Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 425
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 460
СЪпруга кредитосъискател? Как като няма брак с господин П@тев? Всъщност, това последното е в дъното на страховете ѝ, че господин П@тев може да се събере с бившата. Точно затова бих я посъветвала детето да е при нея, ако толкова иска да задържи господин П@тев. Ако детето отиде при майка си, нищо чудно родителите му да се съберат.

# 2 461
Ама те нямат ли брак ?
Дори да нямат, може и поръчител да му е. Blush
Пу, спирам за парите аз.

# 2 462
По-подробно. И моето дете беше инато и проблемно. Нито на мен, нито на ММ ни хрумна да оправдаваме поведението му с липсата на баща. Много деца живеят без един родител, не всички са проблемни, сори.
В тези моменти съм се вглеждала в собствения си ресурс, както и в ресурса на съпруга ми, който изявяваше някакво желание да се включва в определени аспекти, не навсякъде. Очевидно и Даскалка е проявявала някакво желание. Възпитанието на дете обаче се извършва в екип, не тип риба, рак и щука, това е рецепта за проблемно дете. И не, не се смятам за капацитет изобщо, но как съм процедирала аз и съпруга ми - любов, внимание, любов, внимание, любов, внимание. Много, много говорене, никакви лъжи, манипулации, чисти отношения. Разговори, обясняване на нещата и прекарване на свободно време заедно са рецепти за всички деца. Вече всеки знае, че ограниченията и наказанията Трябва да се ползват много внимателно и при екстрени случаи, в никой случай всеки ден и т.н.
Прекалено строгото възпитание отдавна е отречено. Включва лишаване от телефон например в трети клас, лишаване от фейсбук, при положение, че всички деца имат и ползват. Така се прави аутсайдер, което явно успешно е постигнато. И това е направено след първи клас, преди това не е изобщо фактор.
С въведен в къщата плейстейшън не знам как се процедира, освен да въведеш време, в което може да се играе. Аз /писала съм многократно за това, Благодарение и с огромното участие на ММ/, удържах на купуването на конзола, псп и всякакви такива. Колкото и пъти да ми е хрумвало да подаря за РД или Коледа, ММ се намесваше и казваше - абсурд, не го прави, аз се вслушвах и не съжалявам. За моя син щеше да е пагубно. При въведено вече вкъщи, единственото, което може да се направи, е да се въведат ненарушими правила за използването му - по 1 час на ден и то не всеки ден, например. През ден или уикендите. Не да се лишава напълно. Изобщо има много много общодостъпни ако щеш и в интернет техники и информация какво се прави, които тя категорично не смятам, че е изпълнила.

После, съмнявам се от 5-годишно /времето, когато тя се е събрала с мъжа/ детето да е започнало с побоищата и другите проститии. Започнало и продължило е тъкмо по времето на съжителството с нея. Ми ...
На 5 годишна възраст има много много лостове да се въздейства на дете, тръгнало по лош път. На 9 също има, повярвайте. Но това не е подхвърлянето от къща в къща.

# 2 463
500 лв. за 20 години са 120 000 лв. За връщане. Т.е. изтеглени да речем 50 000, или 80 000, не знам, Таф да каже. Наистина не се връзва.

Вноската за ипотеката ми е по-малка, купих апартамент в София, моля ви се.

Излиза, че този мъж не е работил, преди да я е срещнал, как се трупа такъв дълг? Мъжът ми има натрупан дълг, айде да знам приблизително за какво става дума. Писах скоро. Това са баснословни суми за колко - 5 години ...? Абсурд.

# 2 464
Косите, няма не искам, баща му е. Той и мъжът ми има такива епизоди. Ясно е, че мислите за доброто на децата, но другият родител си има права. До 18 нямаш избор, трябва да му осигуриш достъп.

Аз бекрайно неодобрявам поведението на момата англичанка, но в никакъв случай не бих подкрепила отнемането на правата й, освен ако не стане нещо хипер мега драстично.

