Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 482
  • 5 227
  •   2
Отговори
# 2 445
За мен е престъпление , че в момента се крие от детето истината. То не е толкова малко. Щом бащата иска да си е при тях, очевидно е, че даскалка го обгрижва. При наличие на две баби, кой родител ще си остави детето да живее в ада, с мащеха.  И той има избор да се изнесе, радбира се. От тази проклета жена. Ама и той си седи. В ада на даскалката.
Сега обаче, с тези глупотевини и сценарии, които му се готвят, не мога да предвидя последиците. И Даскалка е най- невинната фигура в театрото. Точно те с малкият са заложници на решенията на абсолютно безотговорни , шашави хора.
Аз смятам, че детето, разбирайки какво му се готви /  да бъде лъгано така/, ще намрази и баща си , и майка си. Те са лъжците, а не- авторката.
Да де, май всички са съгласни по въпроса. Само че точно тук вече става интересно. Авторката е голям, интелигентен човек с възможности. Не е на 9 години, да ходи да се тръшка и да си излива агресията на дрехите и бабичките. Детето няма избор и е разкъсвано от глупостите на възрастните. Защо тя търси начин как да се бори с детето, а не с възрастните? Това не разбирам? Да, знам,ч е атмосферата е отровна, а хората прости. Живяла съм с такива и знам, че е трудно. Неприятно. Обаче това е начина. Не с борба с дете.

# 2 446
Краси, за какви борби говориш ?
Жената е уплашена за физическата си цялост. Очаква гневът на малкото да и се стовари. Нали план има жената. Решила е да опита преди да разруши и техния , и своя живот.
То има няма една седмица, откакто разбра и тя за интригите зад гърба и.
Аз бих незабавно изритала такъв, ама незабавно.
Но тя явно си го обича, добре живее с него.

# 2 447
Жената има съпруг. Това първо.

Второ, вече 4 години ли колко живее с малкото. Е толкова ли не успя да овладее едно тогава 5-годишно дете, толкова ли не го познава, че и подход не намери толкова време. Ц, не мога да го повярвам. Значи тя просто не обича деца и/или няма подход към тях. Повод за нови размисли.

# 2 448
За мен е престъпление , че в момента се крие от детето истината. То не е толкова малко. Щом бащата иска да си е при тях, очевидно е, че даскалка го обгрижва. При наличие на две баби, кой родител ще си остави детето да живее в ада, с мащеха.  И той има избор да се изнесе, радбира се. От тази проклета жена. Ама и той си седи. В ада на даскалката.
Сега обаче, с тези глупотевини и сценарии, които му се готвят, не мога да предвидя последиците. И Даскалка е най- невинната фигура в театрото. Точно те с малкият са заложници на решенията на абсолютно безотговорни , шашави хора.
Аз смятам, че детето, разбирайки какво му се готви /  да бъде лъгано така/, ще намрази и баща си , и майка си. Те са лъжците, а не- авторката.
Е да де. И аз това писах. Че като му кажат то ще гръмне,ще ескалира при авторката. Ето защо тя трябва да натисне съпруга си да му каже докато е при майка си. А не после да се обвинява детето че е появило агресия.

# 2 449
Еми тя е в ситуацията на безгласната буква. Колкото и тук да е етикетиирана като шеф.
Рони, забравяш усложненията с двете баби и заклинанията тя да умре. Детето е настройвано. Как да изгради връзка с него. А и нали при майка си щеше да бъде.
Просто ми се струва, че сега детето може и да не насочи гнева си към нея.
Тя също има за последица решенията на родителите спрямо нея и детето.

# 2 450
Ама тя не смее да натисне мъжа си, за да не вземе да се травмира и той нещо психически, нали това вече го обсъждахме вчера.

