Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 190
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Ясно, благодаря! То на мен двама хирурзи ми казаха, че трябва се махне цялата гърда, не знам защо мамологът иска по-прецизни размери на тумора с контрастна мамография, при положение, че изобщо не стои въпроса за частично рязане. Аз си имам и едно наум дали не ме пращат на скенер и мамо преди операцията малко излишно, макар за скенера има резон - да видят някъде нещо да не вирее. Чакам си аз резултата от биопсията, поизнервих се вече от чакането. Казаха ми, че няма да се определя вида на рака от биопсията, а само колко е зле положението.

# 316
  • София /Абсурдистан
Тото, иди е Сити клиник при проф.Гарчева за разчитане. Тя е с много опит и ще ти каже. Трябва да носиш диска от изследването.
Аз като се прибера, ще снимам каквото там има да се снима.

# 317
  • София
Здравейте, имам нужда от препоръка за лекар. Преди седмица отидох на преглед при Спиридонов в Медиарт зад ИСУЛ. Той ми направи ехография, мамография и ми каза, че трябва да направя ямр или биопсия, но ямр е по-щадящо. В сряда направих ямр, като в резултата са описани малки зони със съмнение за злокачествено образувание и препоръка за консултация с доц. Седлоев. След това отидох на преглед при Василев и Младенов от Света София и двамата по отделно не видяха нищо притеснително на ехографа и на снимките от мамографията. За съжаление ямр резултати не разчитат. Моля препоръчайте ми лекар, който може да разчита ямр резултати и на когото мога да се доверя.
Аз също бих препоръчала д-р Гергов за разчитане на диска от ЯМР.

# 318
  • Варна
Ясно, благодаря! То на мен двама хирурзи ми казаха, че трябва се махне цялата гърда, не знам защо мамологът иска по-прецизни размери на тумора с контрастна мамография, при положение, че изобщо не стои въпроса за частично рязане. Аз си имам и едно наум дали не ме пращат на скенер и мамо преди операцията малко излишно, макар за скенера има резон - да видят някъде нещо да не вирее. Чакам си аз резултата от биопсията, поизнервих се вече от чакането. Казаха ми, че няма да се определя вида на рака от биопсията, а само колко е зле положението.

Simple Smile Недей така, какче. Не се изнервяй, а приеми нещата така - процесът може да си изисква технологично време за най-точните крайни резултати. Всички сме ги чакали с около 20 дни и се чудя дали няма връзка с това, че на повечето ни химията ни я правят баш през толкова - 21 дни. Тези анализи освен върху това, което са ни извадили или изсмукали с игли от циците (кубчетата), ги правят и с различни препарати (стъкълцата). Може да си трябва време да се види на кой препарат какво му е действието.
Скрит текст:
Докато чакаш резултатите си подготви разни неща, които могат да са ти от полза. Всяко едно въпросче, за което се сетиш си го запиши някъде и отговорите си записвай при следващата среща с доктор, че като ти излезнат резултатите съвсем друга динамика ще те поеме и за много от нещата, за които си мислила да ги питаш, ще забравиш. И хич да не ти пука, че ще изглеждаш като някаква зубърка на първия учебен ден. На такива "умници", които си мислят, че много могат да помнят и гледат разбиращо лекарите в очите, кимайки с глава съм им се нагледала на сеира им как тичат след докторите по коридорите с тъпи въпроси от рода "За хапчетата за кръвно кво ми казахте, че не разбрах!? Мога ли да си ги пия?" и така няколко пъти един и същ въпрос, което някои по-сприхави характери как нервите им вдига идея си нямате и как бързо излизат от облика си на хладнокръвни професионалисти. Ти си интелигентна, млада жена и вярвам, че си способна специалното им отношение да спечелиш демонстрирайки прилежност, отговорност, възпитание, реален поглед над нещата, самообладание, добро възпитание, тук-там усмивчица, що не дори и подържана визия. Огромен плюс е по-специалното отношение. Да се почувстваш галеник. Няма да забравя на последната мамоложка, при която бях реакцията и спрямо постоянно тропащите и напиращи като с таран да нахлуват в кабинета докато аз там по голи цици се развявам, въпреки, че пише на вратата да изчакат, че се влиза с предварително записан час и по повикване. Grinning Разкрещя им се! Ама те бяха наистина една тумба трудна за описване. Бабата за преглед, но по стара тяхна семейна традиция се изнася целия род и обикалят там по кабинетите - двете дъщери, тримата сина, всичките и сестри, племенници, многобройни внуци, помъкнали се цяла делегация. Ако имаше жива музика не като при мамолог, като на сватба щях да се чувствам. И сякаш на мен много повече внимание обърна дамата - докато се разправяше с орките и постоянно ходеше да им обяснява, че и те ще бъдат приети, но да не напират, че има пациент в момента ме попита климатика да усили ли, че стоях там чисто голичка от кръста нагоре, сне ми мамографските снимки, погледна ги, опъти, че е нужно в моя случай да ги разчете онколог хирург, понеже вижда нещо, каза къде да отида, само кафенце, където не ми предложи. Въпросната след мен дали да е получила същото отношение!? Как мислите?

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 13:20 от Spirit Crusher

# 319
Spirit Crusher, Hug
Скрит текст:
До сега все похвали получавам от докторите, че съм стабилна, интелигента, че се държа с достойнство, че не драматизирам и т.н. Истината е, че като застана пред кабинета не ми идва и една сълза да пророня, стягам се на макс и се събирам. И пред близките се правя на много силна и смела. Виждам, че това им помага. Не ме е страх, че ще остана без цица, страх ме е от неизвестното, обичам всичко да ми е разчетено, да е ясно и така се чувствам сигурна. А то не е. Нямам в момента мамолог, на когото да се доверя. Ето нещо, което ме тормози. Нямам и онколог, с когото да се консултирам. Имам мнение на двама хирурзи, които са за изцяло премахване и един, който се колебае.

# 320
Тото, аз имах първо химия заради размера (2.5 см и половината гърда ангажирана) и вида на тумора. С агресивен ХЕR2 съм или надявах се бях.

Аз закъсах с хемоглобина. Абе виждам аз, че силата съвсем ме напусна и днес понеделнишки ги нагръчих да ме изследват. Май съм загубила поне 500 мл кръв и хемоглобина ми е 86 от 120 до мисля 180 нормално. Ще си полежа тук на езерото повечко явно. От тук не мърдам докато не ме освестят обаче.

Днес се изкъпах. Седнала и бавно с 300 зора. Наложи се да я викна да ме облече и докара с инвалидна количка в стаята, защото усетих, че ако още се напъна и правя на герой ще колабирам. За пръв път си изядох целия обяд. Смениха ми превръзките на раните за пръв път. Викат, че са много добре. А дано! 😊

# 321
  • София /Абсурдистан
Закривам изложбата. Който видял - видял  Crazy

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 23:27 от Unknown_lady

# 322
  • В царството на игрите:)
Не ме е страх, че ще остана без цица, страх ме е от неизвестното, обичам всичко да ми е разчетено, да е ясно и така се чувствам сигурна. А то не е. Нямам в момента мамолог, на когото да се доверя. Ето нещо, което ме тормози. Нямам и онколог, с когото да се консултирам. Имам мнение на двама хирурзи, които са за изцяло премахване и един, който се колебае. [/spoiler]
Добре дошла в "ада" на тази диагноза. Тя може и да не е страшна, но неизвестността и липсата на логика те побъркват яко всеки Божи ден Simple Smile Ето с това най - трудно се свиква, особено, когато си свикнал да дирижираш положението и да си мислиш, че нещата зависят от теб и ТРАС....Вече нищо не зависи от теб и не дирижираш нищо...От друга страна това положение разкрива доста нови хоризонти и ако си достатъчно мъдър може да се възползваш от ситуацията, но аз не успявам и до днес. Все ръчкам, чопля, напъвам се... Simple Smile
Ако това те "успокоява", аз подкарах 1 години от диагнозата и никога не съм имала лекуващ лекар. За сметка на това ме лекуваха всички и сега, в която и болница да попадна все има някой онколог от "моето" време в Онкологията, та няма нужда и да обяснявам коя съм, що съм, че и историята ми помнят. Хирурга, който ме оперира видях на петата година да го почерпя и сега на десетата пак го посетих, за да ми види новите цици и да му кажа "Благодаря" и, че се надявам да се видим на 15-тата и се надявам и той да е жив и здрав. Забравил ме бил, вика, и ми се извинява, пък аз му казах, че по - хубаво нещо от това лекар да те забрави няма Simple Smile
Щом двама хирурзи смятат, че мастектомията е по - правилното решение, аз не бих се колебала, но мисля, че и по - рано ти го бях написала. Каквото и да ми говорят за проценти, за статистики и т.н. винаги ще съм за радикалните интервенции.

