🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 84 311
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 945
Бишкотките не се ли топкат в нещо...не че ме има по десертите, хич даже, но така съм чувала от Манчо...в компотче, ликьорчче-нещо такова?
Ореси що не сложиш отгоре?

# 946
  • София
Това момиче Гери, цигуларката, много ми харесва. Излъчва някаква много добра енергия, и едно спокойствие. И е красива.

# 947
Топих ги в студено прясно мляко и съм наредила първия ред, чакам съвет за крема или да ходя да мажа? Щото има много малко ореси, изядоха ги в таратори.

# 948
И аз харесвам Гери.
Менюто и довечера ще е вкусно, пък нека Манчев си говори, че му омръзнало от авокадо, песто и чери. Grin

# 949
  • Sofia
Не я гледах много съсредотОчено вчера Мима,не видях как бърка с пипалата Close
За мен такива,които много се изтъкват и Фалят за чистофайници,са си мърляви...Confused

# 950
Топих ги в студено прясно мляко и съм наредила първия ред, чакам съвет за крема или да ходя да мажа? Щото има много малко ореси, изядоха ги в таратори.

Аз мисля така да го мажеш. Иначе да не се спихне като на актрисата миналата седмица и да го гребете с лъжици после, не че пак няма да е вкусно...

# 951
Така го мажи, добави ли се друго извън рецептата при мен не се получава...за това спазвам точно!

# 952
Цигуларката ми е симпатична и на мен, някакво такова ретро като на дамите от 50-те има в нея. Една такава фина женственост. Аз не протестирам срещу авокадо и песто, много обичам и тъкмо ще почерпя идеи.
Скрит текст:
Намазах, гъсто стана наистина, но се разнесе добре. Няма начин да спихне, то стана с консистенция на крема сирене. Tова маскарпоне е читаво и само Hopla от течните сметани!
ще сложа плодовете после, извадих ги да се размразят, а те ще пуснат сок, което няма да е добре

# 953
Бъркането с ръце в храната си е оправдано, когато трябва да се размеси и смеси нещо много хубаво. Мисля, че това беше и причината Мими да го прави снощи. Снежанката/сух таратор или каквото там правеше тя, беше малко по-различно - много краставицА с малко количество изцедено мляко. Не съм правила в такава пропорция точно, но е ясно, че има риск да не се овалят добре краставиците, ако се борави с прибори. Затова и жената бръкна с ръце. Възможно е така да ѝ е по-удобно и да усеща по-добре дали са смесени продуктите. Видях, че и съставките за плънката на щрудела така смесваше. А какво е имала под ноктите - според мен нищо. С целодневното готвене и всичкото миене около него, едва ли нещо се е задържало там. Ако беше някой друг мърляч, може би и на мен щеше да ми стане гадно, но при Мими си личеше, че хигиената е на ниво. Сигурно екипът е окапал от умора по време на снимките, защото кухнята ѝ светеше от чистота при всяко следващо ястие, което захващаше.Laughing
А сготви много манджи, защото Слабаков ги застреля още първата вечер с плешка, пържоли, лозови сарми и какво ли още не.............та може би се е опасявала да не изостане в количествата.Laughing
Аз ще изпробвам щрудела ѝ, правя го по същия начин, но не и завиването на корите с плънката накрая. Беше малко по-интересно и може би подобрява качеството, защото гостите много го хвалиха.

# 954
Не знам каква ти е рецептата, но кремът го правя с 4 жълтъка със захар , които разбърквам на топла водна баня. После към тях прибавям маскарпонето. Студената сметана разбивам отделно без захар. После много внимателно прибавям сметаната към крема и леко разбърквам да не се спихне сметаната. Топя бишкотите за милисекунди в широк съд с горещо кафе с ликьор, нареждам , слагам примерно нарязани на шайби банани, ако искам плодове, заливам с половината крем, пак ред топнати бишкоти, останалия крем и в хладилника. Като преседи отгоре насипвам през цедка какао.

# 955
Яла съм неведнъж десерти с маскарпоне и предпочитам сметановите и яйчени кремове. Маскарпонето за мен си има вкус на сирене.

# 956
Скрит текст:
Не знам каква ти е рецептата,
Скрит текст:
но кремът го правя с 4 жълтъка със захар , които разбърквам на топла водна баня. После към тях прибавям маскарпонето. Студената сметана разбивам отделно без захар. После много внимателно прибавям сметаната към крема и леко разбърквам да не се спихне сметаната. Топя бишкотите за милисекунди в широк съд с горещо кафе с ликьор, нареждам , слагам примерно нарязани на шайби банани, ако искам плодове, заливам с половината крем, пак ред топнати бишкоти, останалия крем и в хладилника. Като преседи отгоре насипвам през цедка какао.
Не, не, аз не правих класическо тирамису, защото нямам пресни яйца. Просто десерт с бишкоти, маскарпоне и сметана, украсен с горски плодове.
Скрит текст:
Мъжът ми като видя че купих 4 пакета бишкоти и кутия маскарпоне преди дни, всеки ден "хайде, хайде" и днес му направих, да знае защо съм отпуска. Simple Smile
Маскарпонето от кутията си има вкус и мирис на пластмаса, толкова е никакво. Сметаната е течна, разбих я със захар, защото не е достатъчно сладка за това количество и добавих маскарпонето, всичко разбих с миксери  никак не спихна даже, стана като крема сирене стегнат крема. Бишкотите топих в студено прясно мляко, след първия ред наредих банан на кръгчета, просто, защото мъжът ми обича този тип сладкиши с плодове и не предпочита вкуса на какао или кафе. Точно два пакета Савоярди без две бишкоти се побират във формата, на два реда, 500 мл течна сметана и 500 гр маскарпоне с голяма чаша захар и това е всичко.
Правила съм класическо тирамису с жълтъци на водна баня, белтъци отделно разбити, но аз както казах цапам безброй съдове, много бавно става и понякога кремът се втечнява като на Илияна.

# 957
В един епизод на Кошмари в кухнята Манчо разбъркваше салатата с ръце, листна салата, за да не се омачка...Много хора бъркат така, но мен не ме кефи хич!

# 958
Яла съм неведнъж десерти с маскарпоне и предпочитам сметановите и яйчени кремове. Маскарпонето за мен си има вкус на сирене.

зависи с какво се смеси, има много приятни варианти. аз лично маскарпоне с разбита сметана /дори и млечна/ не харесвам, но масово се.

# 959
В един епизод на Кошмари в кухнята Манчо разбъркваше салатата с ръце, листна салата, за да не се омачка...Много хора бъркат така, но мен не ме кефи хич!

Има ръкавици за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт