Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 152
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Ами за онкологията искаше рентгенови снимки на гръбнак, таз,бял дроб консултациа с кардиолог, спирометрия  кръв,урина , ехограф на корем може и още нещо да е имало за самия прем. Аз за да ги направя имах само 2 дни за да ме приеме в болницата за операция.

Тото незнам какво да те посъветвам. Сама трябва да решиш за себе си накого да се довериш и кое ще е по полезно за теб. Дано излезе тая биопсия  утре за да можеш да вземеш резултатите предвид. При теб се случват всички мои страхове -да ме вкарат в мисли и размисли кое да избера, на кой да се доверя. Стискам палци да е малкия дявол и да го прогониш с по-леките терапии, да не опираш до тежката артилерия.

# 376
  • Другата България
Относно "изследвания за влизане в болница" - обикновено в Офертомед има оферти, аз ползвам това на Ноневи, става много бързо, отпечатвам си го от интернет. REN!- защо са ти трябвали 2 дни за тия изследвания?
Laughing
Ти май забравяш, че не всички живеят в София и написаното просто не важѝ. При нас например има само една лаборатория, която работи в събота до 13:00 часа. И това е. Няма.
Вече ако не се лъжа няма и рентген, който да работи събота и неделя. Сложно е, аз помня при едната ми дружка беше чисто съвпадение, че беше с един от първите номера на прегледа в събота, боцнал я, станало ясно какво е и успя да се класира тогава в работното време на работещата лаборатория.

Тотто, аз вярвам, че нещата ще са наред с теб. Hug Пиши, споделяй тук какво се случва.

# 377
На мен хирургът ми даде един лист, на който пише какви изследвания трябват за постъпване - ЕКГ и консултация с кардиолог; консултация с алерголог и тест за упойки; ПКК и урина не по-рано от 7 дни преди постъпване. Питах изрично за други изследвания - скенери, ехографии - каза, че не са необходими. Резултатът от хистологията излиза 10 дни след операцията, после минавам онкологична комисия във ВМА и от там - където реша продължавам лечението.
Ей, подгони ме шубето. Благодаря ви за съветите и че ме четете. Абсолютен новобранец съм и страшно много ми помагате!

# 378
Merri_An лабораториите обикновено работят сутрин от рано, може сутрин преди работа да идеш, а не в събота. Аз пък като не ми се става рано си взимам отпуск.
Ами за онкологията искаше рентгенови снимки на гръбнак, таз,бял дроб консултациа с кардиолог, спирометрия  кръв,урина , ехограф на корем може и още нещо да е имало за самия прем. Аз за да ги направя имах само 2 дни за да ме приеме в болницата за операция.
хаха снимка на гръбнак??? и таз ???? Защо? това Гаврилов ли?
Това преди операцията ли или преди някоя от терапиите?

# 379
  • Другата България
Така е, аз говорех за конкретния случай за дадените два дни.
Ако се падне в събота, си е приключение. Peace

# 380
Тото, най- вече вземи се успокой, защото всичко това, което в момента си причиняваш е доста сериозен стрес, а стреса, както знаем е вреден за нашите състояния. Изчакай още ден- два, докато ти излязат резултатите и иди с тях, там, където си решила да се оперираш. За предоперативната химия- при мен я препоръча хирурга, който беше и в онкокомисията, дала ми решението, защото прецени че ще прави органосъхраняваща операция. След като двама доктори са ти казали, че е по-добре да се махне всичко, явно няма нужда да смаляват- щото в такъв случай може би е без значение дали е малко и голямо нещото. За гинеколокичните ти терзания- ако искаш иди за собствено успокоение да те погледнат, но мисля, че това е по-скоро твое си притеснение, предвид ситуацията...
За изследвания- аз се изненадвам, че си ги правите сами......защото в тукашния онкодиспансер си отиваш и всичко се прави при тях. Аз, имах правени кръвни няколко дни преди операцията, отказаха да ми ги зачетат и  ме пратиха в тяхната си лаборатория, защото искали да са сигурни в резултатите. Също така в диспансера се прави рентген на бял дроб, ехография на вътрешни органи  и разчитането го прави само една докторка( но по време на операциите видях, че често я викат за справка, така че явно имат основание да искат да е тя). Също и консултациите с кардиолог- те си ги организират. Единственото, което правих извън онкото, беше теста за алергии- но пак те ме пратиха.
ЯМР-то е твърде скъпо изследване , според мен, което се прави на конкретен отдел и би трябвало да те прати доктор, който има идея какво търси......Така, да го правиш, просто ми се струва странно. А и всичко е облъчване и има и странични ефекти( казвам го като човек правил страшно много изследвания).
За противоалергичните- на мен и преди да ме тестват за алергии, пак всеки път ми пускаха предварително......след реакцията към досетакцела пък, ми ги увеличиха....
И, да споделя- днес са точно 6 месеца от първата ми химия.....понеже на същата дата почина баща ми и датата я помня.....си дадох сметка колко много неща се случиха  и колко се промениха. За добро.

