Любители на Котки - Тема 135

• 27 360
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
Ох, и аз искам да помогна на Васко, ама и аз незнам как. Освен с морална подкрепа на теб, Глюкоза, страхотна си.
Късметка е прекрасна.
При нас е страхотна буря - гръмотевици, светкавици, дъжд, вятър. Ая както си спинкаше кротко на балкона, така бързо се прибра вътре, отвори си гардероба и се навря в него.

# 736
  • София
Милия Васко ❤  Има поглед на човек...или аз все човек виждам в очите на животните. Все едно искат да кажат нещо. Да го нацелуваш от нас с Хари. Силно вярвам, че ще стане чудо. Дано ❤

# 737
  • София
Милият Васко! Така тъжно гледа! Дано има късмет да се оправи!  Hug

За количките на котета съм малко скептична. Ще се закача непрекъснато. Те са подходящи за кучета, които водят на разходка. Дори и кучетата вкъщи не ползват колички или поне не в тесни апартаменти като повечето, в които живеем.

pvacheva, в момента сме със соева тоалетна по препоръка от темата. Предимството ѝ е, че се разнася по-малко от бентонита. Може да се изхвърля в тоалетната, защото се разпада във водата. Недостатък - топките не са най-стегнатите и цената е висока. Ако искаш пробвай турския Бентонит от Кауфланд. В прозрачен плик е и е на редовна цена 7,99, а когато е на промоция - 4,99 лв. За мен е най-добрият и икономичен Бентонит, който съм ползвала. Топките са стегнати и се чистят много добре. Обаче се разнася много и уж за добро мирише на бебешка пудра, а това ме побърква.  Laughing

Ох, току-що бутнаха една саксия. Всичко е в пръст. И прахосмукачка не мога да пусна по това време. Sad

# 738
  • Варна
Аз таратайката си я мисля да го облекчава и да.му даде подвижност. Поговорихме с мм, и Васко спомемахме, ще мисли като се върне в края на септември. В Китай в някакво село (300 - 500 хил.души) щели да разтоварват, едва ли.ще.слвзат та да има де да пита, така че живот и здраве ще го върна на темата в началото на октомври, а най ще се радвам.да няма нужда...

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 00:05 от Мира Иванова

# 739
Да ви се похваля Joy
Не знам дали заради времето и храната или ваксините/Имаверола,но екземата на Мърчо почти се оправи и сега прилича на човек .
Преди

Сега

Много е щастлив и дивее,тича,скача .Изобщо е вече  друго коте,не пикльото от улицата

Васко  милият изглежда много изтормозен,но с тази загладена козинка поне си личи,че е добре гледано коте.Glikoza не се предавай,твоята задача е да го обсипваш с обич и грижи.Той може да не го показва,но със сигурност е благодарен.Hug

# 740
  • Козлодуй
Glikoza, браво - поздравления за това че гледаш така добре Васко - съчувствам ти много защото гледах Мърки преди да почине и я хранех накрая със спринцовка като не можеше да се вдигне вече - много я обичам не мога да я прежаля. При Васко има надежда да се оправи наистина пробвай с количка Simple Smile

Тaня67 благодаря много - точно соева ще купя - нямам Кауфланд в нашия град и ми се иска на някоя модерна тоалетна да ги науча Simple Smile Питането ми беше към теб защото знам че гледаш повече от една котка а Бледолилава може би не е с тоалетна а на двора ходят пък аз нямам двор та искам да знам коя тоалетна е най-подходяща за гледане на повече от една котка Simple Smile
Марин има разтройство и го лекувам като давам оризова вода ама не мога да я опазя от Добрин и той пие и се запече - та имам проблеми

# 741
Glikoza, моите писани и аз пожелаваме на Васко бързо възстановяване! Котан4о палав Simple Smile

Имам бързо питане. В4ера мъжът ми ходи за хап4ета за обезпаразитяване, но нямали от тези, които им вземаме и дали Каниверм. На опаковката пише за 10 килограма, да се дава цялата доза. Моите писани са доста под 10кг. Дали не трябва половината да им дам? Предишните бяха нещо си накрая с С за Cat, има и D за Dog (уфффффф, не ги помня тия лекарства).

# 742
Teya75
Внимавай!От личен опит ти казвам. При предозиране с противопаразитни започват да повръщат и да се задавят от кашляне и пенене.
Ако нямаш възможност да им вземеш нещо друго-цестал напр...раздели им таблетката на половина, а ако са под 4 кг не им давай цялата половинка.Все пак това си е отрова и не отива само при евентуално съществуващите гадинки, ами се наслагва в черното дробче,а и не само .

# 743
  • на брега на морето
Гликоза, звучиш ми мъъъъъъничко по-бодро. Разревах се като видях Васко седнал, понеже пускаш снимки все полегнал и тази снимка ми дойде като ясно слънчице. Ще, ще, ще се наредят нещата добре. Виждаш ли, като се поотпуснеш идеите ти идват. За мумийото имам предвид.

