Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Благодаря на всички за бързото включване! Simple Smile
И аз нищо не разбирам. Wink
Доколкото успявам да се ориентирам, оцветяването се прилага по стандарт в съвременната практика: в САЩ, Англия и Израел със сигурност. Та... първо пускат багрило, вадят 1-2 лимфни възела, подлагат ги на хистологичен анализ, след което, ако са чисти, процедурата спира дотук. Ако са засегнати, вадят и останалите(кардинална лимфо-нещо-си). Аз разполагам с резултати от ПЕТ-скенер, който не дава индикации за разсейки в л.в. и поради тази причина мисълта да се махнат 12 ме ужасява. И колкото повече чета в интернет, толкова по-страховито и объркващо ми изглежда всичко.

# 466
  • София /Абсурдистан
Ами аз се чудя, защо на мен са махнати 12 бр. и всичките чисти
Това не е правилно изобщо. Къде са ти ги вадили?

# 467
Ами аз се чудя, защо на мен са махнати 12 бр. и всичките чисти
Това не е правилно изобщо. Къде са ти ги вадили?
Бургас.. д-р Хрусанов

# 468
Вече официално съм в редиците, взех си резултата от биопсията, пише инвазивен карцином, без уточняване на вида. В два от общо пет цилиндрични материала с фиброзна и мастна тъкан, са открити туморни клетки единично и в къси верижки. Питах защо няма описание на вида, обясниха  ми че така се пишело, за повече информация - след операцията.
Тинтири_минтири, правеният ти PET скенер има ли отношение към операцията ти или е само за проследяване на състоянието преди нея?
Подготвих всички документи за болницата, скенери няма да правя и спирам с лутането по доктори за мнения за тия предварителни изследвания. Оставям се в ръцете на хирурга и каквото сабя покаже.  
marittaa, дано всичко е наред!

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 15:10 от Анонимен

# 469
Наред е ТотО,
Прегледаха ме и казаха, че няма течност в гърдите (дори май хич няма, което ми е малко изумително), а само много съм отекла. Кървенето от раната на дренажа било безопасно и ме пратиха по живо - по здраво да си ходя. Мога да се къпя казаха. Аз попитах като малоумните дали даже и да кърви въпреки това може да се къпя и те казаха, че даже и да тече кръв в момента под душа пак няма нищо🤣 Да си редувам ред кръв, ред душ и пей сърце хахахааа. Казаха да спра да си дезинфекцирам и превързвам раните даже. Само където кърви да лепа лепенки, за да не се омазвам. Изумена съм! Аз мислех, че яко ще ме изтезават пак😁  Изписаха ми едни хапчета, които намаляват отоците и сега се мъча да накарам я сина ми, я мъжа да идат да ми ги купят, че аз неможах одеве. Ходих с такси и картата от здравната каса, чрез която "купувам" нещата ми беше в мъжа.
Успех на теб! Значи първо ще те оперират и после химии?

Колко след операциите карате пак коли?

# 470
Ей това са хубави новини, marittaa - всичко се нарежда с повече търпение. Нещо, на което трябва да се науча!
Хирургът каза, че ще оперира, ще премахне цялата гърда и колкото е нужно лимфни възли. Правих ехография на малък таз, че предните месеци имах оплаквания, гинекологът ми каза, че всичко е наред. Няма да правя скенер преди операцията, а след това. Гаврилов ми каза какъвто и да е резултата от биопсията- операция до мастектомия. Не ми е писал в талона от комисията, че съм за химия. То реално няма и какво да го смаляват тумора като ще се реже до чисто, не знам вече ако се вижда нещо на скенер/ехограф по други органи, дали се предприема операция.
Смятам да се доверя на хирурга.

# 471
ToтО, аз нищо не разбирам от рак. Това за мен е крайно неясна болест с крайно неясно лечение. Всичко е толкова индивидуално, но аз също бях с инвазивен карцином и исках мастектомия, а ми изтряскаха предоперативна химия. На теб тогава защо не? Ти не ми се връзвай де, защото пак подчертавам нищо още не разбирам. Може би доктора си е мислил да го смалява, за да имам органозапазваща операция....оф незнам вече нищо! Във всеки случай както се вижда съм любителка на мастектомиите, така че нападай смело и режи тая гад!

