Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 070
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
 Midkooооо, "тоя Туборг ме хвана за очите", а.... Joy Joy Joy Страхотно!
Не изчезвай, бе човек! Имаш- нямаш какво да кажеш... плямпай си к'вото ти падне... получава ти се! Разчупваш статуквото.

Аз да питам (по "мое време" раците не се определяха като тройно негативни и не знам к' ви си позитивни)- в моята епикриза (от 07.07.2000г) пише, че естроген и прогестерон рецепторите са отрицателни... ама това са 2, кое е третото негативно...?!
Проведеното лечение е лъчетерапия 25 процедури и химиотерапия с фармарубицин по тежката схема- 6 процедури- всяка с 2 вливания в 2 поредни четвъртъка и триседмична почивка (имаше препарати за изчистване на лимфа и кости)и без хормоно тарапия.
Така и не разбрах кой е третият рецептор...

# 571
Midkooооо, "тоя Туборг ме хвана за очите", а.... Joy Joy Joy Страхотно!
Не изчезвай, бе човек! Имаш- нямаш какво да кажеш... плямпай си к'вото ти падне... получава ти се! Разчупваш статуквото.

Аз да питам (по "мое време" раците не се определяха като тройно негативни и не знам к' ви си позитивни)- в моята епикриза (от 07.07.2000г) пише, че естроген и прогестерон рецепторите са отрицателни... ама това са 2, кое е третото негативно...?!
Проведеното лечение е лъчетерапия 25 процедури и химиотерапия с фармарубицин по тежката схема- 6 процедури- всяка с 2 вливания в 2 поредни четвъртъка и триседмична почивка (имаше препарати за изчистване на лимфа и кости)и без хормоно тарапия.
Така и не разбрах кой е третият рецептор...

Хер

# 572
Smile
ЕММА, ти на колко питиета написа това ?
Нищо не разбрах.
Хули, щом съм на питието....И какво не ти е ясно? Ето че и ти си във форума от кой знае кога..., а си здрава, но даваш кураж на другите...Опитай се да разбереш, какво пиша. Много си се отпуснала...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 573
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Емма, хората са различни и различно им влияят на психиката нещата. За себе си знам, че ако съм в съответното състояние на духа - всяко нещо, което може да допринесе за страховете ми ще ми се лепне в съзнанието и ще се опита да убори положителните варианти. Явно DZ се чувства така в момента, по-добре е да си спести негативните мисли. Сигурна съм, че не смята хората за негативни, просто не иска мислите ѝ да се насочват в тези посоки.
Midko, при теб махнали ли са самия пикочен мехур?
Свекърва ми е оперирана преди 11 години от злокачествено образувание там, при нея го махнаха, заедно с радикална хистеректомия. Да чукна на дърво, сега в това отношение нещата са наред. Пожелавам ти да се стабилизират нещата и да се оправят. Ти си боец! И е много хубаво човек да си поотпусне душата с разни "забранени" неща Simple Smile

# 574
  • Варна
Smile
ЕММА, ти на колко питиета написа това ?
Нищо не разбрах.
Хули, щом съм на питието....И какво не ти е ясно? Ето че и ти си във форума от кой знае кога..., а си здрава, но даваш кураж на другите...Опитай се да разбереш, какво пиша. Много си се отпуснала...Stuck Out Tongue Closed Eyes

Стига вече отбранителни шамарчета, Емма! Точно защото десетилетия вече ни чете и тук там коригира коментарите ни Хули много добре се е доказала, че разбира всеки един персонаж пръкнал се тука и когато е могло с полезно, лаконично и стегнато мнение и/или ободряваща критика е стъпвала.... за разлика от мен примерно, която чаршафи осеяни с отплесвания и изригващи емоции чрез букви и неизчетяеми редове бълвам като ми натежи нещо на душичката...
Относно DZ... знам, че отново не по най-правилния начин си ме разбрала, затова няма и да ти се сърдя. Имаше въпрос какво става с нея, понеже скоро се видях с нея споделих ЛИЧНО МОЕ впечатление - добре е жената, но от малкото споделено на мен лично ми се стори, че я натоварва темата и поради тази причина не пише активно. Иначе си ни мисли, следи ни, когато, с каквото може да бъде полезна ще пише...

