Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 045
А защо не намериш някой зрял, успешен и интелигентен мъж (ама наистина мъж, а не ,,женски полов орган,,), с който да свържеш живота си и да имате си деца, а си се спряла на някой, който нито уважаваш и който вече е показал що за родител е.
Тя го уважава достатъчно като мъж и специалист
Айде да връщаме цитати какво мисли тя за мъжа си и колко го уважава най-вече като мъж.

# 3 046
  • София
Айде да връщаме цитати какво мисли тя за мъжа си и колко го уважава най-вече като мъж.
Този цитат се набива всеки път, няма как да го забравя.
Случва се човек да е фрустриран и да не си мери приказките. Обаче писана дума - хвърлен камък.
Под имам предвид...мъж, сексуален партньор, в когото е видяла нещо, достойно за харесване.
За да се хванеш да превъзпитаваш голям човек, може би се изисква повече любов от декларираната тук и в съседна тема - мама се грижи за детето, а татко се грижи за комфорта на мама, защото е мъж, и само такъв е достоен за нашата любов.

# 3 047
Да, когато наричаш мъжа си ,,женски полов орган,, говори за огромно уважение и любов, та дрънка. Възможно е да е решила, че другите мъже надали ще се редят на опашка за нея и че за друго няма шанс. Затова ставащ, неставащ, ще прави дете с него, щото няма закъде да чака, а времето ѝ изтича. С такова впечатление оставам досега от всичко изписано. Само дето това като цяло е рецепта за нещастие. Заради децата се надявам тя дя е изключение.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 11:14 от Анонимен

# 3 048
  • София
АбсурТ , питах те и по-напред. Ако дъщеря ти е в такава ситуация, какво ще я посъветваш?

Защо не се спреш, не мога да разбера?
Какво ще посъветвам няма нищо общо с начина, по който хулите авторката, с квалификациите, които ѝ хвърляте и с пророкуванията ви.
Когато съветваш някого, му даваш просто друга гледна точка за осмисляне и го оставяш на мира.
Вие я изядохте тая жена, че и сценарии ѝ написахте и за миналия, и за бъдещия живот.

Аз моята гледна точка съм я казала и ако си искала да я отразиш, щеше да го направиш.
Цитат
Да, когато наричаш мъжа си ,,женски полов орган,, говори за огромно уважение и любов, та дрънка. Възможно е да е решила, че това е най -доброто, което може да привлече и че за друго няма шанс. Затова ставащ, неставащ, ще прави дете с него, щото няма закъде да чака, а времето ѝ изтича. С такова впечатление остаеам досега. Само дето това като цяло е рецепта за нещастие. Заради децата се надявам тя дя е изключение.

anie11, жената написа, че понякога мъжът ѝ се държи като женски полов орган, когато нещата опрат до сина му.
Е, който владее четенето с разбиране поне малко, осъзнава леееката разлика, но явно ти не си от тях. Mr. Green
Но пък, след толкова заклинания, дано поне ти си добре и си избегнала гонитбите на последните шансове.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 11:14 от absurT

# 3 049
Обсъжда се възрастта на авторката и че вече последният влак се изнизва, обаче все ще се намери някоя да пита защо не си намери друг. Тя го уважава достатъчно като мъж и специалист, което не е малко, и смята, че ще го превъзпита като баща. Щом й се занимава - нейна работа.
Cuckoo,в същото време се обсъжда евентуална раздяла, ако нещата с голямото дете не се получат, а както ти сама пишеш, там няма как да има емоционална връзка. Според мен и някакви що-годе неутрални отношения са невъзможни.  За мен е непонятно как се правят опити за забременяване в такава обстановка, както и самото желание за раждане на дете в нея. Както тя сама каза, най-вероятно нещата ще ескалират при нейно забременяване и детето щяло "да бъде изведено от дома й".  Изобщо не се вижда да има желание за проработване на семейство с доведеното дете, а само желание то да бъде отстранено. Съжалявам, но не мога да видя нищо нормално в подобен начин на мислене. Имала съм репродуктимни проблеми, знам какво е да се страхуваш, че никога няма да имаш дете.Разбирам страха й и й съчувствам за загубата, но желанието за изгонване на другото дете просто няма как да го оправдая.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 12:30 от TafTaf

# 3 050
Аз пък не разбирам, как без да познаваш някого, правиш заключения, че става/не става или, че времето му изтича?
Оказа се, доста "сценаристи" се развихриха.
Права е absurT:
Цитат
Когато съветваш някого, му даваш просто друга гледна точка за осмисляне и го оставяш на мира.
Вие я изядохте тая жена, че и сценарии ѝ написахте и за миналия, и за бъдещия живот.

# 3 051
Cuckoo, не аз, животът ще го превъзпита. Остане ли тук, с или без детето, вече няма патерици. Ще му е тегаво в началото, но ще му се наложи да порасне малко, тук мами и тъщи няма, ние двамата сме, които трябва да си теглят каруцата.

# 3 052
Аз тотално Даскалка не я разбирам, защото животът е труден и без сам да си го затрудняваш допълнително. И не, не са се свършили другите мъже и нищо чудно с друг мъж тя да си живее в пъти по-добре. Но да искаш да бременееш край дете, което те е ритало в корема???? Коя жена би го направила, освен авторката?

Даскалка, не те ли е страх да живееш там, бременна с голям корем един ден? И после с новородено мъниче?

# 3 053
Този цитат се набива всеки път, няма как да го забравя.
Случва се човек да е фрустриран и да не си мери приказките. Обаче писана дума - хвърлен камък.
Под имам предвид...мъж, сексуален партньор, в когото е видяла нещо, достойно за харесване.
За да се хванеш да превъзпитаваш голям човек, може би се изисква повече любов от декларираната тук и в съседна тема - мама се грижи за детето, а татко се грижи за комфорта на мама, защото е мъж, и само такъв е достоен за нашата любов.
Майка ми не успя за 35год. да превъзпита баща ми, който също произхождаше от много противоречиво семейство, властна майка, изключително сбъркани семейни ценности, на който цял живот му е промиван мозъка с простотии, а Даскалка очаква да роди едно дете и всичко да стане цвятя и рози. Айде, моля ви се, по-сериозно.

# 3 054
  • София
Колкото и да се стараеш да си справедлив и да си напомняш, че детето не е виновно, при такова отношение, когато виждаш в детето копие на майка му и знаеш, че нарочно е доведено до това състояние - всеки си има предел на силите. Да, мислела е че ще се справи, когато са я лъгали, че детето ще отиде при майка си.

Аз й се чудя как въобще поддържа комуникация с другата жена. Ще ме овиква, няма да плаща издръжка, а аз ще се съветвам за маратонки на детето... как не

# 3 055
Виж, едва ли някой в този форум ти желае лошите неща, които са се случили. На мен ми е кофти от това, което си преживяла с близнаците. Но разбери, че няма как да изградиш своето щастие върху нещастието на някой друг.
Познаваш какво е да страдаш, защо тогава не разбираш реакциите на детето? Това първото детенце е нещастно и до голяма степен ти си причината, защото не се държиш нормално с него. Разбери, всичко се случва, включително и децата по някакви причини да не са с биологичните родители. Ако не дай боже стане нещо, като с безгласна буква ли би искала да се държат с твое дете? Децата не се учат със забрани и правила с камшик и шпори, а най-вече копират нещата, които виждат от нас, възрастните. Няма дете, което да отговори на добротата с агресия и на агресията с доброта.
Първото дете на мъжът ти винаги ще е част от него, ненормално е да опитваш да ги разделиш. Смири се и със сигурност ще има ефект върху цялото ти семейство.

# 3 056
Cuckoo, не аз, животът ще го превъзпита. Остане ли тук, с или без детето, вече няма патерици. Ще му е тегаво в началото, но ще му се наложи да порасне малко, тук мами и тъщи няма, ние двамата сме, които трябва да си теглят каруцата.
Ама на него не му трябват баби и тъщи, ти за какво ще си там, нали детето е женска работа. Много си противоречиш в опитите сама да се убедиш как всичко ще е съвършено.

# 3 057
В тази ситуация може да се превъзпита единствено съществуващото дете и то с грижа и любов, но не виждам как ще стане с хората, които са му се паднали за родители и мащеха. Зрял човек не се превъзпитава - там вече е свирено.

# 3 058
  • Paris, France
Невена, останем ли заедно сега, дете ще има. Колкото и да се опитваш да ме убедиш в обратното.

Не се опитвам да те убедя в обратното, а обяснявам, че в живота не всичко се случва както го искаме. Имам две деца днес, утре може да остана без нито едно. Няма да съм първата.

На доста хора прави впечатление, че рисуваш бъдещето на това дете все в черно, а бъдещето на въображаемото ти бъдещо дете все в цветя, рози и прекрасно възпитание от изведнъж ентусиазирания се баща.

# 3 059
  • София
Даскалка вече години наред вярва и чака, че И майката на детето ще се промени, а тя не се променя.
Ако беше на 20 г.бих отдала наивността й на липсата на житейски опит, но голяма жена да вярва, че възрастен мъж ще си легне като "полов орган" и ще се събуди като отговорен баща - може да бъде много разочароващо за самата нея.

Общи условия

Активация на акаунт