Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 520
Тук искат. А и нито един от родителите не желае да стартира процедура, така че изглежда ще чакат сериозно да нарани някой преди да направят нещо.
Къде е това тук? Последно към "Св. Марина" във Варна насочих едно дете, само с бащата  ходи /доста буен аутист е/, никой не го върна.  Ами заравяйте вкупом главите в пясъка, аз това виждам...
Това тук е където на Даскалка и изнася. То много е трудно да го заведат в София или друг голям град, но ми е интересно защо не го правят. Особено след като може само с единият родител.
Дали пък за да не излезе, че детето си е съвсем нормално и, Даскалка му е поставила грешна и измислена диагноза.

# 2 521
  • София
птица, не бих нарекла баламосване това, че някому нещо се вижда невероятно, въпреки че авторката обяснява.
Човек в различни разговори набляга на различни неща и едва ли винаги е последователен и логичен 100%.
Има някои несъответствия, но като питат 10 души, отговаряш на 1, останалите коя прочела, коя не съвсем...
А в темата има толкова фактология, че няма начин да помниш всичко. Дори и аз виждам някои пролуки в историята, но чак да обвинявам в лъжа...
Малко хора ще кажат нещата така, както импонират на всяка една от нас. Примерно за доходите на семейството се оказва, че бизнесът е може би още прохождащ и непечеливш и всъщност авторката наистина издържа семейството с други доходи.
И прословутите  600 лв. - вие нямате ли хора, на които бихте дали дори 600 млн. и хора, на които и стотинка не бихте?

# 2 522
Не са го върнали Роси, защото детето има проблеми. Обсъжданото от нас дете има проблеми само в главата на мащехата си. Затова вероятно трябват и двамата родители. Защото ако остане само на нея, тя в психиатрията ще го затвори до края на живота му. Хем да не да й пречи, хем да не харчи пари за него. Социални, психолози и психиатри обаче не идват от гората, сигурно и с други такива даскалки са се сблъсквали....

# 2 523
Аз пък съм на принципа "своето не давам,чуждо не искам,но ако някой много държи да ми даде неговото,не съм пък чак такъв темерут,че да троша на хората хатъра"..

# 2 524
Джолева, майка му също не е била официална съпруга, непозната му е тази категория. Бабата по бащина, обаче, отдавна го убеждава, че подобно събиране е възможно ако ме няма мен и непрекъснато дава за пример приятел на половинката, който се развежда със жена си, когато на нея й писва вмешателството на свекървата, с делби, присъждане на апартамента на нея, цялата програма. И след две години се събират отново, без да сключват брак този път. Така, че не е невъзможно както е индоктринкрано да вярва, че изчезването ми ще доведе до събиране на мама и тате, да се надява и действа в тази посока.

Истината е, че цялата ръчканица да се разделяме с мъжа ми има смисъл докато е още настоящето положение, докато нямаме общо дете. Ако се появи такова, мачът вече е свирен, дори и да не сме заедно пак ще има още едно дете, няма да е толкова привлекателен 🤣🤣🤣.

# 2 525
  • София
Аз пък съм на принципа "своето не давам,чуждо не искам,но ако някой много държи да ми даде неговото,не съм пък чак такъв темерут,че да троша на хората хатъра"..
Аз съм умерена и въобще не съм темерут. Обяснявам, че така ми е по-приятно и комфортно, пък ако настояват - да, нека запазим хатъра цял

# 2 526
Даскалке, колкото и неприятно да е, не е необичайно това месене. Бабите са си баби. Моите родители са разведени от 25 години, но бабите това си намилат. Моите деца пораснаха и ще се оженят, но репертоара на бабите си седи. Подхранен от сериали и съседки

# 2 527
  • София
Цитат
Детето в момента е на гости на майка си, но не знае, че е на гости, мисли си, че остава там. На никой не му стиска да му каже истината.
И това го знаем от?
Ах, да, от Даскалка!
Щото всичко казано досега от тази жена е самата истина, нали Joy

Ами, ако си забелязала, де, темата е пусната от Даскалка и колкото да ти се иска от теб да научаваме подробностите, няма начин.
Освен ако не декларираш, че живеете врата до врата и имаш поглед от първо лице върху всичко през годините. Mr. Green

# 2 528
Cuckoo, т.нар. СОП и диагнозите се казаха още в първата тема, категорично, не със съмнения. Това малка неточност ли е?
Подписът на двамата родители също е абсолютна лъжа. И аз потвърждавам, че навсякъде е достатъчен единият родител.
За ресурсно подпомагане в малко градче- то и в София е пародия, камо ли там. Ако наистина са нужни читави психолози и специални педагози - те са в големите гладове и са платени. Разбрахме, че няма кой да плаща за такива неща.
 Най-много местният училищен пишман психолог/ педагогически съветник с неясно каква диплома да е заключил, че детето е със СОП.
Пълно е с подобни "леки несъответсвия".

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 18:24 от TafTaf

# 2 529
Ами не, какво значение има дали има дете от тебе или не, това няма да ти реши проблемите с тия хора. Даже и с мъжа ти няма да ти реши проблемите, макар че сега не ти се вярва. 

# 2 530
След 169 страници на 2ра тема по един и същ въпрос авторке, успя ли да накараш майката да се грижи за детето си?

# 2 531
  • София
Cuckoo, т.нар. СОП и диагнозите се казаха още в първата тема, категорично, не със съмнения. Това малка неточност ли е?
Подписът на двамата родители също е абсолютна лъжа. И аз потвърждавам, че навсякъде е достатъчен единият родител.
За ресурсно подпомагане в малко градче- то и в София е пародия, камо ли там. Ако наистина са нужни читави психолози и специални педагози - те са в големите гладове и са платени. Разбрахме, че няма кой да плаща за такива неща.
 Най-много местният училищен пишман психолог/ педагогически съветник с неясно каква диплома да е заключил, че детето е със СОП.
Пълно е с подобни "леки несъответсвия".
Възможно е, първата тема я четох малко по-отгоре, а и в тази имам дупки, защото веднъж имаше + 100 мнения и реших, че ще прескоча.
Тук все още не се иска нотариална заверка на истинността на всички твърдения. Тя е в правото си да смята че детето има някакви дефицити, след като се е интересувала в специализирани групи.
Дори да е пишман психолог, училищният има властта да дава заключения. Много хора сме лаици в психологията, но аз лично съм възпитана да не оценявам с подхода "тия нищо не разбират".
С този подход са мъжът и роднините му, но ние нали претендираме за повече акъл?
За кой подпис става дума, това не съм го чела.

# 2 532
  • София
След 169 страници на 2ра тема по един и същ въпрос авторке, успя ли да накараш майката да се грижи за детето си?
След 169 страници, ти видя ли поне 1 съвет, предложение как да накара майката да се грижи за детето си? Аз не. Mr. Green

# 2 533
  • София
Имам идея - да й обещаят някаква постоянна сума. Ще си го вземе като стой, та гледай.

# 2 534
Сприятеляване с майката хипотетично би свършило работа, но след като авторката от години е обявена за враг №1 и отношенията с детето са тотално счупени, ще се наложи да чака детето само да се махне след години.

Куку, предложих да й се дадат пари на майката. Този вариант е неизгоден.

Общи условия

Активация на акаунт