10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 570
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 605
Парашутистите ще си ги видите на 15.09. Особено в английските гимназии и желаните училища с АЕ. Защото се приема , че АЕ е по-лесен, а и да те спуснят с парашут в НЕГ напр. мозък и знания няма как да ти спуснат свише. Simple Smile
Извън кръга на шегата, в набора на детето ми  във 2 АЕГ бяха по 30-32 деца в клас вкл. такива, за които се знаеше, че не се справиха на това ниво на матурите, та да бъдат приети нормално там. В същото време в НЕГ паралелките бяха от по 27 деца, т.е. по 1 на клас отгоре, но е възможно да са били и по социалните критерии.

Парашутисти винаги има. Аз лично вложих над 3 000 лева в уроци и в непрестанно ръчкане и мънкане и ходене по пробни изпити, като драмите не бяха малко и нашите резултати по матурите 86 и 84.5 са си изстрадани и заслужени и само ние с детето знаем какво ни е било- той да учи и да ходи по уроци и изпити, аз да мънкам и натяквам, че може повече. Късмет е, че избра паралелка в Първа пералня с бел. и надскочи минималния бал на първо от 437. За паралеката с мат., балът не стига, но нея я сложи по-назад. За сравнение с миналата година мин. бал за паралелката с бел. на първо е бил с миним 15 точки надолу и с горните резултати се е влизало навсякъде без СМГ.
Да парашутиси е имало, има и ще има и няма да ми е приятно да знам, че детето си скъса гъза да изкара горните резултати, а някой ще долети с парашут, ей така от нищото, но болшинството деца са си заслужили мястото в първа лига, па макар и по-надолу и аз искрено шапка им свалям, както и на техните родители, които са стояли до тях през последните 9 месеца Flowers Hibiscus

# 1 606
Скрит текст:
ама какви са тези абсурди за губнето на място? в кое училище/ град се случва?

едното е 32-ро, Хенри Форд и третото не се разбира кое е . И какъв е тоя инструктаж в последния момент, с различни указания?! Да беше от едно училище само, а то вече 3 слуач станаха, идентични....
Пиша, за да разсея каквито и да са съмнения за недобросъвестност и/или некомпетентност на колегите от ПГТЕ "Хенри Форд" в хода на приемната кампания.
В сутрешната смяна на екипа по записването е възникнал следният казус:
Кандидат (използвам "кандидат" като събирателно понятие за детето и родителя му) е поискал писмено да му се гарантира, че запазва мястото си при кандидатстване за второ класиране. Обяснено му е било, че такива гаранции не може да му се дадат, защото при второто класиране е възможно да бъде класиран на по-предно желание и в този случай сегашното място се губи. От разразилата се полемика е станало ясно, че на кандидата му се иска като излезе второто класиране да избере от мястото по второ и по първо класиране. Обяснени са му всички положения, произтичащи от нормативната уредба. Полемиката между кандидата и приемащия екип се е пренесла в кабинета на директора, където на кандидата отново са обяснени всички правила и стъпки от приемната кампания.
Възможно е до случката да се е стигнало поради непознаване на нормативната уредба от кандидата, но най-вероятно напрежението от кандидатската кампания си е казало думата и е избило в неподходяща посока.
Изключително съм доволен от компетентната, професионална и толерантна към кандидата реакция на колегите от ПГТЕ "Хенри Форд".
Към момента казусът е приключил.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:15 от Евгений Василев

# 1 607
В Първа ЕГ във Варна се чака доста. Май е по-добре да се отиде в някой от другите дни за записване.

# 1 608
  • София
Някой от записалите се има ли промяна в изписаното "незаписал се". Ние се записахме към 9.00 ч., нямаме входящ номер или нещо друго и още стои в системата това "незаписал се". Може би им трябва време.
При нас -сутринта към 8.30 стана записването (девойката и баща й отидоха), дали са входящ номер и 10 минути след като ми звъннаха, че са се записали, статусът беше променен.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:13 от nati_nat

# 1 609
И ние сред записаните. Според набрания бал - доволни, а девойката даже щастлива. След преживените драми, се сдобихме с интензивно изучаване на желания език и желани профилиращи предмети в не много желана гимназия, която обаче наборката вече си хареса и е дори въодушевена. Не желае участие във второ класиране, ако мръдне напред, ще отиде в по-желано училище, но с по-нежелан език и профилиране. Май е разумен избор.
Най-щастлива е баба SatisfiedWink

# 1 610
Някой от записалите се има ли промяна в изписаното "незаписал се". Ние се записахме към 9.00 ч., нямаме входящ номер или нещо друго и още стои в системата това "незаписал се". Може би им трябва време.
При нас -сутринта към 8.30 стана записването, дали входящ номер и 10 минути след като ми звъннаха, че са готови, статусът беше променен.

