Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Paris, France
Дадкалка, кой нормален мъж, в 21 век, в Европа, си позволява да прави второ дете когато на края на месеца му остават 500лв джобни, едвам издържа детето, което вече има, няма време да му обърне внимание, а детето е, според тебе, с купища проблеми и вероятна психопатия?

Ако тебе те няма детето ще го храни този, който го е хранил преди да се появиш.

В повечето европейски държави съпругът, но и регистрираният партньор са длъжни да участвуват в отглеждането на децата от предишни връзки и доходът му се взима под внимание при изчисляване на издръжка. Нищо чудно скоро и в България да се премине на семейно облагане. Тогава какво ще правиш?

Пишеш, че страничен човек не е редно да го издържа. Така е, но:

1) ти страничен човек ли си за бащата? Ако той го усети как ще се чувства?

2) не си страничен човек да извеждаш детето от бабата, да му се караш, да го хокаш, да решаваш къде да спи и какво да яде, а за издръжката се оказваш страничен.

Мъжът ти е направил избори преди да те срещне и ти ги знаеш. Избирайки да се ожениш за него го взимаш с негативите като дългове и проблемно дете. Имала си избор. Все още имаш.

Кристина и абсурТ, разбрахме, че и е тежко. Ясно е, че.малко хора искат да гледат чуждо. Моята теза не е, че не бива да се взимат мъже с деца, а че трябва да премислим можем ли да поемем отговорността и като се хванем на хорото да го играем. И ако не можем да помогнем да не вредим

# 2 371
Всеки го живее както го разбира, Алина. За теб ако нещо е нормално това изобщо не го превръща в норма.

Каквото повикало, такова се обадило.

Мъжът ти така ли се е държал с пастрока ти, както прави нашият вкъщи? Той да ме рита, а аз да му плащам издръжка, да му купя кола, жилище ...

Нещо май те понапече слънцето Simple Smile

# 2 372
Даскалка, децата по закон, па и психологическите науки, не носят отговорност за действията си. Носят я родителите. Бащата какво прави, когато детето те рита. Питаме те вече 100 страници.

# 2 373
Не се е държал така, разбира се. Предполагам, че ако беше изобщо нямаше да са семейство. И пак стигаме до началото на темата...и така до безкрай. За това поведение има причини има и виновни.
Мъжът ми безкрайно уважава пастрока си, но и той си е заслужил уважение.

# 2 374
Дадкалка, кой нормален мъж, в 21 век, в Европа, си позволява да прави второ дете когато на края на месеца му остават 500лв джобни, едвам издържа детето, което вече има, няма време да му обърне внимание, а детето е, според тебе, с купища проблеми и вероятна психопатия?

Ако тебе те няма детето ще го храни този, който го е хранил преди да се появиш.

В повечето европейски държави съпругът, но и регистрираният партньор са длъжни да участвуват в отглеждането на децата от предишни връзки и доходът му се взима под внимание при изчисляване на издръжка. Нищо чудно скоро и в България да се премине на семейно облагане. Тогава какво ще правиш?

Пишеш, че страничен човек не е редно да го издържа. Така е, но:

1) ти страничен човек ли си за бащата? Ако той го усети как ще се чувства?

2) не си страничен човек да извеждаш детето от бабата, да му се караш, да го хокаш, да решаваш къде да спи и какво да яде, а за издръжката се оказваш страничен.

Мъжът ти е направил избори преди да те срещне и ти ги знаеш. Избирайки да се ожениш за него го взимаш с негативите като дългове и проблемно дете. Имала си избор. Все още имаш.

Кристина и абсурТ, разбрахме, че и е тежко. Ясно е, че.малко хора искат да гледат чуждо. Моята теза не е, че не бива да се взимат мъже с деца, а че трябва да премислим можем ли да поемем отговорността и като се хванем на хорото да го играем. И ако не можем да помогнем да не вредим

Хубав пост,Даскалка,обърни му внимание!

И пак ще кажа,че във всяка ситуация,отговорността за развитието се пада на най-интелигентния участник.

# 2 375
Тази тема за енти път ми доказа, че никога по никакъв начин не бива да взимаме мъж с дете или да завеждаме пастрок на децата си. Твърдо съм против разводи, ама айде ако няма никакъв начин, намери си там един любовник за секс и стига с тия бракове. Очевидно не става.

# 2 376
Тази тема за енти път ми доказа, че никога по никакъв начин не бива да взимаме мъж с дете или да завеждаме пастрок на децата си. Твърдо съм против разводи, ама айде ако няма никакъв начин, намери си там един любовник за секс и стига с тия бракове. Очевидно не става.

Между интелигентни и възпитани хота става.

# 2 377
Daskalka отсега е решила и говорила с мъжа си и се знае как между детето на мъжа й и тяхното общо (нероден Петко) ще има огромна финансова и имотна разлика.

После не знам кой коментираше тук как имоти и пари било грозно да се обсъжда. Отсега да предрешаваш бъдещето на едно дете - че ще е безимотно, с дефицити, няма да има нищо (понеже ти не си му дала, а то иначе как да получи?) - е това какво е? Как е възможно изобщо някой да допуска, че за това дете има и 1% полза да живее с тази жена. Та тя не го трае и му вещае черно бъдеще. Но понеже й било "в къщата" заради баща си, е длъжно да търпи всичко това... наистина е много кофти.

