Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 135
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 605

Сетих съ.

Авторката да наеме съседния паметник на културата, където да настани така ценният работник и ужасният му син, по примера на чуждестранните работодатели, които осигуряват жилище на незаменимите кадри.
По тоя начин хем няма да са й в къщата/отпада проблема с налагането насилствено на семеен модел/, хем ценния кадър ще й е под ръка да работи за новото бебе.

Цъ, не е тва идеята. А и Даскалка очевидно е стисната. Ако не беше, каквато е умна и оправна, досега да беше бутнала някой лев на пастрока далаверист, който може да убеди Принцесата да го вземат на Албиона, а после лесно ще го пробута на техните социални. Като няма стая за детето там, лесно ще е. Само Принцеса преди това да не реши да се върне, че ще стане мазало.

# 4 606
Не четете темата.
Майката на любимия е с магиите. Които магии даскалката не смята за нещо особено, тъй като по думите й половин България вярвала в магии. Това са нейни думи, отговаряше ми на въпрос дали не се притеснява от тази лудост в семейството на скъпоценния.

Да, нямат парите, затова са взели детето от бабата. Бабата не може да си плаща тока и през зимата стои на студено, а даскалката иска тя да гледа, храни, облича, обгрижва денонощно ученик.

# 4 607
  • Куциндрел
Значи правилно съм предполагала за рисунката. На детето и баба му му липсва и то много. Ама на кой ли му пука за това...

Стисната е щом прави сметка колко кеш носи той у дома, а не оценява работата, която върши за бизнеса им. Може заплата да не му дава, не е задължително щом поема разходите по бита, ама пък да не се оглежда в кеша му.

# 4 608
ААА и двете баби са магьосници, в това съм сигурна.

# 4 609
Всички тези варианти отдавна с обсъдени.
Според авторката бащата не иска детето да се отглежда от бабите - иска да е при него. Ама сам да не е ангажиран с това - да го гледа Даскалка и да се разбере с него, така че всичко да е наред и него да не го занимават.
Естествено, авторката не е съгласна - иска той да си поеме функциите на баща, ако ще живеят заедно.
Засега дотук са я докарали.

Благодаря, моля чудещите се какво що да прочетат горното.

Седнали сте да ожалвате малкия, няма лошо, ваше право. Само че на него тепърва ще му става много тежко ако баща му реши да останат тук. Не защото аз ще му направя нещо, а защото това ще означава, че за баща му животът продължава, включително, че малкият ще има брат или сестра. Защото аз не мога да си отлагам забременяването до безкрай, възстанових се физически след помятането, работата за бебе започва пак.

Е как ще се чувства това дете да гледа всеки ден баща си с бебето? Не че ще го гледа той, къде ти, но вниманието му вече ще се дели между двете деца. Въпрос на организация е както бях писала преди през уикенда да си правят нещо тяхно по мъжки за няколко часа, но бебето няма да изчезне. Тук ще си е. При близнаците се радваше, че ще става батко, но оттогава досега отношенията ни много се влошиха. Майка му твърдо няма да го взима за нещо повече от летата, тук още едно дете, конкурент за вниманието на тате ... А го чакат матури в края на учебната година, кой ще го погледне какво прави, упражнява ли се, не се ли... Като го зарязах да се оправя сам в трети клас една задача не е решил, един ред не е прочел вкъщи. Направо не знам защо майка му и баща му му причиняват това. Роди ли се наше дете той автоматически спира да бъде едното дете, принцът на всички, ще живее с омразната мащеха и ще гледа баща си всеки ден и с друго дете ... Но това никой не се и замисля как ще му се отрази.

# 4 610
  • Куциндрел
От гонене, принуждаване детето да ходи на терапия и слушане какво му се казва, бащата да вземе да обърне внимание на детето си, се стигна до - аз ще забременявам, на доведеното дете ще му е гадно, ще закъса в училище и цялата гадост на света ще му се изсипе на главата.
СОП до СОПа, мила моя, майно льо. Flutter Joy

П.П. А после ми кажете как нормално да погледна на тази персона? Даже повече я пере съчмата от Мамасита. Пфу, липсва ми Мамасита. Confused

# 4 611
Даскалка, а мъжа ти отчита ли ги всички тези подробности?

# 4 612
Според авторката бащата не иска детето да се отглежда от бабите - иска да е при него. Ама сам да не е ангажиран с това - да го гледа Даскалка и да се разбере с него, така че всичко да е наред и него да не го занимават.
Естествено, авторката не е съгласна - иска той да си поеме функциите на баща, ако ще живеят заедно.

Седнали сте да ожалвате малкия, няма лошо, ваше право. Само че на него тепърва ще му става много тежко ако баща му реши да останат тук. Не защото аз ще му направя нещо, а защото това ще означава, че за баща му животът продължава, включително, че малкият ще има брат или сестра. Защото аз не мога да си отлагам забременяването до безкрай, възстанових се физически след помятането, работата за бебе започва пак.

Е как ще се чувства това дете да гледа всеки ден баща си с бебето? Не че ще го гледа той, къде ти, но вниманието му вече ще се дели между двете деца. Въпрос на организация е както бях писала преди през уикенда да си правят нещо тяхно по мъжки за няколко часа, но бебето няма да изчезне. Тук ще си е. При близнаците се радваше, че ще става батко, но оттогава досега отношенията ни много се влошиха. Майка му твърдо няма да го взима за нещо повече от летата, тук още едно дете, конкурент за вниманието на тате ... А го чакат матури в края на учебната година, кой ще го погледне какво прави, упражнява ли се, не се ли... Като го зарязах да се оправя сам в трети клас една задача не е решил, един ред не е прочел вкъщи. Направо не знам защо майка му и баща му му причиняват това. Роди ли се наше дете той автоматически спира да бъде едното дете, принцът на всички, ще живее с омразната мащеха и ще гледа баща си всеки ден и с друго дете ... Но това никой не се и замисля как ще му се отрази.
Чакай малко сега.
По същата логика майката и тя може да реши да има друго дете и да роди. Значи ако детето живее при нея ще трябва да гледа нея с друго дете и да дели нейното внимание с бебето.

# 4 613
Даскалка, ама направо станахме на едно мнение! За детето значи ще е най-добре да се изнесе с баща си? Няма да му се дели вниманието между две деца и ще си бъде принц? 

# 4 614
Lea, надявам се, негово задължение е да помисли за това.

Джолева, разбира се. Но тя е майка му, иска да си е с нея, друго е. Очевидно не става дума за премятане от къща в къща, да не изкривяваме нещата.

# 4 615
Даскалка, май не искаш да отговориш на моя въпрос. На база на собствените ти разсъждения в последния ти пост, за детето няма ли да е най-добре да е с баща си, но не с теб?

# 4 616
Lea, надявам се, негово задължение е да помисли за това.

Джолева, разбира се. Но тя е майка му, иска да си е с нея, друго е. Очевидно не става дума за премятане от къща в къща, да не изкривяваме нещата.
Не, не е друго. Яви ли се и там второ дете, вниманието към първото ще намалее. И там детето ще трябва да дели вниманието на майка си с бебето. И там ще осъзнае че вече не са мама и аз, а мама аз и още някой.

# 4 617
Даскалка, май не искаш да отговориш на моя въпрос. На база на собствените ти разсъждения в последния ти пост, за детето няма ли да е най-добре да е с баща си, но не с теб?

Защо? Детето на Даскалка няма ли да има нужда от баща?

# 4 618
Аз стигам до заключението, че това дете има нужда от някакъв много редовен спорт, за да избива напиращите емоции/агресия в нещо и добри приятели, които да не са от типа "биячи" и най-големите двойкаджии в класа, както и от редовно посещение при психолог и ресурсен учител за проблемите с ученето.

Всичките тези топлина, подкрепа и спокойствие, за които се говори, то няма да намери от родители, защото всички са луди за връзване или крайно незаинтересувани, а единствената, която е имала някакво намерение да му помогне, не е имала деца досега и е подходила с прекалено големи очаквания всичко да стане по-бързо и по-отведнъж, отколкото е възможно, което в допълнение с настройването от вещерския клан й е затворило вратите към момчето безвъзвратно.

*Не иска да зареже мъжа, защото си го обича - даже с минусите му, а вероятно и му се възхищава за уменията му в общото им хоби. Връзки, градени на общи хобита и интереси стават много силни. Не са като тези, при които всичко се базира на химия и привличане. Явно се дразни на неумението му да се отстоява пред детето/родителите си/бившата си, но иначе си го харесва. Я огледайте свекървенската тема - всяка втора снаха има проблем с мъжа си, а не със свекърва си, обикновено е същата работа - мъжа си го харесват, но се нервират от неспособността (или нежалнието) му да реагира адекватно при конфликти.

# 4 619

Чакай се, едно по едно.
Детето излиза от къщата, бащата остава. Къде отива детето през това време, след като майката ще го взема само през лятото?

Общи условия

Активация на акаунт