# 323
Простете за лаишкия въпрос, ама при биопсията ли казват и вида. Щото аз като питах за какво я правят тая биопсия, ми беше отговорено, че трябва да се потвърди, че е злокачествено и така, нищо че на другите изследвания го виждат. Един вид - стандартна стъпка, дето се вика да си подплатят документацията. Обаче доста мнения чух за изминалите дни, в които и хирурзи, и мамолози изразиха мнение, че биопсията е излишна и ненужно са ме травмирали - това за моя случай конкретно. Аз още имам синина, получила съм и хематом според хирурзите. Та честно обърках се. Имам дата за операция другата седмица, обаче честно давам заето - хирурга ли да слушам, онколог ли да търся...
milmich, благодаря! Не знам на къде да хвана, но май ще си слушам хирурга. Щом се наема да оперира, вероятно е сигурен, че ще се справи. Или пък като ще се маха цялата, няма голямо значение размера на тумора в момента.

# 324
Току- що дойде да ме посети шефа тук. Този направо го искам за съпруг🤣 Ще ме бъде вика, но трябва да си налягам парцалите и да имам търпение, защото ми трябва време, за да стана като преди. Ок, значи всичко е точ.
И физиотерапевтки бяха тук и казаха, че съм добре, да продължавам в същия дух. Ох...доста страдах тази нощ и днес😔 Сега обаче пак се успокоих. Започнаха да ме хранят със специално подсилваща храна. Сега ми дадоха протеинов шейк като тези дето давахме на бабите на по 100 години в старческия дом дето работех малко преди да умрат, че отказваха да се хранят🤣🤣🤣

Лейди, мерси за фотосите. Доста естествени ти изглеждат, но то е ясно защо😊

Тото, незнам има ли значение, но тук винаги правят биопсия. Само така разбират химичния състав на тумора, а това е важно за лечението, ама и аз съм лаик😑

# 325
  • София
Лейди ,моите също са по-малки от преди,за което не съм чак толкова хепи,ма карай.😂Странно ми е,че и аз съм със същите кубици ,пък твоите и на Марита ми изглеждат по-големи,но то от снимка трудно се преценява.То има значение и широчината на гръден кош,височината.
Абе това да са ни проблемите ,големината на гърдите.😂

Аз също имах биопсия, макар че Василев беше категоричен,че и двете бучки са злокачествени.
 Като бях на скенер,се запознах с едно момиче ,на което рака едва са разбрали ,къде изобщо се намира.Та понякога не е много видим и на ехограф.

# 326
  • София /Абсурдистан
Кубиците при мен са 350, а естествените бяха 500. Иначе имам широки рамена и широк гръден кош мисля. Висока съм 162см. С мнго голям бюст трудно се намират свестни сутиени, всички са над 100лв и то ако ги намериш изобщо, като цветове са само бяло и черно и ми е сложно да търся. Освен това, презрамките се врязват в раменете и доста боли и е неудобно, а и всеки само в деколтето те зяпа, айде нема нужда. Сега такива проблеми нямам, всичко си има чашка Д, всякакви цветове, модели и цени, всичко лесно се намира, презрамките не се врязват в раменете.
Много килограми качих и продължавам да качвам, а почти нищо не ям, като калории са под 1200 дневно. Приемам идеи всякакви, че положението е направо страшно.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 17:06 от Unknown_lady

# 327
По едно време аз също се бях притеснила за кг. По ваши съвети си изследвах щж - всичко е ок. И като говорих с онколога такова конско ми изчете че се почуствах като хлапе хванато в пакост.Та той ми каза да спортувам колкото си искам,по 24часа ако искам,но икакви диети да не правя. И така и правя - увеличих времето за спорт и май оправих полоожението.
Девойките с реконструкциите направо сте трепач,красавици.

# 328
Maritta, благодаря ти за снимката в личното. Красиви са гърдите ти. Ти си слабичка като те гледам на предишните снимки и този бюст... - ставаш много сексапилна. Леди, а ти някога си публикувала линк на фейса с твоето творчество, куклички. Не виждам да си напълняла. Там е имало и снимката ти на аватара дето стоиш в цял ръст. Та сега не си напълняла от преди, не го виждам. Но гърдите са красиви и на двете ви. Завиждам ви на смелостта, упоритост, как сте стиснали зъби и изтърпяли болката. Знам, че Леди е имала много проблеми и се е оплаквала, че много я боли. Аз все си мислех, че с тази болест това е допълнително нараняване,  проблемът е за организма да приеме чуждо тяло, но аз не съм и видяла, как изглеждат. Но то си е заслужавало всичко да се изтърпи. Нищо след лечението няма да ви напомня, че сте изкарали това заболяване. Липсата на гърдата при мен е като белег, че наистина някога съм имала това коварно заболяване, а иначе сякаш е било някой лош сън.
Тук вече става не е за Мидкоо.....

# 329
  • София
Да бееее, направо си е за Мидкооо, Да облажи окото човека.

Общи условия

Активация на акаунт