При подадено заявление в 8.10 часа сутринта, статусът все още не е променен, но и в канцеларията нямаше компютри, така че не съм се притеснила особено. На по - късен етап би трябвало да се промени.

# 1 611
  • СОФИЯ
Моля знаещите и разумните да ми помогнат да преценя, коя паралелка дава по - добри бъдещи перспективи за момче:  Банково право с ФЕ или Електронна търговия с РЕ в НТБГ. Дилемата ни е: Да подаваме ли документи за второ класиране или да се запише в Електронната търговия? Не е учил френски.

# 1 612
Тази година завършиха 186 деца, по наредба са били приети 182.
                 Не всички бройки над нормативните при завършващите  са парашутисти! Моята дъщеря учеше в 35-то и се явяваше ,като частен ученик в Първа немска.Отказа се защото и на двете места успехът и беше еднакъв,но ако беше продължила щеше да фигурира в завършващите над норматива!

# 1 613
И ние подадохме заявление за 2-ро класиране. Дадоха ни входящ номер и сега погледнах в профила на детето - и там е отразено. Не ни искаха никакви документи освен бланката, която попълнихме на място. Трябва да се знае входящия номер на детето от служебната бележка.
Успех на всички!

# 1 614
И ние подадохме заявление за 2-ро класиране. Дадоха ни входящ номер и сега погледнах в профила на детето - и там е отразено. Не ни искаха никакви документи освен бланката, която попълнихме на място. Трябва да се знае входящия номер на детето от служебната бележка.
Успех на всички!

А какъв е новия статус ? Незаписан или нещо друго.

# 1 615
Аз подадох заявление за второ класиране, но от 7 СУ ми обясниха, че не го отразяват ТЕ в системата и не става веднага промяната на статуса, а след определено време.
Някъде се носели тези заявления и така ставало, не можело веднага, да не съм се притеснявала, до края на работния ден ще стане.

# 1 616
  • софия
Трябва ли някъде в профила да се появи информация, че сме подали декларация за второ класиране? Сега стоу- незаписал се, както и вечера, преди декларацията?

# 1 617
Трябва ли някъде в профила да се появи информация, че сме подали декларация за второ класиране? Сега стоу- незаписал се, както и вечера, преди декларацията?
Трябва, да, пост по-горе пише.

# 1 618

А какъв е новия статус ? Незаписан или нещо друго.
                  При нас статусът е : Заявил участие. В комисията не видях компютър,но са си свършили работата много бързо и докато се приберем статусът беше променен.Толкова добра организация,ред и бързина,че чак ни стана неудобно ,че подаваме за второ класиране.Сега се измъчваме от въпроса: Правилно ли решение взехме? До единственото желание на детето има още три и ако не достигнем до мечтата се чудим какво да правим след това! Стискаме палци ,ако не стигнем желаното,да останем в друга паралелка в същото у-ще!

# 1 619
При нас -сутринта към 8.30 стана записването, дали входящ номер и 10 минути след като ми звъннаха, че са готови, статусът беше променен.

При подадено заявление в 8.10 часа сутринта, статусът все още не е променен, но и в канцеларията нямаше компютри, така че не съм се притеснила особено. На по - късен етап би трябвало да се промени.

И ние подадохме заявление сутринта. Попълненото заявление ми го дадоха и на въпроса то не е ли за вас, ми беше отговорено - не. Статуса не е променен в системата. Преди малко ми се обадиха от у-щето да ми се извинят, че ще ме разкарат отново, но трябва да им занеса заявлението, че им трябва за РИО.

Общи условия

Активация на акаунт