Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 29 003
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 945
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Пържени филийки със сладко; айрян; круши и ябълки.
Омлет със спанак пак; печен карфиол и доматена салата с авокадо и сирене.
Таратор.
   Другито не е постно 😜.

# 946
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Праз, моркови и кейл с праз
Салати от зелении
Песто от седмолистник
Шоко крем с аквафава

# 947
  • Мнения: 9 152
днес успях да сготвя супа от морков, карфиол, картоф, лук и много магданоз.
Сервирах с много черен пипер ( за който иска) и сирене.

# 948
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Днес ще се дояжда и ще направя шопска салата.
За вечеря ще има пица с четири вида сирена и гуакамоле.
По-късно ще направя и едни бутерки за ММ, че е на работа още и гледам да е нещо, което взима, хапва набързо и хвърля опаковките без да ми връща нищо вкъщи ( работи в много рискова среда и съм му казала да не вкарва нищо освен него си 😃 отвъб).

# 949
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Ася, моля за рецептата за крема с аквафаба! Simple Smile

# 950
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аквафаба се разбива на пяна с щипка бакпулвер и пудра захар на вкус. Добавя се разстроен и охладен шоколад и пак се разбива.
Аз добавих и какао и цялата пяна се спихна 😧
Иначе по ориг рецепта е без какао и стои пухкаво.

# 951
  • Добрич
  • Мнения: 5 452
А аз слагам само аквафаба и стопен натурален шоколад (50%). В блендера първо се разбва аквафабата. След това се добавя шоколада и се разбива отново. После в хладилника. Когато кремът се прибира  е много течен, но после стяга чудесно.
Аквафабата трябва да е студена, за да се разбие добре.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 01:33 от Вела

# 952
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Моята се разби чудесно и после спадна до първоначалния си обем.

# 953
  • Sofia
  • Мнения: 26 377
Сложила си  сигурно много топъл разтопения шоколад.
Като се разбие добре пяната до гъст сняг /както е при целувките/,шоколада леко охладен, се добавя на тънка струйка и се бърка много леко с шпатула,докато се усвои напълно.

Бакпулвер ли слагаш?
В моята рецепта е щипка сол и няколко капки лим.сок.

# 954
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Шоколадът не беше горещ, за струйка и дума не може да става. Беше омекнал, но не и течен, ерго не е бил горещ.

На мен не ми попречи да го изям на кремче, но очаквах мус.

# 955
  • Мнения: 9 991
И на мен не ми е спадал. Спада малко, но не много. И аз не знам да се слага сода, като няма да се пече. Е сега под карантина ще има да готвим.

# 956
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 733
Днес се разготвих и спретнах веган сирене. Сега се отцежда. Но е вкусно кремозо.
Като купя шоколад ще правя и аз мус.

# 957
  • Мнения: 9 991
Печен патладжан пасиран с чесън и майонеза. Червена леща.

# 958
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Спагети с песто от мечи лук
Омлет с мечи лук
Зелена салата с нахут и чушка

Имам една торба мечи лук. Дайте предложения освен супа и песто.

Утре, ако имам време може да направя сладкиш с моркови.

# 959
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Скрит текст:
Спагети с песто от мечи лук
Омлет с мечи лук
Зелена салата с нахут и чушка
Имам една торба мечи лук. Дайте предложения освен супа и песто.
Скрит текст:
Утре, ако имам време може да направя сладкиш с моркови.
лучник? с ориз? на кюфтета са тиквички или магданоз? в лазаня или печена паста?

Общи условия

Активация на акаунт