Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 688
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 320
Кажете просто коя дата чакаме за развитието
Всичко останало е писано по хиляда пъти, въртяхме се в кръг сума ти време. Няма смисъл

# 4 321
  • София
Утре ще има нови разговори при психоложката - ще чакаме пресконференцията след тях.

# 4 322
  • Варна
"Мунчо" от обикновено селско момче в един момент се оказва живущ в паметник на културата на пъпа на града, почва да си меша капата с тази на други специалисти на това ниво, идват му на крак от чужбина.

Въпросният паметник на културата явно е домът, който ти си осигурила, така ли? Интересно, че много добре помня как преди няколко дни даде обяснение, че си купила къща от строителна фирма, която изплащаш на порции веднъж годишно като приберете печалба, а през останалото време плащаш наем на въпросната фирма. Откъде изведнъж дойде тоя паметник на културата, доколкото знам за такива обявяват бая стари сгради, а според теб живеете в сравнително новопостроена...

# 4 323
И аз леко се позачудих снощи коя е тая фирма, дето строи паметници на културата. Grinning
Даскалке, препоръчай ни я!

# 4 324
И аз леко се позачудих снощи коя е тая фирма, дето строи паметници на културата. Grinning
Даскалке, препоръчай ни я!

Не са един и двама строителните предприемачи, които купуват паметници на културата. След това ги реставрират и продават. Същото се прави и с обикновени къщи. Разликата тук е, че след като е паметник на културата (от местно/регионално/национално значение) за ремонт и реставрация се изискват куп разрешителни, включително може и от МК. Изискват се проекти и съответните вписвания на строителната фирма в ЦПРС. Т.е. не може строителна бригада Х, ръководена от човека У, която няма никаква регистрация никъде, да направи ремонт на паметник на културата. Трябва да е фирма, която има ред удостоверения и прочие разрешителни, т.е. някоя сериозна такава, тъй като въпросните разрешителни не се издават за ден-два, а с месеци проучване на строителната фирма, опис на предишен опит, капацитет, човеики ресурс, технически ресурс, обем от предходни години и т.н.

# 4 325
Не е писала, че живеят в новопостроена къща, а в къща, която се продава от строителна фирма, която изкупува стари къщи накуп и после ги разпродават. Нещо такова запомних.

# 4 326
Lea ви го описа какво е по-горе. Хората строят блокове, ремонтират общински сгради и т.н. но имат и такива имоти. За къщата ли ще се хванем сега да чоплим, просто не е истина Simple Smile

# 4 327
  • Варна

. И понеже мъжът ми е друг тип, непрактичният "луд учен", автоматично стана Мунчо, а аз, защото не искам да ми мацат леглото с лайна - не просто психопат, а даже психопатка 🤣🤣🤣.

Той не е мунчо,а хитър егоист,който много добре си плете кошницата.
Мунята си ти.
Той те слага на пангара и се крие зад гърба ти,точно както се крие и зад гърба на жена си и умело се възползва от ситуациите.
Изоплзва нейното непостоянство,за да бъде той отглеждащата фигура на детето си,но не го заявава открито,нито пред теб,нито пред детето.
И последствията от това са факт.За това и има тема.
Използва теб да се грижиш за сина му и да го възпитаваш,и сигурна съм,когато е имало добри резултати от работата с детето,е бил много доволен.Удобно е друг да бъде лошото ченге,нерви,отговорности,напрежение..Всичко на твой гръб,а той в ролята на добрия,великодушен и опрощаващ..
Не ти е майката проблема,нито детето.
Всъщност,това дете е катализатор на черти от характера на мъжа ти,които не биха се проявили ако то не беше в картинката.
Но ти нямаш очи за това,вторачила си се в някви трески,а гредата в окото ти сякаш неглижираш..

Hands Plus1 Страхотно казано, дано по - бързо Даскалка си отвори очите и проумее това.

# 4 328
  • ЯМБОЛ
      Къде са тези сборни класове от по 37 плюс 38 деца?Африка?

# 4 329
  • София
Ей сега я пипнахме Даскалката!  Grinning
По къщите ще ги познаете! Може пък да се е запазила някъде из нет-а стара обява за продажба...
Та, викаш, Даскалке - ремонтиран паметник на културата? И като към колко така квадратни метра е?
 Mr. Green
Желанието да се търси в писанията на авторката с какво може да бъде изобличена в лъжа или идентифицирана заразява все нови и нови разследващи - любители на дедуктивния метод, а темата се пълни със спам.

# 4 330
В отпуска съм и ми е малко трудно да следя всичко. Обсъдихме ли вече менюто на Даскалка или друго чоплим.

# 4 331
  • Варна
     Къде са тези сборни класове от по 37 плюс 38 деца?Африка?

В малките населени места е възможно и да се достигне такъв брои ученици. Това  при положение, че от 10 села само в 1 село все още има функциониращо училище.

# 4 332
Даскалке, когато възрастният се инати, детето копира това поведение и се инати сто пъти повече. Визирам случая с вратата. Ти си реагирала силово. Нормален родител в този момент ще поговори с детето, ще го помоли любезно да отвори, ще изчака. И няма да сложи детето да спи в пералното помещение. Изобщо нито една твоя реакция в този случай не е ОК. И сина ми на 14 знае, че малки деца трябва да се загълваликат, разсеят първо, пък после да се говори и обсъжда с тях прегрешение. Например залостване на врата, което само по себе си не е нещо кой знае какво, но ти си ексалирала нещата на практика. Ама що ли се пъна да обяснявам, ти си по силовите методи, да накараме някого да направи нещо.

# 4 333
Ами не знам дали са лъжи, или купища по-особени неща Simple Smile
Повечето потребители си имат линия на поведение, ако не друго. Едва ли някой би сбъркал пост на Абсурд например,  има си определени неща. Не е обичайно ту да се представяш като втора майка, ту да пускаш теми как да разкараш дете с диагнози. Ту да си със заем, ту под наем, а после- ама имало обяснение Wink В смисъл- профила и информацията са много прецизно контролирани и се отпускат на определени порции с определени цели Simple Smile и са хем противоречиви, хем изведнъж- ама просто специфични. Wink В лятната скука ни се спускат някакви дози от пъзел, но не знам как ще се нареди Simple Smile

# 4 334
Ами тя подава все нови провокативни порции информаия очевидно с цел обсъжането да не спира, макар че казуса и е ясен. А и мнения не са и необходими, понеже си върти и суче едно и също. Просто иска внимание, дори и негативно.

Прилича ми на Мамасита, и тя така въртеше и заплиташе някакви глупости.

Общи условия

Активация на акаунт