Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 633
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 335
Сега иде ред на тоалетната чиния и кога мие банята.
Дали готви с яйца от щастливи кокошки.
А пият ли в тях алое, кока-кола, аспирин?
Събира ли си мъжа ѝ чорапите или ги хвърля навсякъде?
Колко пъти правят секс, те са си виновни, че малкият ги дебне по вратите, абе не е изчерпана темата, като се замисля колко има за чепкане, ехеее...

# 4 336
  • София
 Mr. Green
С мен той просто се чувства валидиран. На това момче цял живот му се набива, че понеже се е посветил на това, което в момента е семейния ни бизнес, от него не става нищо - нито като син, нито като съпруг, нито като баща. ..."Мунчо" от обикновено селско момче в един момент се оказва живущ в паметник на културата на пъпа на града, почва да си меша капата с тази на други специалисти на това ниво, идват му на крак от чужбина.
Обаче заради едно гаменче, което се е случила да му е син, е казал, че ще се разделите, ако не намерите начин да мелете.
Много го идеализираш - понеже неговите близки не са имали твоята 6-цифрена сума, и вече те са лошите и са му набивали какво ли не. Като си образована, сещай се, че в тези среди като цяло мъжът носи парите и издържа семейство. Като не може - не се жени, но по техните стандарти до 30 е нормално вече да си с 2 деца. Да не се е женил за чистачка или каквато е била там, да не е правил деца, да не е теглил кредити за битови нужди.
Това, че ти сета управляваш повечето неща, не прави него автоматично твой равен. Ако нямахте други отношения, можеше да попадне на някой тарикат, който да му метне заплата и да печели/губи на негов гръб, ако наистина този бизнес има чак такъв потенциал.
Както го описваш, единият без другия сте заникъде. Може да е добър специалист, но да не е читав в други аспекти. Много свръхуспешни хора са така.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:31 от Cuckoo

# 4 337
Не знам дали идеализира него, но себе си - да.
Жената преобърнала света на един луд учен, отворила му тайните врати към свободата и лукса, превърнала го във фактор....
Сценарий за филм да беше, нямаше да е толкоЗ интересно.

# 4 338
За мен жената живее в Силистра в къща в центъра Simple Smile)) залагам сутрешното си кафе! Пасва с нещата, които казва. Но там май не са чак толкова прости хората...

Бизнесът им е по-интересен, защото кой продукт изисква само стотин хиляди инвестиция, но пък готов продукт струва 12-35 000 еуро? и няма нужда от завод или нещо друго. Мислих си за някакви слънчеви или други еко енергии, но там не става само с двама души -- шеф и луд учен.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:34 от dosgardenias

# 4 339
  • Варна
Не знам дали идеализира него, но себе си - да.
Жената преобърнала света на един луд учен, отворила му тайните врати към свободата и лукса, превърнала го във фактор....

Месия в пола.

# 4 340
  • София
Чакайте, нали уж живееше в някакви строящи се жилища за продажба?

# 4 341
И казвате Мамасита от една година старателно подготвя пързалката?! И аз не харесвам авторката, ама и вие прекалявате с някои заключения...

За мен в тази история няма симпатичен и положителен образ. ОК, детето си е дете, но само като преслушах записа и ми изби на тиха агресия. И определено не би ми било приятно в групата или класа на моето дете да има такъв индивид. Майката, бащата и родата също няма какво да им се обсъжда. И накрая стигаме до Даскалка, на която до един момент й симпатизирах. Но после я видях в нова светлина - зла, безсърдечна, готова да мине през трупове, за да постигне целта си, но не по открит начин, а чрез манипулация, действайки подмолно зад гърба на бащата, целейки се в детето с идеята то да е бушонът, който ще изгърми и да доведе до така желаното "извеждане"...

Изненадана съм обаче от отпора на бащата, не го очаквах. Мислех, че тяхното е някаква симбиоза, но може да се окаже, че за него има и по-важни неща от хобита и пари... Но да, Даскалка за мен определено е мнооого черен образ от един момент нататък. Не че не е права в по-голямата част от разсъжденията си, но е ужасно отблъскващо как е захапала като питбул и няма да пусне последната капка кръв. Close

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:43 от Dark_Chocolate

# 4 342
Обсъдихме го по-горе, не са строящи се, ами фирма изкупува стари къщи и ги препродава.

# 4 343
  • София
Обсъдихме го по-горе, не са строящи се, ами фирма изкупува стари къщи и ги препродава.
Да, върнах се и прочетох.
То от толкова фактология...
Ей, докъде го докарахме... Аз се съмнявам, ти обясняваш в нейна полза. Ще се разберем накрая.

