Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 633
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 385
Защото не е само околна среда, човек, има и ген в цялата тази работа. Който изобщо не бива тласкан да се развива в правилната посока. Както го окуражава майката да не се напъва, да прави каквото си иска, за образование - забрави. И да има талант за нещо, с това поведение на работа няма да се задържи никъде. А като няма пари, но животът ни зове, ще се почне с дрогата, кражбите ...

Нито ще е първият, нито последният.

# 2 386
  • София
Ей, голямо ровене в парите значи.
Ами това се оказва ябълката на раздора - мъжът си го иска, но то не иска при него. Той явно не може да дава 600 или дори 300 лв.
Както разбирам, бизнесът засега не е точно печеливш, защото има кредити за връщане, освен това няма постоянни постъпления.
Предполагам, че Даскалка харчи средства от наеми, беше споменала, че има имоти в София. Но съм съгласна с опонентките, че сама си противоречи - имаме пари, нямаме пари.

# 2 387
Cuckoo, да имаш пари и да ги изхарчиш за нещо са две различни неща Simple Smile Това е нагласа към парите изобщо, не опира до обема и произхода им.

# 2 388
Даскалке, да кажем че частично приличам на теб и ти симпатизирам. Знаеш ли какво щях да направя в твоята ситуация: щях да платя на някое момче компютърен гении, като тоя дето го набедиха, че е хапнал сайта на нап,  да ми направи едно бебе и щях да си гледам сама. С твоя мъж, нямаше да стоя и минута, без да имам дете от него. Аз пари си изкарвам , ти също.

# 2 389
  • Paris, France
Daskalka отсега е решила и говорила с мъжа си и се знае как между детето на мъжа й и тяхното общо (нероден Петко) ще има огромна финансова и имотна разлика.

После не знам кой коментираше тук как имоти и пари било грозно да се обсъжда. Отсега да предрешаваш бъдещето на едно дете - че ще е безимотно, с дефицити, няма да има нищо (понеже ти не си му дала, а то иначе как да получи?) - е това какво е? Как е възможно изобщо някой да допуска, че за това дете има и 1% полза да живее с тази жена. Та тя не го трае и му вещае черно бъдеще. Но понеже й било "в къщата" заради баща си, е длъжно да търпи всичко това... наистина е много кофти.

Това, да ти кажа, е и до късмет. Може да спечели от лотарията като порастне, може майка му да си намери американски милионер, който да го осинови. Бил Гейтс не се е родил милиардер и даже университет не е завършил, камо ли да е учил психология.

Даскалке, това, че работиш като вол от 15 годишна не означава, че твоето дете, което я се роди, я не, ще има повече от сина на мъжа ти. Не всичко можем да предвидим.

абдурТ, психопат не означава непременно престъпник или насилник. Ако Даскалка беше прочела и приложила 50% от положителното родителство досега да се е справила 100 пъти. Но тя иска всичко да става както тя иска, с насилие. ТафТаф пусна линкове. Интерес - никакъв.

Ох, ще почне с дрогата, с кражбите. Наистина, както Бианка писа, само черни неща.му вещаеш.

# 2 390
Ох, защо точно компютърен гений Joy да е надарено бебето с хакерски способности ли?

# 2 391
Защото не е само околна среда, човек, има и ген в цялата тази работа. Който изобщо не бива тласкан да се развива в правилната посока. Както го окуражава майката да не се напъва, да прави каквото си иска, за образование - забрави.
Точно заради това трябва да стои далече от майката. Ако имаш планове да живееш дълго с този мъж, онази ще досъсипе детето, по-добре включвай и мъжа и се оправяйте. Все още не е късно, поне ще добие сносен вид този човек, че няма да стане висока класа вече е ясно, но поне посредствен го направете.
Основно околна среда е. Бащата на сина ми прави големи мизерии, ще минава на режим на свиждане, постановен от съдията, големи глупости дрънка на детето. Ми сори, ама аз не искам да има чести виждания.

# 2 392
  • София
Даскалке, ММ учил в техникум с полувоенна дисциплина при соца, после влязъл в ТУ и завърши редовно техническа специалност с чертане, не от директорските.
Зълва ми, да цитирам ММ "Едва избута техникума", дори във ФБ е писала, че е завършила СПТУ. Трябва да питам, не че ми е работа. От 15-годишна със сериозно гадже, с което почти си живееше, мераци да се жени на 20, яла чат-пат шамари...
Биологични деца на едни и същи родители...
Всъщност не е толкова чудно - свекърва ми е зъболекарка, свекър ми е работил в Кремиковци. Такива са били нагласите - мъжът трябва да храни къща.

# 2 393
На едно дете му трябва някой, който да вярва в него. Даскалка, не само не вярваш ти в него, ами обртатното - убедена си на 100%, че това дете ще се провали. Как се чувства то, дали имаш дори минимална идея? То няма избор, никакъв в момента, за разлика от теб.

# 2 394
Ще се провали, ако те го провалят.

# 2 395
Няма нугда да му предначертавае

# 2 396
Косите, няма не искам, баща му е. Той и мъжът ми има такива епизоди. Ясно е, че мислите за доброто на децата, но другият родител си има права. До 18 нямаш избор, трябва да му осигуриш достъп.

Аз бекрайно неодобрявам поведението на момата англичанка, но в никакъв случай не бих подкрепила отнемането на правата й, освен ако не стане нещо хипер мега драстично.

# 2 397
Какви епизоди има мъжът ти

# 2 398
Косите, няма не искам, баща му е.
Това не го разбрах.
Не става дума за отнемане на права, а за ограничаване на щети.
В моя случай - целта ми е да прекарвам повече време със сина си. Колкото повече време с мен, толкова по-малко - с вредителя. Който онзиден каза - дай боже всекиму 2 жени.

# 2 399
  • here and now
Как хубаво акцентираме на правата,  а за задъженията всички се скатават...

Общи условия

Активация на акаунт