Има си хас да подкрепиш взимане на правата от нея. Тогава как ще пееш тая твойта мантра "да го взима, да го взима" Joy Даже те съветвам да подучиш мъжа ти да се откаже от права. Хем така няма да има шанс да наследи големите ти пари и бизнеси, ако нещо вземе, че стане, чиста работа. Problem solved! Joy

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 15:27 от tuali

# 2 465
Taуs, за диагнозите измисли някакви консултации в чужбина.  Поведенческите проблеми не са психични болести в смисъл на това, което наричаме "луди". Става сума да състояния, които може да са напълно обратими и с добра прогноза ПРИ ПРАВИЛЕН ПОДХОД. За да се постави обаче такава диагноза се прави обстойно обследване, не 20-минутен преглед и то задължително от психиатър, обикновено в екип с психолог, логопед. Има и допълнигелни медицински изследвания. Това дори и в БГ. Има много детайли, които по неволя знам. За съжаление лъже. За кредитите -също мога да напиша, но няма смисъл.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 18:20 от TafTaf

# 2 466
Колкото до подхода към детето, все си мисля, че жена без деца, и без опит с деца, вземайки за отглеждане дете на 6 години, напълно враждебно настроено, че и с някакви агресивни наклонности, ще се шашне. Не трябва да я обвиняваме, че не знае как , а да и помогнем да разбере как да стане.
Глупости, писах, че имам роднина такъв. Пое си го жената от ден първи, дет се вика вуйчо ми затова я избра, всъщност детето я е избрало. Моля ви се, имате ли опит изобщо с такива неща, като пишете. Детето я гледаше в очите с обожание. Също момче. Писах подробно назад.
Моят син също си 'избра' ММ, сам реши да му казва Тате и тем подобни неща, типични за 5-годишни дечица. Моля ви се!

# 2 467
ТафТаф, аз чета с внимание всички коментари. За което не разбирам, естествено, че ще уважа чуждото мнение.
Не че ще променя моето Stuck Out Tongue Winking Eye
Иска ми се някак да има изход от тази ситуация, и то - благоприятна. За детето най- вече. Дъртите ще се оправят все някак.
Косите, поела го  от "ден първи" , нали. Има разлика. И си го е поела като свое. А в случая уж е било временно. И с настройването от бабите, става веселба.
Иначе наистина съм за добрите практики.

# 2 468
  • София
По-подробно. И моето дете беше инато и проблемно. Нито на мен, нито на ММ ни хрумна да оправдаваме поведението му с липсата на баща. Много деца живеят без един родител, не всички са проблемни, сори.
....
А сега си представи за момент, че ти не си се занимавала с детето си, а всичко това, което описваш, се е опитал да направи твоят "ММ" без твоя подкрепа (доколкото разбирам, той не е биологически баща на детето?). Ами ако добавиш и банда баби, които му внушават, че този човек не му е никакъв, мрази го и заради това му забранява любими занимания.
Какъв щеше да е резултатът според теб? Ама честно!

# 2 469
СЪпруга кредитосъискател? Как като няма брак с господин П@тев? Всъщност, това последното е в дъното на страховете ѝ, че господин П@тев може да се събере с бившата. Точно затова бих я посъветвала детето да е при нея, ако толкова иска да задържи господин П@тев. Ако детето отиде при майка си, нищо чудно родителите му да се съберат.
Нямат ли брак? Ааа ето защо се страхува че мъжлето и може да се събере с бившата. А може и детето за това да не я уважава. В неговите очи тя е някоя която не е женена за баща му.

