По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 137 893
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 870
Не, не се подстригвай, научи се да се грижиш за косата си. Това с подстригването го казват фризьори, които не знаят как да те научат да се грижиш за косата си и им е удобно да ти взимат пари на няколко месеца. Този филм съм го играла и аз, ходех по 3 пъти в годината на фризьор, а тя цъфти ли цъфти.
В момента не съм се подстригвала от началото на март и нямам никакви цъфтежи.
Споделям един профи фризьор, който говори много за правилната грижа. На английски е, но има субтитри ако не разбираш:
https://youtube.com/@BlowoutProfessor?si=iKHkc3tLcH7apXN5

Това, което аз промених в грижата ми за косата е да има достатъчно протеин и влага. Трябва да определиш пориозността на косата си, дали е тънка или не. Грижата ми е следната стъпка по стъпка, започвам от денят на измиване на косата:
1. Започвам с обработка на косата
Пръскам в корените си спрей с хининова вода. След това слагам една смес от масла:
розмарин, мента, рициново масло, конските витамини от Билките и горчичено масло. Това е за скалпа, а по дължините слагам смес от маска (обикновено използвам маските Garnier hair food с папая или с банан), която смесвам с масла от жасмин, арган, кокос, бадем. Започвам да правя масаж с гумен масажор за скалп. След това нанасям по дължините тази смес, увивам с кухненски прозрачно фолио и след това кърпа за глава. Пускам сешоара на средна степен, за да нагрее главата и да се активират съставките. Стоя така 2-3 часа.
2. Измиване на косата
Косата мия винаги два пъти, без значение дали е със сулфати или не. Шампоана слагам на дланта си, разпенвам в ръката и така нанасям. След като изплакна шампоана, нанасям маска или балсам по дължините, сресвам с четка, за да се разпредели по косата и стоя 5-10 минути, след което изплаквам косата. Изцеждам и слагам кърпа за коса, мисля, че се води микрофибърна. След 15-20’минути слагам в корените серума на Доори с пептиди, който стимулира растежа на косата и спира косопада.
3. Стилизиране
Косата започвам да суша след около 30-40’минути след излизане от банята. Нанасям продукти, които предпазват косата от термообработка и имат подхранване, като балсам без отмиване. Започвам да суша косата, по някое време нанасям и серум(тип олио) на косата си и дооформям. Суша на средна степен, за да не се уврежда косата. Не използвам преса и маша никога, а за изсушаването имам една гумена четка за коса, която е специално за сушене на Tangle teezer.
За косата си използвам само копринени ластици (от Алиекспрес, не са никак скъпи) и след това увивам косата си в копринен тюрбан пак от там, за да не се накъсва.
На следващия и по-следващия ден вечер нанасям малко масло по дължините и реша с дървен гребен. На третия ден мия пак косата по същата процедура.

# 871
  • София
Скрит текст:
Не, не се подстригвай, научи се да се грижиш за косата си. Това с подстригването го казват фризьори, които не знаят как да те научат да се грижиш за косата си и им е удобно да ти взимат пари на няколко месеца. Този филм съм го играла и аз, ходех по 3 пъти в годината на фризьор, а тя цъфти ли цъфти.
Споделям един профи фризьор, който говори много за правилната грижа. На английски е, но има субтитри ако не разбираш:

Това, което аз промених в грижата ми за косата е да има достатъчно протеин и влага. Трябва да определиш пориозността на косата си, дали е тънка или не. Грижата ми е следната стъпка по стъпка, започвам от денят на измиване на косата:
Пръскам в корените си спрей с хининова вода. След това слагам една смес от масла:
розмарин, мента, рициново масло, конските витамини от Билките и горчичено масло. Това е за скалпа, а по дължините слагам смес от маска (обикновено използвам маските Garnier hair food с папая или с банан), която смесвам с масла от жасмин, арган, кокос, бадем. Започвам да правя масаж с гумен масажор за скалп. След това нанасям по дължините тази смес, увивам с кухненски прозрачно фолио и след това кърпа за глава. Пускам сешоара на средна степен, за да нагрее главата и да се активират съставките. Стоя така 2-3 часа.
2. Измиване на косата
Косата мия винаги два пъти, без значение дали е със сулфати или не. Шампоана слагам на дланта си, разпенвам в ръката и така нанасям. След като изплакна шампоана, нанасям маска или балсам по дължините, сресвам с четка, за да се разпредели по косата и стоя 5-10 минути, след което изплаквам косата. Изцеждам и слагам кърпа за коса, мисля, че се води микрофибърна. След 15-20’минути слагам в корените серума на Доори с пептиди, който стимулира растежа на косата и спира косопада.
3. Стилизиране
Косата започвам да суша след около 30-40’минути след излизане от банята. Нанасям продукти, които предпазват косата от термообработка и имат подхранване, като балсам без отмиване. Започвам да суша косата, по някое време нанасям и серум(тип олио) на косата си и дооформям. Суша на средна степен, за да не се уврежда косата. Не използвам преса и маша никога, а за изсушаването имам една гумена четка за коса, която е специално за сушене на Tangle teezer.
За косата си използвам само копринени ластици (от Алиекспрес, не са никак скъпи) и след това увивам косата си в копринен тюрбан пак от там, за да не се накъсва.
На следващия и по-следващия ден вечер нанасям малко масло по дължините и реша с дървен гребен. На третия ден мия пак косата по същата процедура.

Не мога да не споделя....Това е описанието на моята грижа за косата. Буквално 1:1 Relaxed
В следствие на което, за първи път в живота си се виждам с дълга коса.
Спрях да ходя през месец да подстригвам връхчета и се боядисвам сама. Определено косата ми се съживи.

# 872

2. Измиване на косата
3. Стилизиране

Благодаря! Ще спра да се подстригвам и ще видя какво ще стане. Тюрбан и аз си купих, но много се въртя като спя и се събуждам без тюрбан😂. Много исках да си взема копринена калъфка за възглавницата, ама под 100 лева не намирам, освен да потърся в някой китайски сайт.

# 873
Janice , почти същите неща ги правя и аз като изключим, че мен малко си ме домързява вече да се мажа с маслата, но закупени ампули за коса без отмиване редовно използвам. Третирането с преси донякъде се въздържам. На фризьор боядисвам корени на месец и половина и подстрижките ги сведох до минимум - вече много ако се налага.

Изключително доволна съм.

# 874
Кой шампоан е по добър на Kerastase Nutritive bain Satin или bain Riche

# 875
То не е въпросът принципно да спреш да се подстригваш, а да се грижиш за косата си така че да няма толкова често нужда да се режат изтънели и одърпани краища.
Косата си расте, въпросът е да запазиш дължината а не да се реже от нея постоянно.
Въпросният фризьор наистина дава много добри съвети, струва си човек да му отдели малко време. Обяснява много хубаво и за продукти, и за техники.
На доста места бях срещала да хвалят продуктите на Олаплекс, но май чак като ги похвали и той, се навих да пробвам. И то не цялата им огромна серия а само номер 3. Много приятно ме изненада че наистина си върши работата, а бях ги отписала тия пари в графа "абе ще пробвам там да си начеша крастата и да мирясам", нямах високи очаквания.

# 876
Някой има ли мнение за серията на Aromatica и дали действа за растеж?

# 877
Да, съгласна съм, че спането с такъв тюрбан не е никак удобно, затова аз го правя само вечерта, в която съм измила косата си. Следващите две вечери не го правя. Отново копринени калъфки на прилични цени съм виждала в Алиекспрес, но все се каня и все не поръчвам. Тюрбанът ми излезе около 13-14 лева, доколкото си спомням. Калъфки гледах за около 40 лева, а май бяха и под. Нещата от там идват за около 2-3 седмици, но мен чакането не ме бърка.

Ако ви интересуват точните продукти, които използвам, кажете да дам линкове и имена.

# 878
Някой има ли мнение за серията на Aromatica и дали действа за растеж?
Питай в азиатската тема.
Аз отдавна го заглеждам,но не ми вдъхва много доверие.Коментарите в азиатските сайтове също не са много убедителни.
Да се поправя,че вместо "серията" съм прочела "серума" Joy явно трябва да го купя най-накрая,че ми се привижда вече Grinning

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 23:54 от VanessaDE

# 879
Аз имам шампоана и скраба ! Само като подушите всичко мирише на салата и розмарин , а такъв СКРАБ за коса,  като техният няма много загряващо и освежаващо действие , даже маха пърхут( най добрият им продукт)

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 23:49 от Анонимен

# 880
Е сега с тая салата ме отказа,че и розмарин не обичам Grinning

# 881
Е сега с тая салата ме отказа,че и розмарин не обичам Grinning
Шампоана може да го пропуснете но Скраба просто трябва да се пробва 😂 със сол от мъртво море е и като цяло серията е много добра за растеж само за тоника нямам мнение

# 882
Едвам ме нави,поръчах цялата серия,дано салатата не е много ароматна Grinning
Шоколадче,ти си виновна Hug

# 883
Чакай малко!! Аз ще си я поръчам първа !!! Четох позитивни мнения за тази серия в Iherb, Amazon, Barecare също  направиха реклама в Тикток и в още доста сайтове я видях и доста японки, китайки имат видеа за тази серия!!! 🤣🤣😂(Забравих да добавя че ще споделя впечатления още първата седмица)

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 15:21 от Анонимен

# 884
Аз го използвам като първи шампоан  после мъжкият Генесис на Керастаз

Общи условия

Активация на акаунт