съдят за издръжка в практиката. Според мене е възможно, както си шушукат с бившата, да са се уговорили тя да купува дрехите, примерно, а той да храни и купува помагалата за училище. Доста българки в Англия не пращаха пари, никакви, докато си стъпят на краката, но после поемаха 100% издръжката, като си приберат детето. Някои си прибраха и бившите Муньовци даже, щото Лондон, ала бала, просторен council house за никакви пари, детето, ново начало. Възможно е в ситуацията и двамата да са честни един към друг, но да не искат да се обясняват с Даскалка. Факт е, че са в добри отношения и се разбират с бившата, което май дразни някои хора.

Има тук доста чужденци, чиито деца са си в техните държави. Уговорили са се детските да ги взима този, на когото се полагат най-високите. Познат поляк така взема детски за децата си, защото ако ги взима бившата му в Испания ще са по-ниски. Децата ги гледат баби е Полша, като се редуват и родителите пращат пари, всеки на своята майка. Нищо чудно майката да взима детски в Англия, защото по закон се полагат еднакви, независимо дали детето е в Англия или друга ЕО държава. След Брексит не зная.  как ще е.

# 2 330
Невена, да, усетих и аз, че упорито избягва тази тема Даскалка. Което ме навежда на мисълта, че Мунчо си е намерил рахата и няма намерение да изясни докрай отношенията с бившата, нито да я притиска за каквото и да било. Даже, вероятно, както ти твърдиш са се разбрали (за гърба на Даскалка, разбира се) да си кютат така. Той-нагърбен с работа, кредити и безпаричен, направо в задънена улица гОркия, а Даскалка се чуди какви методи да им приложи, за да ги мотивира към промяна..ама е почнала отзад напред.

# 2 331
В едно семейство, както емоционалните, така и финансовите отношения са важни. И много често, едните отношения пряко влияят на другите, особено когато с в липса.
В тази история, авторката описва, че е по-натоварена емоционално и финансово, в сравнение с мъжа си.
Тя се е натоварила (натоварили са я) с отглеждането на детето, поема цялата емоционална тежест, следствие на неговото поведение, докато бащата стои безучастен. В същото време, чисто финансово, също поема по-голямата тежест в семейството.
По принцип не е ОК да се слагат на кантар и да се мерят тези отношения, кой по колко дава (колко емоции, колко пари и т.н.), но когато от начало са били изяснени едни правила , а в послествие единия едностранно ги е промени или се появява някаква обремененост от предишни животи, става дразнещо за другия.

# 2 332
Ясно е като бял ден, че връзката не е равностойна, но авторката съвсем съзнателно е влязла и стои в нея по собствен избор. Аз пак ще попитам- ключовият работник в бизнеса не би ли трябвало да получава нещо от него? Или щом като е за детето, е забранено да харчи от тия пари?
Наистина ли не виждате крещящи разминавания и противоречия в разказа?Например, бисерът с диагнозите и неофициалното мнение от чужбина?  Вие представяте ли си лекар, без обстойно обследване, да дава дори неофициално мнение по мейл??? Честно, не мога са повярвам като чета някои постове.

# 2 333
Вероятно наистина е забранено да се харчи от общите пари за детето.
Сега чакам някой да влезе и да напише как това е супер нормално, от къде накъде ще се харчат пари за чуждото дете.
До скоро беше забавно на моменти, но започва да става все по-гнусно...

# 2 334
Дори бг-мамма не пожела да постави диагнози, а сме клише в това отношение Simple Smile
Да, гнусно е. Поддръжничките на тази теория( как тя раздава правилата и поръчва музиката) май са все дами без опит с втори брак и подобни отношения. Явно им е голям страх да не изпаднат в подобна ситуация, и се вкопчват в парите като в спасителен пояс.

# 2 335
Тази тема ще си се точи до безкрай, ако не се заключи. Нищо няма да се промени. Бащата явно не е чак такъв безотговорник, както се опитва да го изкара. Взел си е детето при него все пак. Не му обръщал достатъчно внимание. Ами кога да му обръща, човека работи на две места, затънал е в дългове, а и печели пари и за бизнеса на новата си жена.Авторката и се иска той да се откаже от детето, но понеже вижда, че това няма да стане, иска майка му да си го вземе.Не го притиска за нищо, защото добре знае, какъв ще изхода, той ще избере сина си. Пари, пари, но не можеш да задържиш мъж само с това.Мисля че историята е по украсена и изопачена в полза на авторката.

# 2 336
Разбира се че авторката си е украсила историята в своя полза. Толкова глупости изписа. Чудно ми е освен че тя е диагностицирала детето, какво ли е писала на лекарите дето са дали диагноза по Интернет. Защото след като те не са видели лично детето, то може да им се напише каквото се сетиш. Ясно ни е че това е поредната глупост на авторката.

# 2 337
Скрит текст:
Не се включиха обаче други, возещи се на много подобен влак, заради тона и нападките в темата. Хайде, аз съм дебелокожа в това отношение, само че точно майките с проблемните доведени деца не се почувстваха комфортно да споделят опита си тук. Което щеше да е полезно за теоритиците, които мъж с дете не биха взели, още по-малко проблемно, но за сметка на това имат категорично становище какво ще даде резултат и какво не.
Най-масовият съвет? Разведи се. Мерси.
Скрит текст:
Никой не питаше за това дали да оставам  с него, нали? Не, но масовото предложено решение на фактически поставения проблем беше тотално унищожение. Все едно семейсто, дом и бизнес са нищо, все едно имам пъпка за изстискване. Хайде, аз поне имам някакъв ресурс за справяне, потупайте се по-гърба за това, че с отношението си към мен обезсърчихте други дами в подобно положение да споделят тук и знаеш ли, можеха да получат помощ или да им олекне.
Не.
МАСОВИЯ съвет беше да "погнеш" бащата да си влезе в ролята на баща.
Защото майката НЕ иска, а ти нямаш правомощията.

# 2 338
  • София
Аз пропуснах нещо много съществено. Мунчото работи на държавна работа + в производството на Даскалка, но разполага с някакви минимални средства, които му остават от държавната заплата след плащане на кредита. А от бизнеса нищо ли не получава? Или са в някакъв вид споразумение - той работи, печалбите са за нея, а насреща той получава покрив, супа, секс и отглеждане на детето му?
Не може да има толкова смотан мъж, който първо се е набутал с 40 к. И после да работи без пари в печеливш бизнес, при който уж само един произведен краен продукт излиза, че може да покрие кредита.

# 2 339
  • Paris, France
Ясно е като бял ден, че връзката не е равностойна, но авторката съвсем съзнателно е влязла и стои в нея по собствен избор. Аз пак ще попитам- ключовият работник в бизнеса не би ли трябвало да получава нещо от него? Или щом като е за детето, е забранено да харчи от тия пари?
Наистина ли не виждате крещящи разминавания и противоречия в разказа?Например, бисерът с диагнозите и неофициалното мнение от чужбина?  Вие представяте ли си лекар, без обстойно обследване, да дава дори неофициално мнение по мейл??? Честно, не мога са повярвам като чета някои постове.

Виждаме ги. Нея я гони яка параноя. От поне 15г чета форума и тема с подозрения на повече диагнози, при това на най-разнообразни хора, аз не съм чела, дори в специализираните подфоруми. Ето, даже джойстикът е подозиран като виновник за забавяне на фината моторика. Че не я развива, не я развива, но и не пречи тя да се развие. По принцип, ако няма някаква анатомична или физиологична причина фината моторика се развива сама. Ако джойстик предизвикваше някакъв проблем половината момчета щяха да са с 90% ТЕЛК. В България оценка на фината моторика се правеше в предучилищната ако детето не посещава детска градина. Тук пращат при невролог психиатър (някои са и невролози) и тогава се решава как да се рехабилитира и стимулира. Има и лабораторни тестове, генетични. На един човек може да му трепери ръката заради Паркинсон, на друг заради неусвояване на Вит Б6, май беше. Трети може да има повреди в нерви. Сложно е.

джолева, само шарлатанин може да сложи диагноза по интернет.

А през някаква форма на OOD минават повечето момчета и много момичета. В пубертета е нормална.

Fever ray, по-назад има пост на TafTaf, в който са обяснени условията за даване на кредит и колко може да се взема на месец от даден човек, колко трябва да му остава минимум по закон Итн. Ще ти се изяснят някои положения.

Общи условия

Активация на акаунт