# 381
Да всички тия преди операцията напечатани да не се пропусне нещо.
Преди 6 год за вадене на едни камъни от уретера с лазер в Александровска пак е трябваше да направя доста изследвания преди да ме приемат. Тогава професора беше забравил да ми каже и ме върнаха да си ги направя и след 2 дни за заповядам отново. Оттогава ми е стрес с тея неща и една кръв да искат предварително ще ме държи напражението.

# 382
  • София
Мина Доцетаксела, даже го проспах! Биха ми урбазон и алергозан предварително.

При мен нямаше биопсия, а направо операция. Василев каза, че хич не му харесва това, което вижда на ехографа и ме записа за първата възможна дата. Аз пожелах да махне цялата гърда, той каза, че и за него е по-добрия вариант, защото съм с много малки гърди. И действахме. Оказа се, че е бил прав да иска бързо операция, с оглед многото заразени лимфни възли. Нямам идея една предоперативна химия дали щеше да е вариант при мен, никой не ми е казвал.

# 383
Тото, ще ти разкажа при мен как се случиха нещата. В края на октомври минала година, отидох на профилактичен преглед в частния кабинет на един бургаски хирург-онколог. Той напипа нещо и поиска от мен да направя един ехограф, за да може със сигурност да ми каже какво да предприемаме. Още на другия ден го направих и се върнах при него. Беше категоричен, че трябва да се оперирам. Попитах дали не може първо биопсия, а той ми обясни, че образуванието е твърде малко и е възможно да попадне  само на здрави клетки. Най-сигурният начин, да разберем какво точно е да режем. Още на прегледа ми каза, че няма да ми маха цялата гърда.Съгласих се веднага на операция. Случих момента, че излиза точно тогава в отпуск и се връща след 10 дни. Държах да ме оперира точно той и се разбрахме да изчакам.Повика ме на 6-ти ноември в онко Бургас. Бяха ми направени кръвна картина, ехо на коремни органи и рентген на бял дроб.Взех си ехографията и диска с рентгена и право в болницата. Кръвните изследвания  ги изпратиха по-късно в хирургията. Същия ден ми направиха и ехокардиография и това беше абсолютно всичко преди операцията. На 7-ми легнах под ножа. На 10- ти ноември вече си бях вкъщи.

Браво Тинтири! Аз Доцетакселите ги проспах и четирите хихихих...Ама послеее...уф не искам и да се сещам.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:25 от AnMary

# 384
  • София
И в Света София си ги правят там,не съм носила нищо за операцията.

Марита ,моите дренажи си се пълниха 7 дни.В едната гърда имах хематом и се мажех с един гел Сераза и пиех таблетки Фиброзим(това след болницата вече).

Аз съм оперирана от Василев - той също си прави лично превръзките.
При мен още с ехографа ми каза Василев,че е злокачествено,после направи биопсия,но не с игла ,а изряза 2-та тумора. Моят рак също е хормонозависим,но химията ми беше след операцията.
 Човек трябва да си избере лекар,на който има доверие и повече да не го мисли.Около мен няколко човека ме натискаха за Гаврилов и за Александрова,но аз си харесах Василев и им казах,че той е моят човек и не искам да ме объркват.Най-трудно е да вземеш решение ,после вече спираш да го мислиш и се доверяваш на лекаря.

Тинтири,хайде честито  - свърши и твоята химия.Лъчето в Сити ли ще го правиш?
 Аз се бях консултирала с Камен Недев и трябваше да нося диска от скенера ,за да реши дали да правим лъче,но е отпуска до 5.08:confused:Искаше ми се, ако имам лъче да го направя Август и да приключа.

# 385
  • София
Ааа, това беше предпоследната! Последната ми химия е на 13 август. След това море и чак след това лъче 😄 В Сити ще си правя и лъчето, да

# 386
  • София
Еее,нищо - да мине безпроблемно и последната!
 И аз искам море първо ,та се чудя дали ще е фатално да отложа лъчето за към средата на септември.Кофтито е,че така си забавям и Нолвадекса  .Ще видим,какво ще каже лекаря.

# 387
Зори, ти не си ли почнала нолвадекса?
За лъчето в Сити не се ли чака, чела съм тук, че в някои болници бавно ти идва реда.

# 388
Момичета, аз докато чакам да ми бъде отпуснат Золадекса, реших да попрочета малко за него. Леле, само на страхотии случвам. И това 5 години! Моля, някоя от вас , която е преминала през това нещо, да ми каже , наистина ли е толкова страшно. Много съм притеснена.И понеже знам , че се поставя точно на 28 дни, ами ако се случи събота, неделя или празник, фатално ли е забаването с няколко дни?

# 389
  • София
Kacha, я раздуй какви страхотии си прочела, че да не ровя и аз в нета Wink Аз ще съм на Золадекс и Нолвадекс и то не 5, а препоръката е за 10 години...

Общи условия

Активация на акаунт