# 2 451
Не знам за другите, но моята цел е да докажа, че мъж с дете БИВА да се взима, само ако си способна да дадеш на детето обич и топлина. Аз се съмнявам в моите способности. Дори съм почти убедена, че не съм способна и точно затова мъж с дете не бих доближила. Нито едно дете не заслужава да живее без обич и топлина и не искам аз да му причинявам подобна гадост.

Уиш, ами ако си мислила, че можеш да го обичаш, ако 3 години си правила всичко възможно да станат нещата, но не се е получило, какво правим?
Анатемосваме те, че добрите  ти намерения са пропаднали?
От друга страна- ти вярваш ли, че едно дете може да бъде обичано безрезервно само защото е дете?
Практиката сочи, че не и бих искала да видя някоя, извисила се над майка Тереза, ако може.....

Е ,то не бива и жени които не стават за майки,въобще  да раждат деца,и изобщо..Много работи не бива да се случват на тоя свят.
Но хора сме,не богове.Учим се в движение,живеейки живота си с всичките му спадове и върхове..
Важното е,човек да може да поглежда зад себе си и да е в състояние да прави адекватна и обективна равносметка.
Тогава грешките изпъкват,и сме в състояние да ги поправим.Стига да намерим начин:)

# 2 452
Е точно де, гъвкавост му е майката, ама тя отказва да погледне своите грешки.

# 2 453
Tays, в тезите на Даскалка имаше крещящи противоречия и куп откровени лъжи. Имам предвид проверими лъжи или такива, които сама си призна - изпляска диагнози, после каза, че са нейни (т.е. няма такива). В същото време, подходът при подобни състояния,
е точно противоположен на нейния. Ако детето примерно има свръхимпулсивност, крайни мерки като нейните категорично водят до обратния резултат. Ако наистина я беше грижа и имаше познания в областта, както твърди, щеше да прави съвсем друго. Аз и Невена й реагирахме, защото имаме опит с поведенчески проблеми със собствените ни деца и то много по-леки.  Писа за закърняла фина моторика от джойстик и лечение с тренажори - пак абсолютни лъжи и глупости. За 20-годишни кредити, които при описаната ситуация с оставащи 500 лв. на месец също са пълна измислица (работя във финансовата сфера).  Няма да изреждам други. Писах по-напред 2-3 поста защо мисля, че вреди на детето. Едва ли в живота си не познаваш  пастроци/мащехи, които ненавиждат заварените си деца, но са живели с тях и естествено са нанесли сериозни травми.  Нищо ново под слънцето, просто е гнусно и гадно. Къде ги виждаш ти тия добри грижи, просто не знам.

# 2 454
  • София
Е точно де, гъвкавост му е майката, ама тя отказва да погледне своите грешки.

Кои грешки намери ти при възпитанието на детето, които тя отказва да погледне? newsm78

# 2 455
  • София
Кои грешки намери ти при възпитанието на детето, които тя отказва да погледне? newsm78
Дори и аз намирам у нея прекалена твърдост и нежелание за компромиси. Но това може да е фалшиво впечатление от начина й на изказ и излагане на фактите.
Аз пак ще попитам какви са били ограниченията, които са отприщили ада?

# 2 456
Tays, в тезите на Даскалка имаше крещящи противоречия и куп откровени лъжи. Имам предвид проверими лъжи или такива, които сама си призна - изпляска диагнози, после каза, че са нейни (т.е. няма такива). В същото време, подходът при подобни състояния,
е точно противоположен на нейния. Ако детето примерно има свръхимпулсивност, крайни мерки като нейните категорично водят до обратния резултат. Ако наистина я беше грижа и имаше познания в областта, както твърди, щеше да прави съвсем друго. Аз и Невена й реагирахме...
Точно. Изобщо не се е поинтересувала. С инато и проблемно дете - рестрикции и натиск. Да, да. Хич да не говорим, че всяването на страх никога не дава резултат.
Абсурд, освен горното и Отстраняването на бащата. Написах го около 7394747 пъти.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 14:58 от Анонимен

# 2 457
Аз също мисля, че целта на авторката е да разкара (грубо казано) детето от дома на бащата, а не да живеят заедно тримата. В постовете си пита как да накара майката да я е грижа за детето, как няма да търпи повече това и т.н. И ако не търпи повече, а детето не го вземе майка му какво се случва? Авторката ще си тръгне ли? Не мисля. По-скоро ще измисли някакво друго решение - при баба, в дом и т.н., но не и тя самата да си тръгне от бащата. А ако си тръгне, тогава детето би живяло с бащата и може би би имало по-добър емоционален живот, кой знае...