Да допълня също, че първокласници подготвя, отпуски, почивки, пътувания... няма как целия свят около тази тема да се върти и мислите и все за рака да са ангажирани. Животът си продължава и на по-важни неща внимание трябва да се обърне... Стига моля ви се с тези констатации "грозно е", че ни напусна и не споделя вече личен опит... Натрупали личен опит, които да я отменят и да споделят както виждате Ич не липсват - с лопати да ни ринеш...

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 03:20 от Spirit Crusher

# 575
  • София /Абсурдистан
Митее, аз от кога ти казвам да си сипеш едно и да си пийнеш и хапнеш като хората. Я зарежи тъпите диети!
Аз не пазя диети. Ама то и не ми се яде. Докато не видя препечено хлебче, тогава става страшно. Като алкохолиците ставам - без едно мога, с едно не мога  Mr. Green
Момичета, на която от вас квартиранта и е хормонозависим - никакви добавки за горещите вълни! Аз така се докарах до тук, без да съм знаела, че имам свръх естрогени и стана тя каквато стана.То е имало глава да пати, ама аз го и засилих без да знам и без да искам. На която няма връзка с хормоните - Див ямс сутрин 2 капсули и вечер Мирифемин една капсула. Първите 2 седмици може Мирифемин да се взема сутрин и вечер по 1, ако положението е тежко - постоянно може да е така схемата. Но това само ако квартиранта и хормоните нямат нищо общо, иначе е страшно. Та това са ефиктивните билкови добавки.
Сега за мен - моят случай наистина е по-рядко срещан, при мен е стеснен гръбначно мозъчния канал и имам притиснати и възпалени нерви навсякъде + автоимунен процес, затова и тези лекарства ми създават проблеми. Иначе който ги понася добре, да си ги пие спокойно.
В понеделник съм на скенер и нещо съм се поуплашила...

# 576
Лейди, ти сама пожела скенер или докторите те пращат? Аз никога не съм правила скенер и се чудя защо. Попитах доктора, той каза , че нямало нужда. Ма те чакат да има нужда ли?

# 577
  • София /Абсурдистан
Пращат ме онколозите за контрола на гръден кош и корем след приключване на вливките с Херцептин. В края на септември ще имам и един заключителен пет скенер на цялото тяло и ако всичко е ОК, приключвам лечението и минавам към диспансерните.
Не е по желание това, онколозите и лъчетерапевтите го назначават.

# 578
  • София
На вас с какви конци ви шият оперативните рани? Моите са самомахащи се, което е приятна изненада за мен😊 ..........Мажете ли с нещо коричките от раните? На мен ми казаха да не ги мажа, а ме сърбят ужасно.

Марита, браво за чудесните новини!!:hugs:
Моите шевове също бяха "без конци". В момента, почти 3 месеца след операцията, на мястото на шевовете има само тънка като косъм линия. Не съм мазала с нищо. Изчаках спокойно да ми паднат коричките, а дотогава мъжът ми през ден ги почистваше с йоден препарат и марля; а отгоре - лека лепенка.

Лейди, ти сама пожела скенер или докторите те пращат? Аз никога не съм правила скенер и се чудя защо. Попитах доктора, той каза , че нямало нужда. Ма те чакат да има нужда ли?

kacha, моите уважения към  доктора ти, но това, което той казва, е доста непрофесионално. Според "ESMO Clinical Practice Guidelines for diagnosis, treatment and follow-up" задължително се прави скенер с контраст на гръден кош, аксили и коремни органи в началото на заболяването (или след първоначалната терапия) - това е както с диагностична цел, така и с цел да се използва като контролно, базисно  образно изследване при понататъшното проследяване на заболяването.

