Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 609
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 060
  • София
Cuckoo, не аз, животът ще го превъзпита. Остане ли тук, с или без детето, вече няма патерици. Ще му е тегаво в началото, но ще му се наложи да порасне малко, тук мами и тъщи няма, ние двамата сме, които трябва да си теглят каруцата.
Животът... В него има много посоки. Когато се е набълбукал с кредити, пак е бил някакъв живот. Така че извини ме, но ти го превъзпитаваш, иначе животът на булгарише мачо в малкия град щеше досега да го е завлякъл в съвсем друга посока.
Какво разбираш под патерици, каквито досега е имало, но вече няма да има?

# 3 061
Няма вече на кой да си прехвърля задълженията по малкия - ако сме заедно. Ще се оправя сам.

# 3 062
Или ти ще се оправяш сама, както и досега...

# 3 063
Няма вече на кой да си прехвърля задълженията по малкия - ако сме заедно. Ще се оправя сам.
И как физически ще стане това, ако работи на две места?

# 3 064
Негова си работа, да се организира. След като не може да възпита у сина си елементарно уважение и отношение към хората покрай него, ще си му слугува сам. Нали все ме убеждавате как щял да се оправи без проблем мен ако ме няма? Е, ще се оправя и като ме има. Няма да готви и пере, защото това са неща, касаещи цялото домакинство, но детето става основно негова грижа.

# 3 065
  • София
Ако има време.... - както се пее в песента.
Той работи на 2 места, така че пак ти ще си повече време заедно с детето и ще търпиш изцепките му.
Съвсем добронамерено ти казвам - охлаби малко режима, ако иска да си чисти стаята. Нека веднъж в седмицата спи на спалнята с баща си. Не му показвай, че се дразниш от постъпки или приказки. Игнор и насмешка, когато те дразни

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 11:53 от Cuckoo

# 3 066
ОФФФ, аз се отказвам. Кой ти е напълнил главата с тези глупости не знам...
Уважението се заслужава, няма как да го възпиташ, нищо че детето е малко.

# 3 067
Уважението и отношението на детето зависи най-вече от това на другите към него. Ако си убеден, че някой те мрази, няма как да имаш добро отношение към него, камо ли пък дете. Както ти искаш него да го няма, така и то за теб. Просто неговите начини да се бунтува са много по-примитивни.
А за мъжа ти - не мисля, че нещо ще се промени из основи.

# 3 068
  • София
Ааа, моля ви, стига с това печелене на уважение. Любимото оправдание на невъзпитани хора - тя уважавала възрастните, но само по принцип. Как някой си позволява да й прави забележка да отстъпи място?

# 3 069
И аз мисля, че уважението към партньора на родителя е по дифолт. Но пък после, след време, ако се изгуби, а в началото е по дифолт, според мен логичната причина е, че въпросният човек е сгафил.

Т.е. изначално си длъжен да уважаваш по дифолт, после обаче - не! След време като видиш, че човекът не заслужава уважение, просто вече не изпитваш това чувство към него.

# 3 070
Ох, не съм чела всичко, предната тема малко и последните страници, но... в тежко положение си, защо наистина не... смениш мъжа, сори? Flushed

# 3 071
Cuckoo,това дете не иска да живее с авторката, би направило всичко да се отърве. Не е ли ясно? Тя от своя страна иска същото.
Липсата на всякаква топлина  и налагане на абсолютни ригидни правила от нейна страна дали няма значение?
Мачът е свирен. Те няма да живеят под един покрив. Въпросът е дали бащата ще си тръгне с детето или ще остане с Даскалка. Ако има второ забременяване, детето си тръгва само.  Това е реалната картинка.

# 3 072
Даскалка, чудя се, ако един ден детето наистина го няма, стане чудо и бабата или майката го вземат, наистина ли ще си истински щастлива?

# 3 073
Детето няма място в семейното ми легло. И къде точно се предполага да спя аз, ако той спи с баща си на спалнята?

Смешни станахте с тази стая. Третокласниците са на училище целодневно, до 5, после ходи на спорт и език. Стаята си я почиства основно веднъж седмично, през уикенда, леглото баща му държи да си оправя всеки ден. Все едно Лувъра го е накарал някой да чисти, мислете малко преди да пишете. Веднъж седмично може да отдели половин час да си поддържа личното пространство.

31ви август миналата година, след като го върна, когато се наложих да тръгне на психолог. Темата бъка от специалисти, няма да ви правя анализи на рисунката.

Животът при мама, във всички цветове на щастието. Дрехи, пари, наргиле, бутилка уиски...

Това оправия няма, хора. И на кътни зъби да застана, той си иска при нея и няма да миряса докато това не се случи.

Първата снимка е пратена на майката, заедно със записи и снимки как плаче и изпада в кризи. Още тогава. Реакцията? "Ще му мине, на всички ни е тежко"

И аз трябва да си зарежа всичко, да не родя, и прочее съвети, защото на никой от двамата родители не им пука за това дете?

# 3 074
Детето е много интелигентно, не е със соп. Ти трябва да родиш, но не от тоя мъж. И не заради децата, а заради себе.

Общи условия

Активация на акаунт