# 2 470
Добре де ако авторката наистина иска нещата да се оправят защо според вас на детето още не е казана истината, че няма да остава в Англия?
Защо напрежението да не ескалира там, а тук при нея?
Дали случайно има нещо общо с това, че тя 5 пъти написа, че ако детето ѝ посегне отново до 24 часа е вън от дома ѝ?
Дали не е повече от елементарно да накарам лабилно и агресивно дете да ти посегне след като вече го е правило? И после да си жертвата, бяла и добра?
Разсъждавам си просто. Не казвам, че е така. Колкото и да не ми е приятна авторката силно се надявам тези конспирации да са само в моята глава защото отказвам да приема, че е чак такова чудовище, да постъпи по подобен начин с едно дете. Но на там сочат фактите в темата...

# 2 471
Имаше банда баби. Изобщо - не си измисляйте, и това го писах. Нашите са анти ММ от самото начало. Те са анти всички де, друга тема.
И моят баща, и майката на бащата на детето не спираха да му дуднат срещу мъжа ми. Доста стандартна ситуация, ако имаш подръка отровни роднини.
Е, като се видя че нещата отиват към елитна гимназия, друга песен запяха.

Какво направих ли - ограничих срещите с отровните роднини. Адски трудно, но успях.

Сега въпросният баща да се взима в ръце и да прави същото, ако обича.

# 2 472
  • София
Възпитанието на дете обаче се извършва в екип, не тип риба, рак и щука, това е рецепта за проблемно дете. И не, не се смятам за капацитет изобщо, но как съм процедирала аз и съпруга ми - любов, внимание, любов, внимание, любов, внимание. Много, много говорене, никакви лъжи, манипулации, чисти отношения. Разговори, обясняване на нещата и прекарване на свободно време заедно са рецепти за всички деца. Вече всеки знае, че ограниченията и наказанията Трябва да се ползват много внимателно и при екстрени случаи, в никой случай всеки ден и т.н.
Всъщност е орел, рак и щука (щуката е риба, нали така)
И аз смятах, че не е нужен ПС за 7-годишно дете, но ММ се заинати и купи сам, та го изплаща 1 година. Аз имах достатъчно пари, но не е там въпроса. Втория ПС вече купихме заедно.
Болдваното е ключово, но преди това самите родители трябва да имат еднакво виждане и да са единен фронт, а не единият да отменя решенията на другия. В момента аз съм на този хал.

# 2 473
Ами да, ама за целта трябва първо да се отстранят всички майки, баби и тем подобни, дето дърпат в третата посока.
И после се хващат двамата, запретват ръкави и ще го оправят детето за година-две. Ключови за живота и развитието му години, след това идва пубертета и става майка плаче.

И - когато дете има проблем, проблемът е в родителите. И това си виждане съм писала. Като заведеш дете на психолог, психологът ти казва да ходиш ти и половинката ти. Толкоз по въпроса. Ключът е в отглеждащите детето.

Скрит текст:
Куку, и аз смятах, че не е нужен плейстейшън, но понеже всички имаха, исках да взема, за да не се чувства различен. За да не ходи по къщите на другите деца да играе. Писала съм, и в двата класа, в които е бил, е бил единствения, който няма. Слава богу и благодарение на ММ съумях да издържа и не съжалявам. Достатъчен му е престоят на телефона. Не започна да ходи по къщите на другите деца да играе, не и прекалено, случвало се е единични случаи. Даже по-скоро другите деца идват у нас, и Не играят.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 15:23 от Анонимен

# 2 474
  • Варна
Жената е уплашена за физическата си цялост. Очаква гневът на малкото да и се стовари.

И въпреки това мълчи като вижда как родителите не смеят да му кажат истината - че скоро ще стегне куфарите и ще се върне тук. Те защо мълчат и се скатават, е пределно ясно. Ама тя защо мълчи, не е ясно. Някакви неясни доводи изтъкна, а накрая обобщи, че ако тя му кажела ще е курвенски номер. Обаче иначе я е страх за живота й. Ми има избор - или ще живее в страх или ще прилага курвенските номера. Категоричен отговор защо не му каже тя сега веднага или защо не накара мекотелото да му каже още днес, няма.

Общи условия

Активация на акаунт