# 744

Ооо, сън, сладък сън, нищо, че светло е навън. Спя по всяко време и хич не ми дреме. Най обичам аз, да поспя в захлас. Пробвайте и вие да поспите, знайте няма да сгрешите! Grinning

Добро утро на всички котачета и техните семейства. Grinning

Пп Глюкоза, пожелавам Васко да се закрепи и подобри, милото котаче. А на теб, миличка, много сили и търпение, и вяра в добрия развой, защото не винаги, но понякога се случват чудеса и от сърце желая на теб и твоето обично коте едно такова чудо. Прегръдки, бъди силна и вярвай! Hug Пп Предполагам колко ти е трудно и знам, че думите понякога може да ти фалшивеят, но не е така, защото съм сигурна, че всички тук те подкрепяме и ти съчувстваме. Да, моралната подкрепа понякога не е достатъчна, но никога не е излишна. Още веднъж ти пожелавам чудо! Flowers Four Leaf Clover

# 745
Teya75
Внимавай!От личен опит ти казвам. При предозиране с противопаразитни започват да повръщат и да се задавят от кашляне и пенене.
Ако нямаш възможност да им вземеш нещо друго-цестал напр...раздели им таблетката на половина, а ако са под 4 кг не им давай цялата половинка.Все пак това си е отрова и не отива само при евентуално съществуващите гадинки, ами се наслагва в черното дробче,а и не само .
Ели4ка, едното коте се пени след хап4е, но не знаех, 4е е от предозиране, а казвах всеки път, като вземах новата доза Sad И друг проблем имам. Бебето, средната писанка, която е на пет години, нещо доста поотслабна. Водихме я на преглед на 13.07., преслушаха я, огледаха зъби (има едно с4упено зъб4е, не било страшно), опипаха лимфни възли, имало един леко увели4ен, но не било проблем, тепература мериха > няма, теглиха я, беше два килограма и петстотин грама. Питаха дали се слюн4и, казах, 4е от време на време и излизат плюнки, нищо не казаха. Дали яде  ами хапва, но по>малко, но те и другите две намалиха яденето, вероятно от жегите. Питаха пие ли вода, май и трите не пият много, по>4есто си разливат водата. Но Беба не е обезводнена. Изписаха по>широкоспектърно хап4е за паразити и казаха след две седмици да се обадим как е. Обадихме се, 4е е все така, пак нищо. $етох, 4етох за болести по котките и си мисля, може ли да има диабет? Ако поискам, сигурно ще направят тест, но защо нищо не предложиха. Казаха, 4е може да е от разгонването, но тя много рядко се разгонва, поне не като другите. Не мяука, не вири дупе, тиха и кротка Беба.

# 746
Teуа75
Може и да е чувствително/алергично към някоя от съставките на хапчетата.

За неяденето, причините може да са много. Ако имаш възможност я заведи при друг вет. Пробвай да разнообразиш менюто.

# 747
Teуа75
Може и да е чувствително/алергично към някоя от съставките на хапчетата.

За неяденето, причините може да са много. Ако имаш възможност я заведи при друг вет. Пробвай да разнообразиш менюто.

Сменихме вет. клиника, тези са новите. Не знам на кои да вярвам. В предната ни бяха казали, като се разгонят да даваме по половин хап4е и то не всеки път. Сегашните много се възмутиха на този съвет, казаха, 4е се дава от първия ден на разгонването по едно хап4е в продължение на седмица. При предишните сме ги водили и трите доста години, но станаха нехайни в последно време. Преди 3 години Бебе се разболя. Просто към 23 4аса изведнъж стана зле > дишаше тежко, лежи, майка му го ближеше постоянно. Едва из4акахме сутринта и го заведохме на лекар. Изписаха му лекарства, но така и не бяха убедени какво лекуват, предположиха, 4е е пневмония. Слава Богу, бързо се оправи Бебка. Все още и с бълхите не можем да се справим. Откакто писах тук за съвет преди два>три месеца, сменихме няколко вида капки и нищо. Слагаме, бълхите си се покриват по муцуната им и яйцата си седят. Пръскаме у нас, пера на високи градуси вси4ко, пощя Писа, защото е със светла козина, другите разресвам с гребен за бълхи и нищо > яйца навсякъде сипят. Питах за Неостомазан, не го препоръ4ват, можело да се натровят писките. Сменяхме от една група, от друга група, едни ампулки разтваряхме и пръскахме у нас. Ве4е взе да ми писва и ме е гнус в собствената ми къща. Толкова години нямахме проблем с бълхи, нямаха ни една, какво стана миналото лято незнам. Никъде не излизат, апартаментни са, най>много да си подадат носа на прага.

# 748
Ох,тези хапчета противозачатъчните Ноноволин ли бяха ... недей моля те. По-добре  да ги кастрираш. Тези хормонални бомби правят тумори на млечните жлези и още редица проблеми.

# 749
Ох,тези хапчета противозачатъчните Ноноволин ли бяха ... недей моля те. По-добре  да ги кастрираш. Тези хормонални бомби правят тумори на млечните жлези и още редица проблеми.

Кастрацията на женска е 80 лева, а след това с лекарствата стигало до към 200. Не можем да си позволим, за съжаление. Не правят намаления, няма и кампании за безплатни кастрации.

Общи условия

Активация на акаунт