# 2 458
Краси, за какви борби говориш ?
Жената е уплашена за физическата си цялост. Очаква гневът на малкото да и се стовари. Нали план има жената.
Скрит текст:
Решила е да опита преди да разруши и техния , и своя живот.
То има няма една седмица, откакто разбра и тя за интригите зад гърба и.
Аз бих незабавно изритала такъв, ама незабавно.
Но тя явно си го обича, добре живее с него.
Да наслага ключалки с пръстов отпечатък?
Дааа, страхотен план да възпитаваш едно 9 годишно ДЕТЕ.
Да, тя има план.Но той не включва живот с детето в една къща.Нейният план е да го прогони.

# 2 459
е точно противоположен на нейния. Ако детето примерно има свръхимпулсивност, крайни мерки като нейните категорично водят до обратния резултат. Ако наистина я беше грижа и имаше познания в областта, както твърди, щеше да прави съвсем друго. Аз и Невена й реагирахме, защото имаме опит с поведенчески проблеми със собствените ни деца и то много по-леки.  Писа за закърняла фина моторика от джойстик и лечение с тренажори - пак абсолютни лъжи и глупости. За 20-годишни кредити, които при описаната ситуация с оставащи 500 лв. на месец също са пълна измислица (работя във финансовата сфера).  Няма да изреждам други. Писах по-напред 2-3 поста защо мисля, че вреди на детето. Едва ли в живота си не познаваш  пастроци/мащехи, които ненавиждат заварените си деца, но са живели с тях и естествено са нанесли сериозни травми.  Нищо ново под слънцето, просто е гнусно и гадно. Къде ги виждаш ти тия добри грижи, просто не знам.
За диагнозите- тя сама си каза откъде е търсила отговори на поведенческите проблеми. Не е лъгала. И в темата за нея имаше доста определения, за характеропатии, за нарцистична и т.н. Ще си призная , ще това не ми е силна страна, както и не съм си имала близък контакт с проблемни, психически разстроени хора. Колкото до кредитите, нали тя обясни, че са рефинансирали няколко кредита. Щом работиш във финансова институция, нали знаеш политиката на банките- те си искат парите. Щом е одобрен погасителен план, значи , все пак, остава този несеквестируем доход, за който беше писала. Вероятно е нагласен доходът му така, че да одобрят кредита. Я с някакви обезпечения, я даскалка му е станала като съпруга съкредитоискател, я срокът за погасяване е такъв, че да може да се изплаща. А и знаеш, че когато ти отпускат кредит, самите банки ти предлагат инструментариум, за да стане. Та и тук лъжа не виждам.
Колкото до подхода към детето, все си мисля, че жена без деца, и без опит с деца, вземайки за отглеждане дете на 6 години, напълно враждебно настроено, че и с някакви агресивни наклонности, ще се шашне. Не трябва да я обвиняваме, че не знае как , а да и помогнем да разбере как да стане.
Знам, че половината участнички сте я заклеймили вече, ваше право. Но аз така ги виждам твоите обвинения по този твой пост.

Франсоаз, защо тази категоричност ? Нали разбра защо ще се заключва ? Ти би ли оставила на дете, което те мрази, възможността да  прави простотии из спалнята ти, да вилнее там, като е най- лесно да предотвратиш тази възможност. Тук с бащата били на едно мнение. Значи и той е съгласен.

Общи условия

Активация на акаунт