Тото, как си днес? Радвам се, че всичко е минало ок при теб!
Желая ви добра кондиция и ведри мисли на всички девойки и момъка МиДко Grinning и да кажа, че макар че съм отскоро тук и имам само 4-5 поста, ви следя заинтересовано и ви мисля!

Аз се сдухах малко днес. Говорих с позната, оперирана преди месец от гинекологично онкозаболяване. "Изчистили" всичко, ама не и лимфни възли; дори не взели 1 лимфен възел за хистология. За да вземат, трябвало да я отварят втори път и тя отказала. Онкокомисията назначила лъчетерапия, хирургът ѝ казал, че нЕма нужда. И тя го слуша...Няма такова безхаберие просто! Такива мърлячи има, че не е истина...

# 579
Фло, аз дори не ги почиствам с дезинфектант вече. Казаха ми, че няма нужда и спрях отдавна. И лепенки не им лепя. Наскоро спрях и марли да подлагам под сутиена. Къпя си се (душ само. Вана може 6 седмици след операцията).

# 580
И аз питах след лъчетерапията и при записването в диспансера дали ще ми направят скенер или някакво друго образно изследване,защото аз имам само една мамография и рентгенови снимки преди операцията,  и на мен ми отговарят че в моя случай няма нужда. Иначе си има хора, които ги изпращат и на ЯМР или скенер. В епикризата си има препоръчани изследвания на определено време- те са като в таблицата в началото на темата.

Лейди стискам палци всичко да е наред и да се откъсваш от болниците.

Тото и аз те мисля, как си днес?

Марита ти си като нова вече.

Мидко дано нещата да тръгнат нагоре.

Щастлив уикенд на всички

# 581
  • София /Абсурдистан
В Сити 2 месеца след приключване на лечението записват за пет скенер. Понякога го назначават и преди да започнат, ако няма вече такъв, за да знаят какво точно да облъчват.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 19:05 от Unknown_lady

# 582
Спирит, аз не давам отбранителни шамари... Просто Хули е писала, че не чете постовете ми, а виж, че чете...

# 583
.............. Като заговорихте за хормоналните, кажете какво би било добре да се взима като добавки, с оглед страничните действия? Нещо ми се върти, че терапията изсмуквала калция от костите, но може и да бъркам. Та ако има нещо, което може да се направи в дългосрочен план, споделете.
Също се чудех може ли да се взимат добавки, които минимизират страничните ефекти, като топлите вълни, или не е препоръчително?
Аз пия от 2-3 години вече Примойл и ме спасява от горещите вълни. Като спра да го пия пак ме почват. Горещо препоръчвам.
Костите отслабват заради принудителната ни менопауза. Взимам витамин Д по 10-на капки седмично. И колаген под всякакви форми, каквото ми падне. Най-евтино е Флекси - колаген на прах, в нета има инфо за него. Като купя 4 кутии цената е по 10лв за 25 дни. И Лизин за усвояване на колагена. И биотин (въпреки легендите за вит. Б) тoва за красота Grinning Гинко и женшен са ми любими, взимам чат пат като се сетя.
+ задължително ежевечерно по 1 (много) голяма чаша червено, а през лятото бяло вино, ракия така и не се научих да пия, но ветерани тук я препоръчват. Може и уиски по малко, но от сърце и качествено  Grinning бира неограничено, но внимавайте, от нея се пълнее повече от другите любими неща.
Пазете си мъжете, не ги тормозете много с болестта си, да не ни преварят.... и правете секс, подмладява Simple Smile
{Мите}, лъчето не е страшно, няма да го усетиш, стискам палци и успех Simple Smile

# 584
Фри,, ветераните го препоръчват пиенето и после Хули не разбира, какво пиша ...😄😄😄😄 То аз слушам съветите...изпълнявам.

Общи условия

Активация на акаунт