10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 408
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 2 010
  • густо майна Филибето
О,да, в СП не са, но в математическите се намират. Simple Smile Докато в ПГЕЕ са съвсем малко.
Напълно съм съгласна, че децата трябва да имат възможност да кандидатстват навсякъде. Възможно е и да не съм разбрала, останах с впечатление, че на първо класиране си класиран във всички области, в които участваш,стига балът да е достатъчен. И после избираш в коя класация да се включиш.

# 2 011
Аз идвам с малко страничен въпрос, но дано има запознати и отговорят. Какво се случва с матурата по английски език? Уж някакви сертификати щяха да им дават, а сега никой нищо не казва?
Откъде е информацията за сертификатите?
Чл. 53..............................
(2) Оценките по чл. 51, ал. 11 се записват в свидетелството за основно образование. По учебния предмет чужд език, в случай че е положен изпит, се записва и постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка.

Възможно е и да не съм разбрала, останах с впечатление, че на първо класиране си класиран във всички области, в които участваш,стига балът да е достатъчен. И после избираш в коя класация да се включиш.
Така е. Даже може да включиш в няколко едновременно.

# 2 012
  • Пловдив
Любознателна, в МГ Пловдив има квоти и МАТ с език са по равно момичета и момчета. В СП преобладават момчетата, в графиката има повече момичета.
Нашият випуск СП е с рекорден брой момичета в класа, цели 11. 1 отиде в Англия, останаха 10.
Не всички спортуват с кандидатстване в няколко области. Ако живееш на равни разстояния от два града с ЕГ и МГ и така или иначе детето ще е на общежитие или квартира, се пробваш и на двете места.
Преди имаше и едни други схеми със записване в ЕГ в Стара Загора с по- нисък бал и в началото на учебната година детето се мести в същия профил в Пловдив, където не е имало шанс да се класира. Но не знам дали тази схема все още функционира.

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 13:02 от dundi73

# 2 013
Дидева, на една родителска среща го казаха, но без подробности. Да, в свидетелството са отбелязани точките, явно няма друго 😀 За ниво нищо не пише?

# 2 014
  • густо майна Филибето
А на мен учителката по английски не можа да ми каже какъв е смисълът на матурата. Sad Детето беше готово да се яви, беше много уверен в знанията си, но не намери смисъл.
Без думи съм....

# 2 015
  • Пловдив
Нашите държаха НВО по всичко, нищо не им стана. Оживяха.

# 2 016
Нашата дъщеря се яви на матурата по английски език с идеята да си провери знанията. Предварителна подготовка не е правила. От 3 класа само 5 деца се явиха.

# 2 017
  • у дома с любимите си хора
Аз да се включа за Пловдив.Общежитията към ЕГ "Пловдив" са за деца от цялата страна,кандидатствали в Пловдив.С предимство настаняват децата в ЕГ,после другите.Документи се подават в ЕГ- то и в общежитията.Ако някой се интересува мога да му изпратя на лични инфото за тази година,разлепено на самите общежития.

# 2 018
Здравейте от Варна,чакаме си и  ние второто класиране.След години неактивност от моя страна сега изчетох всички страници на тази и предната тема.Озъртам се за такава табличка с парашутистите от други градове.Да видим ще ни освободи ли някой място.2 точки ни делят от предното желание и 11.5 от по -предното.Всяко от желанията е с различен език и да не знаем с какъв език ще е моята си е направо голяма тръпка.И най-интересното е ,че по-предното е и с два различни езика от английския.И таткото щеше да получи удар като разбра ,че не може да изберем това дето ни делят 2 т  и е с изучавания досега английски,ами има някаква вероятност да скочим и нагоре с два абсолютно непознати езика.

Хахаха, и ние сме така.
Месец преди матурите заяви, че желаната от него паралелка е с два различни езика от английския. Та чакаме и ние второто класиране. Явно е мода. Толкова остър завой направиха неговите желания, ама дано има късмет младежа и учи това което най-силно желае.

# 2 019
Преди имаше и едни други схеми със записване в ЕГ в Стара Загора с по- нисък бал и в началото на учебната година детето се мести в същия профил в Пловдив, където не е имало шанс да се класира. Но не знам дали тази схема все още функционира.
Ако става дума за надпланов прием, има сериозни промени в тази посока. Предстои да видим как ще се прилагат на практика.

# 2 020
  • Варна
Привет от мен! След голямата еуфория чак сега успявам да пиша в темата.
Моята девойка е приета по първото си  желание в МГ с английски език. Сигурно ще сме последните които ще се запишат - ще стане чак във вторник. Балът ѝ е висок и не очаквахме изненади, но чакането наистина си е изнервящо. Радвам се че всичко приключи прекрасно за нас, и стискам палци за всички, които ще чакат следващото класиране.
Оказа се, че една от най-близките приятелки на дъщеря ми, с която са заедно от детската градина е приета по второто си желание в същата специалност Smiley . Тя се отказва да чака второ класиране и се е записала. Сега остава да ги запишат и в един клас(тази специалност са 4 паралелки) и щастието ще е пълно - дори живеем в съседни блокове Yum

# 2 021
Някой да е проверял днес сайта за промяна в статуса? При мен от 30 мин изобщо не се отваря.

# 2 022
  • Варна
И ние ще се записваме във вторник. Не ми разрешиха да я запиша сама, пък тя се прибира утре в късния следобед. Исках още в петък да приключа всичко, но не стана...не можело без детето.
Иначе вече си имали някаква група на бъдещия клас, който явно ще е много момичешки .

# 2 023
  • София
Някой да е проверял днес сайта за промяна в статуса? При мен от 30 мин изобщо не се отваря.
При мен пише:
Цитат
Възникна грешка. Моля, опитайте по-късно.

# 2 024
                        При мен е същото.Остава някой да го е хакнал и да се окажем с друго класиране! Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт