Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 030
  • here and now
Невена, останем ли заедно сега, дете ще има. Колкото и да се опитваш да ме убедиш в обратното.

Едит: Бърди, има, по-точно имаше Даскалка. Само че на Даскалка й врътнаха номер зад гърба, който промени нещата. Останат ли тук изобщо няма да е както досега
Те продължават да ти въртят номера. Наистина ли се надяваш да се променят?
Нали си реалист? Нали той щеше да праща детето си при майка му?
На прекалено много "ще" разчиташ....

# 3 031
Гога, това дете си има жива, здрава и права майка. Не мога да им нося товара на всичките цял живот.

Taf, никой не търси пари от него, елементарна математика е, че с оставащият му личен, независим от мен доход не може да направи кой знае какво. Но аз не съм момата англичанка, да легна и да чакам да ми изкарва. Спокойно можем да изгледаме и повече от две деца, чисто финансово.

И за мен беше сина ми, докато не ме изрита в корема. Сега вече е детето на мъжа ми. Не мога да коментирам преди да се е върнал, но говорихме с мъжа ми, че този път трябва да застане мъжката и да ми осигури спокойствие, за да мога да износя, да не е като миналата година, да се къса от рев тука, да се носим по психолози и прочее. Не знае дали майка му му е казала какво му готвят, мисли, че не е и каза, че ще се оправя той като се върне дотогава ако не е разбрал.

# 3 032
Даскалке, заради детето ли пометна? Думите ти по този въпрос навяват на това.

# 3 033
Лично мен не би ме топлило, че сега съм здрава и права, защото в животът се случват какви ли не неща, и аз трябва да съм уверена, че ако нещо се случи с мен, детето ми няма да остане на произвола. Затова хората търсят партньор в живота, не оплодител. Ама ти няма как да го схванеш, то си личи от постовете ти досега.
Не знам дали вече някой се съмнява, че темата не е как да накараме майката да си гледа сина, а как да го разкараме, за да не ни нарушава имиджа на перфектно семейство. Още преди казах, че авторката има сериозни проблеми, самият факт, че каза, че нейното дете няма да е “такова”, демек ще е перфектно, с перфектен баща, роднини, финанси, имоти, е показателен.

# 3 034
Даскалке, заради детето ли пометна? Думите ти по този въпрос навяват на това.

Категорично не мога да твърдя това. Но стресът в ранна бременност не е полезен. Вместо да си гледам мене си и децата, които носех, аз ходих да оправям мъката на тяхното.

Терминът ми беше средата на май. На същатата дата купих два комплекта играчки за пясък и ги оставих в градския парк, в един от детските кътове, имат пясъчници за игра. Разопаковах ги и ги оставих да си играят малките, всеки да си вземе каквото му харесва, лопатка, формичка ... Дни наред седях отсреща на пейка и гледах как играеха децата с тях, как ден след ден намаляваха, докато всяка играчка беше си намерила вече дете. Няма да правя същото и догодина. Този път ще взема мерки да се съхраня. Пак може да пометна, божа работа, но със сигурност няма да е защото съм се разправяла с глупостите на мъжа ми и момата англичанка.

# 3 035
  • София
Лично мен не би ме топлило, че сега съм здрава и права, защото в животът се случват какви ли не неща, и аз трябва да съм уверена, че ако нещо се случи с мен, детето ми няма да остане на произвола. Затова хората търсят партньор в живота, не оплодител. Ама ти няма как да го схванеш, то си личи от постовете ти досега.

Това е нещо ново за форума- да се търси партньор, а не оплодител!
Защо не върнеш назад и да видиш колко пъти ѝ се предложи дори донор, щото така било по- удобно за нея и по- малко ангажиращо?
И сега, като тя продължава да иска да роди от мъжа си, на теб пак ти е крива и пак не е схванала дълбоката мисъл. Joy

# 3 036
Защото този й мъж ще е просто оплодител, но с много допълнителни екстри. По чисто е да намери наистина оплодител. Или да търси партньор. Но този човек трудно ще й стане партньор. Тя самата го усеща и казва. Надява се на промяна, като дойде бебето. Като много други.
Simple Smile

# 3 037
  • София
Стига  с тази близост. Да, тя е сбъркала, бащата и детето също, но близост ВЕЧЕ НЯМА И ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА. Сега освен да се ограничат щетите - друго не виждам.
Каквато и да е тя, не е отгледала детето от парче месо
И явно плюещите я не четат, че повод за омразата е например отделянето в негова стая. Боже Господи, смятате ли за нормално дете да спи постоянно с баща си. Но пък съм склонна да мисля, че тя изведнъж е сложила границата  и я поддържа рязко и безкомпромисно, което невинаги работи добре.

Моят съвет е да устиска още 3-4 години, младежът вече ще е достатъчно голям, за да остава сам и майка му ще се сети за него, след като вече ще е самостоятелен. Оправянето на стаята за мен е бял кахър и излишно нагнетява ситуацията.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 10:46 от Cuckoo

# 3 038
АбсурТ , питах те и по-напред. Ако дъщеря ти е в такава ситуация, какво ще я посъветваш?

# 3 039
  • Варна
Не знае дали майка му му е казала какво му готвят, мисли, че не е и каза, че ще се оправя той като се върне дотогава ако не е разбрал.

А не го ли интересува? Нали редовно говори и с двамата? Толкова ли не може да си обърне езика и да попита? Отнема 5 секунди.

# 3 040
А защо не намериш някой зрял, успешен и интелигентен мъж (ама наистина мъж, а не ,,женски полов орган,,), с който да свържеш живота си и да имате си деца, а си се спряла на някой, който нито уважаваш и който вече е показал що за родител е. Да не говорим за отровната среда, в която ще расте това дете/деца - вместо да има двама уравновесени, любящи и уважаващи се родители, то ще получи...цялата тая помия - напрржение, недоверие, враждебност, гняв, с които ще тровите душата му. Този модел на сем. се вклинява мн дълбоко в мозъка на човек още от неосъзната възраст и го определят що за индивид ще стане. Наистина ли настояваш да причиниш това на дете? Защо не намериш човек, когото наистина обичаш и уважаваш и с когото ще имате по-голям шанс да създадете щастливи и спокойни деца, а си се спряла на този...хайде да не повтарям епитетите ти?

# 3 041
Защото иска да е с мъж, който да може да хваща за носа и на го командори. Зрял, успешен и интелигентен мъж няма да се подчинява и няма да й работи в бизнеса за без пари.

# 3 042
  • София
А защо не намериш някой зрял, успешен и интелигентен мъж (ама наистина мъж, а не ,,женски полов орган,,), с който да свържеш живота си и да имате си деца, а си се спряла на някой, който нито уважаваш и който вече е показал що за родител е.
Зрял, успешен, интелигентен и свободен мъж на 40+ години, който на всичко отгоре да й харесва?
Къде се хващат тези екземпляри, че може и на мен да потрябва?
Обсъжда се възрастта на авторката и че вече последният влак се изнизва, обаче все ще се намери някоя да пита защо не си намери друг. Тя го уважава достатъчно като мъж и специалист, което не е малко, и смята, че ще го превъзпита като баща. Щом й се занимава - нейна работа.

# 3 043
Съжалявам за загубата ти. Дано се сбъдне желанието ти да имаш дете.

# 3 044
Даскалка, много се натъжих от последния Ви пост. Желая Ви в най-скоро време това щастие! С него ще забравите това, което изпитвате в момента.( Знам го със сигурност) Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт