На море в Гърция 2019 - IV

• 49 659
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
В края на май бяхме в този хотел https://www.booking.com/hotel/gr/blue-dream-palace.en-gb.html?la … _availability_msg, със закуска и вечеря за 60 Е на вечер. Дадоха ни и стая с по-висока категория, с джакузи в стаята. Оххх, хубаво беше...Сега като гледам какви са цените...

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:13 от Не се сърди, човече

# 571
  • София
Колко време се пътува с ферибот до Лимнос? И откъде се тръгва?

# 572
  • София
Колко време се пътува с ферибот до Лимнос? И откъде се тръгва?

От Кавала, 4.5 часа

# 573
  • софия
Около 4 часа, от Кавала. Когато ми остане малко време ще напиша за Лимнос. Това е единственото място в Гърция, на което сме се върнали и бихме го направили пак. Не сме сърфисти, островът има специфична атмосфера и красота, която трудно се пресъздава. Но всичко е въпрос на лично усещане и търсене.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:13 от Не се сърди, човече

# 574
  • София
Плажовете достъпни ли са с кемпер и има ли бийч барове? Дано няма.

# 575
  • София
Плажовете достъпни ли са с кемпер и има ли бийч барове? Дано няма.
Имаше кемпери. Мисля че голяма част са достъпни да. Бийч барове има, но свободната зона е доооста повече.
В средата на юли на всички плажове, които посетихме беше направо спокойно. На нас най-много ни допаднаха Гомати и Евгатис. На първия според мен си е баш за кемпер.
Ето няколко снимки:
Гомати
Скрит текст:
Гомати
Скрит текст:
Евгатис
Скрит текст:

# 576
  • софия
Пътищата се страхотни. Има 1 основен път и множество второстепенни. Разбира се, има и черни пътища, но основният и второстепенните са идеални. Няма деневилация, наклони, пропасти. На плажовете има и бийч барове, и огромни свободни зони. Трябва ми малко време, за да сваля снимки. Снимах за приятелка, която също е кемпер фрийк Heart

Да, на Гомати имаше и някакви кемпери, които бяха там постоянно, но когато бяхме не се обитаваха.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 20:51 от zvаnchе

# 577
Момичета, много сте ми полезни с отзивите и снимките от Кефалоня Heart Радвам се че ви припомних за нея, та да се възползвам от опита ви. Hug  Някои от плажовете за първи път ги чувам (чета). Та тук имало 88 плажа, четох някъде. Този Фоки, показан от Змия, изглежда страхотен.
Утре съм планувала  Kaminia Beach, по отзива на Фран.
 Кажете за хубава таверна.

# 578
  • София
Момичета, много сте ми полезни с отзивите и снимките от Кефалоня Heart Радвам се че ви припомних за нея, та да се възползвам от опита ви. Hug  Някои от плажовете за първи път ги чувам (чета). Та тук имало 88 плажа, четох някъде. Този Фоки, показан от Змия, изглежда страхотен.
Утре съм планувала  Kaminia Beach, по отзива на Фран.
 Кажете за хубава таверна.

Александрос в Диварата.
Мои дружки усилено хвалеха и бяха много доволни и от таверната в Макриотика, но ние там уцелихме голяма греда, нищо не ни хареса. Но може просто да не ни е бил ден. На юг нещо не ни допаднаха таверните. Май пробвахме все пак една, но не беше нищо особено, даже името не помня.

# 579
  • София
Този Фоки изглежда страхотен.
Фоки е до Фискардо. Подозирам, че много хора няма да го харесат, защото е камък и пръст. Няма пясък. Освен това е малък. Но за мен е разкошен.

# 580
Утре съм планувала  Kaminia Beach, по отзива на Фран.
Пак да кажа, нищо особено като плаж, но ние намерихме "утеха" и почивка между пътуванията от север към изток. Пък си мъкнем и два сърфа с нас, а морето в този ден беше като басейн. Размазахме се от кеф.
Мохитото в "Kaminia Seaside"  е прекрасно. А гироса/детето обича гирос/ го сервират доста атрактивно в проста керемида Sweat Smile, а пък със сметката ти носят ужасно вкусно homemade вино с мед и канела./трета снимка/
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:24 от Фран

# 581
  • София
Кефалония има много, много магично излъчване според мен. Най-хубавият Йонийски остров на който съм била.
И въпреки по-студената вода, безличния юг, с удоволствие ще се върна някой ден. Ще сляза и ще поседна на Миртос. Просто ще си поседя, и ще се чуствам малка, въпреки габаритните си размери Simple Smile Но за момента има още толкова много неизследвани места. Макар че вече шест години не се уморяваме да се връщаме на Евия, където въпреки познатото, винаги успяваме да открем и нещо ново, вярвам че ще дойде ред и на Крит някой ден, на Санторини, на Цикладите.....
Гърция е любов, и тази любов събира хората, но понякога го забравяме и се пръсваме в различни посоки, но те все пак ни отвеждат към Гърция, прекрасното море, храна,плажове и хора.
Ямас другарки и другари Simple Smile Ще си сипя чаша вино от Лимнос, и ще копнея за следващото си гръцко приключение:

https://www.youtube.com/watch?v=dzlcxN0lxSo

# 582
Моля за съдействие - ще сме в Амулиани края на август. Моят син иска да си вземе въдичката и да виси да чака нещо да се хване. Да не стане нещо беля, трябва ли да има разрешително или нещо подобно? Или да не взимаме въдичката Simple Smile

Благодаря предварително, ако някой се включи.

# 583
За риболов с въдица от брега не трябва.

# 584
  • София
Охххх, някой ден, когато се пенсионирам, ще се преселя в Гърция. и ще живея до морето. Засега съм си избрала Лимни на Евия, но има време да си променя мнението.

Общи условия

Активация на акаунт