# 2 378
  • София
Има една много хубава приказка, "кога яде кифтета не рива". Направил е някакви избори преди мен, хубави, лоши, каквито са такива, сега си плаща сметката. Откъде накъде ще покривам дългове, натрупани от друг брак, или пък ще поемам издръжката на дете, което не е мое?
Истината е, че ако имаме общо дете между двете ще има драстична финансово-имотна разлика и това вече е проговорено между нас какво и що. Няма да има ситуация, в която да се окажат "съсобственици" и да почнат делбени панаири.  
Права си, обаче няма да си първата, която плаща на изнудвачи, грубо казано. Твоята правота няма да ти върне нервите. Макар да ми се струва, че не хабиш излишни нерви, иначе нямаше да търпиш този панаир досега. Дори май се забавляваш с опитите и магиите. Обаче за мен твоите победи са Пирови.
Много хора, които биха спечелили съдебно дело, приемат извънсъдебно споразумение - просто за да си спестят негативните емоции. Ти сякаш ги търсиш, за да се справиш с тях. Обаче животът е твърде кратък, за да оправиш всички криви краставици, дето се казва.
В борбата с идиотите накрая щесе превърнеш в полуидиот, а след години - в цял, ако перифразирам бай Тошо

# 2 379
  • Варна
Ей, голямо ровене в парите значи.

# 2 380
Бианка, когато момата англичанка се е мотаела по кафетата и си е живяла живота, аз съм бачкала, моето момиче. Бачкам от 15 годишна. Не съм бизнесмен тип "Баневи", а цял живот бачкам за това, което имам. Какво сега, трябва да се срамувам от факта, че съм постигнала нещо в тоя живот с двете си ръце? Ами нормално е да има моето дете повече, няма да занеса нищо в гроба. Да са бачкали и те за тяхното Simple Smile Някой спрял ли ги е да рискуват, да почнат нещо, да пробият? То на топла баница всеки ще се нареди, ама за тази не са купили ни яйца, ни брашно ...

# 2 381
Ами сега бащата нали бачка, вероятно бачка  и  з баъдещето на своето вече налично дете.

# 2 382
  • София
И въпреки това си на страната на авторката, която прави същото като твоята мащеха? Диктува правила и води война с дете да не им разваля семейната "идилия"?
Уау
Понеже съм темерут по принцип, немалка заслуга за което има и детството ми, а форумът ми е доста интересен за някои неща. Колко са различни хората...
Аз също съм дете на разведени родители, и точно затова не подкрепям пътя, по който Даскалка е поела. Разбирам добре и мотивите й, не казвам, че не е права да се чувства така, но спиралата, в която се е завъртяла, няма да доведе до нищо добро

Никой не казва да не се взима ПО ПРИНЦИП мъж с дете. Акцента е, че наистина е много трудно, и е по-добре човек да не се нагърбва. Има неща, с които човек не може да живее. За един е дете от преден брак, за друг алкохолизъм, за трети безпаричие и т.н. Добре е човек да си дава сметка за тези неща и да постъпва адекватно.
А в случай, че все пак в живота се появи изненада, да постъпи достойно. Не така. Съжалявам. Война и саморазправа с дете, дори и да е доказан психопат и престъпник, за мен е нещо много долно. Показва безсилие и лоши черти от характера.

1. Не, точно затова съм на нейна страна- защото всъщност, е единствения човек, когото го е било еня за това дете и го е взела в къщата си, и е опитала 3 години да се справи, въпреки откровения бойкот от страна на цялата паплач.
Не е успяла, признава си, обяснява и защо, и търси начин да ангажира майката, сега и бащата, за да се справят.
Цитат
Война и саморазправа с дете, дори и да е доказан психопат и престъпник, за мен е нещо много долно. Показва безсилие и лоши черти от характера.

Каква саморазправа- би ли цитирала или дала линк, защото съм пропуснала?
Ще те попитам аз на свой ред- с колко психопата и доказани престъпника си контактувала, отглеждала и как си го направила? С всичките ли се справи или като Даскалка се оказа безсилна, но избяга с 200, за да не покажеш лоши черти от характера? newsm78

За мен, е въпрос на човещина и отговорност да поемеш грижата за чуждо дете и на смелост, да си признаеш като не се справиш.
Тук главната ценност е, да си вземеш мъж-ерген, който да ти гледа като свои децата, но ти да не допускаш обратното.
Бягството с 200 е веруюто на ССФ, затова и Даскалка е трън в очите- разваля стройната ценностна система......
Няма смисъл- всеки ще си остане на позицията и ще продължим да си чешем клавиатурите. Peace

# 2 383
Виж сега, аз също работя, вярно от 18 годишна чак Simple Smile , но имам идея кое как е. Това, което е кофти в твоята ситуация, че ти дори не допускаш за секунда, че детето, с което живееш в момента, може да има добър шанс. Че може да се справи и един ден и имоти да има, и пари. Защо така? Само защото родителите му си живеят живота? Ти също твърдиш, че с работа си постигнала всичко и не ти е наготово от роднини. Защо приемаш, че това дете не може един ден да се справи само. Няма все да е дете, ще порасне и ще има своя шанс. Но не и според теб, това дали го схващаш не знам. Ти не знаеш какво е бъдещето на тов дете, не си пророк. Но не спираш да намилаш как то няма да има, няма да може, няма, няма.

# 2 384
О, аз съм писала, имам човек с личностно разстройство в семейството, а това дори не се лекува...така че опит имам Simple Smile И мащеха имам, а пастроци дал Господ Simple Smile И доведен брат даже, за цвят. Там какви интересни истории има...А ако включим и опита на разширеното семейство, ехе...
Изобщо няма да си правя труда да ровя постовете й и да цитирам къде се вижда саморазправа и отношение Simple Smile
То даже това е най-интересното на темата, кой как чете и  интерпретира информацията, снесена от авторката. Тя умело подклажда де, в точните моменти Joy Признавам й го
Един се хваща за пари, друг за втория брак, трети за диагнозите и т.н.
Темата да не е някакъв проект, дипломна работа или подобно?

Общи условия

Активация на акаунт