# 472
Аз един въпрос съм задала на лекарите - след като биопсията няма да покаже вида рак (както и се оказа, аз до последно мислех, че все пак ще има по-детайлна хистология) и след като хирургът ще реже наред, какво точно налага предоперативна химия. Отговор не получих. Разбрах само, че за да извадят точната епруветка химия (цитирам), трябва да знаят вида на рака, стадия и къде точно да бъде "прицелена" химията.
Аз даже и другата давам, че там уж имало някакви начални папиломи, ама хирургът не иска да я пипа.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 15:59 от Анонимен

# 473
При нас пък биопсията показва всичко за тумора и става за 2-3 дена готова. Моята беше мисля в сряда, а в петък вече имах "присъдата" си. После повтарят хистологичното изследване, за да се подтвърди, че няма грешки. Моето го подтвърдиха доста след като бях започнала химиите, защото доктора каза, че шансовете да е грешка са никакви и ме почна без да чака.
А ри Тото, ще правиш ли реконструкция или ще режеш наред?

# 474
  • София
Ха, още една Тинтири! 😃 Здравей! Съжалявам, че си в тая тема, пожелавам ти успех в борбата!

# 475
Ами да малко е странно това с тая предварителна биопсия. Къде я прави?То да не би да са милион видове 2 са май основните като единият се среща доста по-често. Хубаво е че лошите клетки изглежда  не са много остава и да са слабоагресивни.  Така може дори и да няма химио и лъче, което ти пожелавам от сърце и стискам палци.

Според мен когато е около 2см и е в периферията правят частична операция така реално остава почти цялата гърда не се забелязва и има смисъл от оставянето и. При мен беше доста външно и без да съм питала така каза и направи отстрани тумора около 2см и околна тъкан поясни че около 3 см се изрязвало наоколо. Аз съм с малки гърди и няма визуално разлика в размерите им.Чела съм, че когато е близо до центъра и евентуално е ангажирано зърното -тогава трябва да се прави мастектомия .

Марита добре че всичко е наред. Ти какво разрешение им даде да проучват твоя рак след операцията след като 2 пъти са го изследвали преди това.
Лейди стискам палци да има подобрение.
На момичетата с предстоящи операции късмет ще мине и замине , леки да са ви терапиите.

# 476
Рени, мисля има над 100 вида рак.
Аз им го харизах моя рак и грам не ми трябва🤣 След операцията не гледат какъв е, а колко е и още ли е толко агресивен. От там решават какво ще е следващата терапия. Примерно моя беше голям, агресивен и ХЕР2 позитивен, но се очакваше да се смали много. Той взе, че съвсем изчезна за моя радост и за това терапията ми остава не само същата, ами даже малко олекотена. И това е сигурно, защото са ми изследвали обстойно отпадъчното месо. С две думи: Аз съм ЗА биопсиите и гледането на гадовете под микроскоп, и подробната им дисекция. Така се работи "на светло", а не се стреля на посоки в тъмното. Но пак казвам, че съм страшен лаик по темата и някак наточно си останах така. Неискам да се задълбочавам прекалено. Искам да мине и да замине.

# 477
  • Другата България
 spam2
https://www.bulnews.bg/article/355278?fbclid=IwAR1yk5tgOyaG1L7Il … smkQXJvYcPIt3J5PQ
Малко да ви разсея и да споделя една добра местна новина.

Тотто, правилно решение. Довери се на хирурга и всичко ще е наред. Кога ти беше операцията? Във ВМА, нали?

# 478
Мери_Ан, такъв си е Проф. Гаврилов, крупен дарител. На никой и стотинка не е поискал за операцията, за това някои благодарни пациентки се включваме към благотворителните му каузи - за църкви, манастири, параклис в СБАЛО и т.н.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 17:22 от Sheli17

# 479
Ох мили девойки и посестрими, умирГам от скука. Лежа тука и лижа рани в буквалния смисъл. Или също ми подхожда цитата "жив е той жив е там на Балкана, потънал в кърви лежи и пъшка"🤣 Всичко ми пасва само дето не съм на балкана, а би било пичовско🤣

Нападнала съм и швейцарската група цицести булки и ги питам непрестанно това и онова днес. Одеве една ми вика: Питай вика онколога си. А аз и викам: Ще го питам аз, ама в сряда, а сега дорде лежа кво да правя? 🤣 🤣 🤣

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 17:33 от marittaa

Общи условия

Активация на акаунт