# 4 344
Куку, аз не можах да вдена това със строителствата и цялото "наем, но всъщност ипотека", аз самата съм със СОП и трудно възприемам. Изхождах от това, че твърди, че е къщата е строена 1929та година и, че живее североизточна България. Заради това стрелях със Силистра и къща, която е строена тогава от някакъв румънец.

# 4 345
  • София
Куку, аз не можах да вдена това със строителствата и цялото "наем, но всъщност ипотека", аз самата съм със СОП и трудно възприемам. Изхождах от това, че твърди, че е къщата е строена 1929та година и, че живее североизточна България. Заради това стрелях със Силистра и къща, която е строена тогава от някакъв румънец.
Разбрали са се за някаква сума на година, тя я плаща, когато има приходи. Но в това време плаща и наем, който сигурно не е голям, защото е нормално да е колкото лихвата, която инвеститорът би получил, ако му плащат ежемесечно някаква сума.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 11:00 от Cuckoo

# 4 346
Може да не е точно мамасита. Аз не следя много много форумните конспирации, но имаше разни тираджии с котенца и други реинкарнации на едни и същи потребители. Профили се продават. Всякакви щуротии има.

# 4 347
Действието би могло да се развива навсякъде в България. Пропуснала съм, че става въпрос за североизточна България.

# 4 348
Не мисля, че се търси умишелно авторката да бъде обвинена в лъжа, просто тя дава много противоречива информация и някои несъответствия определно избождат очите на редовно четящите темата.

А и сама се оплита в ненужни подробности. Ако не беше изтъкнала, че живее в паметника на културата (на кой изобщо му дреме в каква къща живеят другите) нямаше на никого да направи впечатление. Че хем купена от строител, хем паметник на културата...Ама то си имало обяснение...Ми добре, ама ако не даваш такива излишни подробности с цел да покажеш колко си космополитна (както сама се определи) нямаше да се водят такива разговори.

Да, прекалено много неща се изписаха относно къщата, кредитите, издръжката, но това е защото авторката САМА акцентира върху тях. Вече 300 страници натъртва АЗ купих къща, АЗ направих на Мунчото бизнес (който е всъщност е нейн), АЗ ги издръжам, АЗ дойсох от София (и тук трябва да се възхищаваме явно сякаш това е нещо недостижимо за обикновения човек Joy) и т.н. и т.н.
Тя сама предизвиква подобно ровене в живота ѝ. Реално не казва нищо съществено по казуса (който уж е детето), а бълва нови и нови вълни приказки за себе си и "успеха си"...

# 4 349
Само не забравяйте, че една независима финансово жена има избор, едва ли е опряла до паметник на културата в малък провинциален град.
Жената се е влюбила и е дала възможност на мъжа си да се реализира професионално. Сто пъти се написа, че е вложила нейна инвестиция и докато започне възвръщаемост, защото всеки един бизнес иска и има начален период, в който само се налива, те живеят от нейни средства, които са странични от този бизнес.
Каква заплата ще иска човек, с когото си бизнес-партньор и при излизане на плюс, имате партньорска делба. Тук няма назначени, че да чакат заплата, кое толкова не е ясно. Не виждам никаква робия, той във всеки един момент има избор. Както да остане, така и да си тръгне. То затова и се колебае, което не ме учудва честно казано. Повечето мъже са изключително нерешителни и неадекватни по въпросите на житейските реалности.
Тя насила не може да го накара да избира, той за себе си трябва да реши как иска да нареди нещата.
Според мен сега е в изключителна чуденка, защото се чувства добре в това, което прави с Даскалка, но го има и детето, което той грам не е подготвен да озапти. В главата му сигурно е каша как да балансира тези два приоритета – семейство (той, Даскалка, детето) и бизнеса, в който се чувства реализиран и удовлетворен.
За мен той не иска и няма да си тръгне, да се раздели с Даскалка, ще търси варианти за справяне със ситуацията по съвместното им съжителство.
Имайте предвид, че всички мъже (а някои особено), подкрепени от една по-силна и уверена жена, правят чудеса. В неговият случай това се случва, та не го виждам да си тръгне. Не виждам и да е роб, човекът си се чувства много добре даже, щом и поведението на сина му му се струва не толкова сериозно, значи си е точно айляк. Когато всичко ни е наред често сме склонни да виждаме с розови очила дори и тревожни ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт