🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 82 285
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 180
...

Въпросът е, че разтягат локуми и говорят неща, за които не са съвсем наясно. Просто, за да заявяваш такава компетентност за немасово и различно хранене или трябва да си много добре информиран и наясно с тези храни, или не трябва да говориш много, защото обикновено казаното не е вярно.
Да като вчера дето каза за млякото, че възрастният организъм не усвоявал ензима лактаза! Wink А всъщност лактазата е ензимът разграждащ лактозата, млечната захар! При възрастните той или не се произвежда или е в минимални количества!

# 181
От всичко, що е ядка може да се направи тахан.
Слънчогледовият също е много вкусен. То си е халва, но без захарта.

# 182
  • софия
ДНес изгледах вече целия епизод на Биляна...първо - ужасен глас! /толкова гнусно лигаване/ Второ - циците - някой преди беше казал много добре - доячка станала. Помня много добре предишното й участие - епа какво е пипала по лицето - нещо доста променена ми излежда.
Вчера се заприказвахме с ММ покрай епизода, откъслечно гледахме. И той ми спомена ,че като сме се запознали му напрвило впечатление колко 'странни' храни ям. Гречка , тахан, ленено семе ям от дете - никога не са ми се стрували 'био' или 'диетични' или 'модерни'. Захар , сол, мазно никога не са присъствали в живота ми. Но Биляна се изхвърля с тези 'супер' храни. Има предостатъчно полезни 'обикновени' храни на пазара ни. Тези крайности са ми неприятни и натрапчиви. Иначе менюто изглеждаше много интересно и бих си хапнала с кеф от всичко.
Но мен лично ме мързи да се храня чак толкова ' супер' Simple Smile

# 183
...

Въпросът е, че разтягат локуми и говорят неща, за които не са съвсем наясно. Просто, за да заявяваш такава компетентност за немасово и различно хранене или трябва да си много добре информиран и наясно с тези храни, или не трябва да говориш много, защото обикновено казаното не е вярно.
Да като вчера дето каза за млякото, че възрастният организъм не усвоявал ензима лактаза! Wink А всъщност лактазата е ензимът разграждащ лактозата, млечната захар! При възрастните той или не се произвежда или е в минимални количества!
Да де, ама мацката има самочувствие на хранителен гуру и написала книга за....ензима лактаза, че май и не една. Като си имаш финансов гръб е доста лесно да си "хай". Биляна снощи ми напомни за Степфордска съпруга, дето е навита като механична играчка и повтаря заучени фрази и се усмихва изкуствено, особено с червената рокличка в тон с кухнята. Вярно е, че не се познават, обаче не може ли някак да се държи по-естествено?

# 184
То в днешно време всеки може да напише каквото му хрумне и ако намери кой да му го издаде, се бие в гърдите, че е автор. Някои така станаха автори на "бестселъри" и станаха най-четените, хихи. Важно е да си вярваш, пък хората от подобен калибър си вярват и още как! Даже вяра за продан имат!

# 185
На мен биляна не ми хареса. От менюто нищо не ми се прииска да опитам.  Не ми хареса и самата тя. Бих се чувствала доста некомфортно в компанията й. изкуствена и високомерна. А и този кич червено и черно за кухня ми уби апетита от раз

# 186
Червено и то в такова количество, е твърде агресивен цвят за дом, за което и да е помещение. Не бих го понесла, ще ми предизвика безпокойство и нервност. За място, в което се приготвя храна, ми е напълно неприемлив.

# 187
На мен вечерята не ми хареса...не обичам тон, суха ми е, пюрираните храни също! Не харесвам елда, киноа, чията също, но по я приемам. Това не значи, че ям боклуци...обичам си нашата свежа истинса храна, не транспортирана с дни от не знам си къде... приготвям я вкъщи всеки ден, български плодове, зеленчуци, яйца, млечни, свежо месо. Не мога да водя живот като на Биляна прекалено голям лукс ми е да вися по биомагазините и над тенджерата по цял ден, време нямам! Мъжът й ми е много неприятен, а тя прекалено лигава! Хареса ми актрисата, добронамерена, мила и Уош също!

Joy Майтапчийка! Купуваш един блендер и кеф ти разядка, кеф ти супа, кеф ти кремче... Даже зъби не ти трябват. Joy Joy

# 188
...

Тя и в предишното си участие пак така беше с подобна рокля, че даже беше сложила и една панделка на детето, за да са в тон. И престилка носеше, а пък таткото с шапка. Той обясняваше, че готвела по 6-8 пъти на ден заради режимите им на хранене (или нещо такова беше).

# 189
Как не й е изгорял блендерът от толкова готвене?

# 190
Изгледах епизода, мисля, че сте прекалено строги към нея Simple Smile
В крайна сметка имаше хубава и приемлива за всички салата, много хубав хляб и риба. Вярно, пържена в кокосово масло (май?), но предполагам, в редица страни, където няма слънчоглед или маслини, сигурно точно в това си пържат. Десертите, и двата, също изглеждаха добре. За останалите неща - ами показа ни жената тя какви храни обича и яде. Много от разядките бяха доста интересни и вероятно вкусни. При това тя не ни ги и натрапваше особено, просто предложи варианти за нещо различно. Бих опитала много от тях. Чия, киноа, авокадо и манго и аз обичам и хапвам, без да са ми основни продукти в менюто. Комбинация между солено и плод също харесвам. Виж, ядковите млека не ме вдъхновяват особено, но пък има хора ги харесват и предпочитат. А и не мисля, че някои нейни комбинации биха били добри с обикновено мляко. Манчев пък къде се забута със сметаната в крема. Нали ще му промени напълно вкуса.
Наистина, малко странно говори и повишава тон в края на изречението, обикновено правим обратното, но предполагам, че се свиква с тази интонация. Що се отнася до гласа й - ами той си е такъв, какъвто е и няма как да го промени! Не всяка има секси глас с кадифено звучене Wink
На мен по-скоро гостите не ми допаднах. Особено Уош. Прекалено шумен, пренавит, с малко елементарни шегички. Като пубер, който се прави на интересен пред хихикащи съученички Simple Smile А е мъж на 35, нали?
Ивана наистина е стегната. Беше облечена в някаква странна и размъкната рокля, а и с тази уста..., но на рекламите се вижда, че си е съвсем ок момичето. Напразно Биляна я гледаше така съжалително Simple Smile
Другите двама не ги разбрах много какви са, що са. Коментарът на артистката, че перфекционизмът на Биляна не е полезен за самата нея, въобще не възприех като критика или стреличка по домакинята, а като съвсем обективно и вярно наблюдение. Големи змИи са и тези от предаването. Как се опитват да завъртят интрига там, където няма и помен от такава Wink

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 17:09 от птица

# 191
Гласът й не е такъв - тя си го прави. Като Банда Банда на Гала - сигурна съм, че когато не я снима камера говори нормално.

# 192
Интонацията на Биляна е като на треньорка в спортна зала по време на обща тренировка. Висок, отчетлив и с повишаване накрая. Тя просто говори за пред камера така. И аз съм сигурна че иначе не говори като учителка.

# 193
Идвам да чета, че днес ще готви Ивана.
Много ми е интересно каква салата ще предложи.

# 194
С пръст върху бутона на блендера сэм аз....да го пускам ли, почна ли веч Joy

Общи условия

Активация на акаунт