10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 408
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 875
Добро утро! Ние сме в огромна драма. След еуфорията от приема по първо желание се установи, че в класа ни е прието и дете от предишния ни клас, което две години тормозеше сина ми - вербално и физически. Идва ми да изтегля документите и да се пробваме на трето класиране Sad за друго училище. Какво бихте ме посъветвали? Родителите на това дете са напълно незаинтересовани, 7 години не стъпиха на родителска среща. Дали си струва тази саможертва?

Съжалявам, че при вас се е получило така. При нас някак си естествено такива деца в крайна сметка се местеха на други места или в съседни класове. Аз винаги се опитвам да не правя страхотен проблем от това. Обаждала съм се разбира се на родители, които са тормозили моето и други деца, но те въобще не се впечатляваха. За съжаление родителите на такива деца никога не се интересуват какво става. Според мен тормозителите по този начин се опитват да предизвикат вниманието точно на своите родители, на които не им пука. Винаги ще има дразнители, според мен детето трябва да прецени също дали може да се справи с това присъствие. Според мен децата си намират един или друг начи, за да се справят. Моят го изкарва винаги на бъзик и като малък ги замотваше такива деца, като въртеше алъш вериш с тях и в крайна сметка се оказваше я с часовник, я с играчка подарена, заменена с детето, което го тормозеше най-много в 1 и 2 клас.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 09:53 от Petruna

# 1 876
  • Sofia
ganis, познавам Ви от форума и искрено Ви уважавам! Не се "връзвайте" на нашите  приказки за гадно училище, особено по отношение на немските гимназии и испанската (примерно) - така си говорим, да се отдръпнат незапознатите, та нашите деца да се доредят. Пък постовете за потискаща обстановка касаеха не само 73-то и това усещане е доста субеткивно.

Anita_79, защо не помислите за преместване в друга паралелка в същото училище? Видях за кой град става въпрос - дали е възможно да жертвате примерно втория език или профила, в името на спокойствието на детето.

# 1 877
ganis, познавам Ви от форума и искрено Ви уважавам! Не се "връзвайте" на нашите  приказки за гадно училище, особено по отношение на немските гимназии и испанската (примерно) - така си говорим, да се отдръпнат незапознатите, та нашите деца да се доредят. Пък постовете за потискаща обстановка касаеха не само 73-то и това усещане е доста субеткивно.

Anita_79, защо не помислите за преместване в друга паралелка в същото училище? Сега ще върна назад да видя дали сте в някоя от езиковите или НПМГ - т.е. дали е възможно да жертвате примерно втория език или профила, в името на спокойствието на детето.

Не сме в ЕГ, в провинцията сме. Лошото е, че само тази специалност искаше. Професионална паралелка.

# 1 878
Момичета, синът ми е приет в IV ЕГ Варна с испански, английски, БЕЛ и география и е изключително щастлив, ние също и съответно в понеделник ще го запишем. Въпросът ми към вече записалите се е искат ли това Удостоверение за преместване? В сайта на гимназията на едно място го видях описано, но пък в началната страница не е посочено.

С дъщеря ми ще бъдат съученици Simple Smile
Ние се записахме вчера. Няма нужда от удостоверение за преместване.

Страхотно, много се радвам! Благодаря много за информацията и успех на децата !

# 1 879
  • гр.Варна
Anita_79 другото дете записало ли се е ? Може да се участва на второ класиране и да се премести.
Не мисля ,че трябва да се местите щом това е най-желаната ви паралелка. Децата се променят.  А как реагира вашето дете като разбра ?

# 1 880
сега...тук ме иронизират, че съм се зарадвала на охраната и съм гледала тоалетните, ама аз имам хиперчувствително и много силно привързващо се дете. тя примерно казва 'ама как - че нали него срещам пръв през деня - той ако е груб или намусен, егати деня.' просто е от хората, които са много сензитивни към такива неща, и няма как това да не е част от общата картина. за нея обучението и преподаването не е единственото и най-важно нещо. а пък тоалетна с дупка, не знам как се казват, видя за първи път на 9г и до ден днешен продължава да твърди, че това не може да е тоалетна, ами нещо не му е довършено. има си някакви представи и действителността не успява на ги промени

# 1 881
  • София
Шарлот, Jenap, бих била благодарна, ако потвърдите, че при записването в 91 НЕГ не изискват присъствие на виновника за него, както и прословутото отпусно, което е посочено вобявените документи на сайта. Ясно, че няма нормативно основание да изисква, но винаги някой може да се престарае, а в нашия случай ще е фатално, тк ученикът е позициониран на шезлонг на плажа и ще се наложи някаква форма на телепортация между 5 и 6 ти

# 1 882
Anita_79 другото дете записало ли се е ? Може да се участва на второ класиране и да се премести.
Не мисля ,че трябва да се местите щом това е най-желаната ви паралелка. Децата се променят.  А как реагира вашето дете като разбра ?

Записало се е. Моят син ми каза, тъй като двамата имат общ приятел и онзи му се е похвалил. Вчера цял ден е като в депресия, мълчи, унил е ...

# 1 883
  • София
сега...тук ме иронизират, че съм се зарадвала на охраната и съм гледала тоалетните, ама аз имам хиперчувствително и много силно привързващо се дете. тя примерно казва 'ама как - че нали него срещам пръв през деня - той ако е груб или намусен, егати деня.' просто е от хората, които са много сензитивни към такива неща, и няма как това да не е част от общата картина. за нея обучението и преподаването не е единственото и най-важно нещо. а пък тоалетна с дупка, не знам как се казват, видя за първи път на 9г и до ден днешен продължава да твърди, че това не може да е тоалетна, ами нещо не му е довършено. има си някакви представи и действителността не успява на ги промени
Мавамава, ако си възприела римите ми като ирония, извини ме, дори за миг съм нямала това намерение. Просто майтапчийски подходих към дискусията. И тези рими не касеха само коментираните от теб тоалетни в 73-то, а и случката на друга потребителка с охраната в НПМГ, решетките на НЕГ, чиновете от времето на Архимед в едно училище с мат (лаф на една приятелка)...

Иначе  всеки си има своите доводи, при мен сградата и обзавеждането й са от второстепенно значение. Колкото до този тип тоалетни - изглеждат първобитно, да, но на места, на които се ползват от много хора, са по-хигиенични всъщност.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 09:59 от пенсионирана русалка

# 1 884
  • София
Еххх сега пък статуса рефришвам. Вчера сутрин се записахме, още не е обновен. Явно по навик трябва да се панирам,за нещо и съм се престрастила към сайта на МОН!

# 1 885
Tinno, и при мен статусът е "незаписал се". Ще се притесня, ако и във вторник сутринта е така.

# 1 886
Еххх сега пък статуса рефришвам. Вчера сутрин се записахме, още не е обновен. Явно по навик трябва да се панирам,за нещо и съм се престрастила към сайта на МОН!

Според мен в понеделник, най-късно във вторник, стаусът ще е променен. Аз дори не съм погледнала и не мисля, че има основание за притеснение при положение, че прибират дипломата и има подписани декларации, че детето е прието.

# 1 887
Добро утро! Ние сме в огромна драма. След еуфорията от приема по първо желание се установи, че в класа ни е прието и дете от предишния ни клас, което две години тормозеше сина ми - вербално и физически. Идва ми да изтегля документите и да се пробваме на трето класиране Sad за друго училище. Какво бихте ме посъветвали? Родителите на това дете са напълно незаинтересовани, 7 години не стъпиха на родителска среща. Дали си струва тази саможертва?

Ето това вече е драма. Психическото здраве на детето е най-важното. Нашият също е бил винаги обект на тормоз и на нас целта ни е да оцелее. От моя гледна точка: бих проверил при директора дали е записано другото дете със съответната аргументация и при потвърждение не бих го записал. Явно балът му е висок, опитва на трето като пропуска тази паралелка и ще се нареди пак на добро място.
Никое българско училище и паралелка не си струват стреса и унижението и нови пет години мъка за детето.
И една бърза история, само преди година синът на мои приятели на 24 години им сподели, че всъщност е бил много нещастен в "елитното" си училище, ама той си мълчи и носи и ...кел файда, като завърши това "елитно" училище...винаги щеше да стане смисления младеж, който е в момента, а учи и работи нещо съвсем различно.
Мислете първо за детето и от негова гледна точка.
Успех.
Всъщност, запишете го и вижте след второ дали другото ще се запише. Преди трето може да си изтеглите документите и да опитате другаде пак.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 10:11 от Na_Vesi_Pateto

# 1 888
Скрит текст:

Ето това вече е драма. Психическото здраве на детето е най-важното. Нашият също е бил винаги обект на тормоз и на нас целта ни е да оцелее. От моя гледна точка: бих проверил при директора дали е записано другото дете със съответната аргументация и при потвърждение не бих го записал. Явно балът му е висок, опитва на трето като пропуска тази паралелка и ще се нареди пак на добро място.
Никое българско училище и паралелка не си струват стреса и унижението и нови пет години мъка за детето.
И една бърза история, само преди година синът на мои приятели на 24 години им сподели, че всъщност е бил много нещастен в "елитното" си училище, ама той си мълчи и носи и ...кел файда, като завърши това "елитно" училище...винаги щеше да стане смисления младеж, който е в момента, а учи и работи нещо съвсем различно.
Мислете първо за детето и от негова гледна точка.
Успех.

Всеки подлежи на промяна и насилниците - също. Бягството е най-неприемливата тактика при сблъсък с тормоз - има вероятност това да се превърне в модел за цял живот. Още повече, че детето е прието в професионална паралелка, която желае. Опитайте се да дадете на детето си възможности да се справя с инициатори на тормоз - потърсете и професионална помощ, ако сами не знаете как.

# 1 889
Елмет, Вие и Вашето дете преживявали ли сте го?

Общи условия

Активация на акаунт