10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 338
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 2 235
Честно чувствам се като някъде сбъркала...едва ли не не сме успели...

Говорихме си го това за хората на действието и на самоизтъкването. Вчера срещнах познато семейство, тръгнало да записва детето в "Кузман Шапкарев".  Питат за нас. Лаконично "чакаме второ класиране". Младежът излиза напред  с думите  "аз пък се записвам по първо желание, на първо класиране!". "Честито-казвам. Велик си!"

Ще ги търпим, Ясминка и ще тренираме смирение.

# 2 236
Кое е казал, че нещо ме възмущава..Коментирам си само. Според мен е достатъчно да се представи лична карта на един родител, както е с приема в детските градини, не да се прави специална адресна регистрация на детето. Живея на "грешен адрес", защото не живея в жилището ми по нотариален акт. Живея в жилището по нотариален акт на съпруга ми. Като майка обаче децата се водят. че живеят на моя адрес. За да се направи адресна регистрация трябва да се носи нотариален акт.

В "нормалните" европейски държави не ме засяга как е. Не съм убедена обаче, че с тези правила и този ред особено се доближаваме до "нормално".

# 2 237
  • Пловдив
Gavarit mama, в онези държави директно разпределят детето по адрес на регистрация. Хич не те и питат за нотариални актове и подобни.

Да не ви пука кой какво ще каже за чакането на второ класиране. Важно е вие какво мислите по въпроса.
А за късмета и с колко точки може да спадне балът, примери има всякакви. Та с тези слухове как няма да падне балът и с масово записване на първо класиране по желание, различно от първо, може да доведе до доста голям спад в бала на второ класиране и някои деца да имат късмет да попаднат в по-желана паралелка.
За онази със сините очи. Тя толкова години не научи механизма на класирането, представям си колко ще е компетентна по учебните програми.
Успех на второ класиране на всички чакащи. От него може само да спечелите.

# 2 238
  • Sofia
Gavarit mama, точно заради първокласното класиране аз и двете ми деца се водехме, че живеем на адреса на приятелско семейство, от което само мъжът се водеше на този адрес  Laughing Друг е въпросът, че училището се оказа голяма грешка (6 години с набора не ме бяха убедили напълно, та трябваше и с малката да направя експеримент) и си преместих детето в нашето селско, където сме си по постоянен адрес и в целокупност, сиреч при моя си мъж Laughing

# 2 239
  • София
Русалче, подслади ми сутрешното кафе. Flowers Hibiscus

# 2 240
  • София
Аз пък моята адресна регистрация точно заради пустите училища не я смених. В Банкя има само едно общинско и в него е земетресение от скандали, интриги и корупция. Т.к. децата вече поотраснаха, викам си ще вадим лична карта на щерката по реално местоживеене. Ама толкоз сложно ми се видя да доказвам къде живее, че за по-лесно си отидохме до МВР-то на другия край на София.

Много се надявам на повечето деца да им е кеф в новото училище, в което попаднат. Мисля, че 3-5т. е някакво разумно и постижимо понижаване на бала, но разбира се зависи от паралелката, вече не ми се гледат таблици.
Аз като типично луда, все по-често мисля за НВО-то на малчо след 3 години и се хващам за главата като му гледам дефицитите по БЕ. Миналата година из училището беше плъзнал слух, че е чужденец - правете сметка как го говори българския Head Band

# 2 241
  • София
Миа, чужденец си отглеждаш Joy Joy Много ме развесели Hug
Русалка отново обобщи темата в рими и денят стартира добре Simple Smile

И ние чинно си чакаме второто. Много бяха симпатични и мили вчера в 18то, като подадохме заявлението. А охраната, която ни упъти към стаята, вика на сина ми: "Ако знаеш какви хубави момичета са се записали..." Grin

# 2 242
На мен ми омръзна това кандидастване, на девойката също. Снощи казва, че за матурите се попритесняваш и минат, а кандидатстването няма край.
Да попада, където попадне след 2 дни и да се свършва.
Вече всички училища ми харесват, включително и това в което подадохме за второ класиране.

# 2 243
Русалке, уникален талант имаш! Възхищавам се на умението ти да изразяваш мислите си в мерена реч и да ни разведряваш в темичката.
Аз също съм много благодарна на доайените в темичката, няма да ги изброявам, да не изпусна някой. Не че не можем да си прочетем нормативната уредба и купищата административни актове, но така е къде-къде по-лесно и бързо! Задаваш въпрос и своевременно получаваш компетентен и конкретен отговор, та в повечето случаи и допълнителни обяснения, като за бавноразвиващи се, които са провокирани от зададените въпроси. Моля, някой да не се обиди, но самата аз съм се изнервяла на въпроси, задавани по стотици пъти и съм се възхищавала на спокойния и ведър тон на отговарящите.
И ние чакаме второ класиране и ми е ясно, че няма да стане чудо да се класира девойката по първо желание, даже най-вероятно няма да е и по второ. Съвсем спокойни сме. Даже доста сериозно обсъждахме дали да не се запише още на първо класиране, но решихме, че нищо не ни пречи да изчакаме второ. Е, щяхме да се хвалим, че сме приети по 5 желание, ама то си е искано и осмислено . При нас може би е така, защото до последно девойката сменя приоритетите си и се колебаеше между немски, който е учила 7 години и английски, който не е учила сериозно.
На всички за второ и т.н класирания от сърце желая късмет.

# 2 244
  • София - Младост 1А
Добро утро,

Наваксвам с работата и чак сега стигнах да прочета.
Подадохме заявление за второ класиране, сега държив стиснати всички палци... и на краката.

Gavarit mama, мога книга да напиша за кандидатстването в 1 клас и адресните регистрации.
Преди 7 години не остана място за детето, защото много народ се регистрирал в квартала... пък видиш ли аз живея там от някакви си 35 години. Та се наложи да спим два дни пред училище в съседен квартал, защото там регистрация нямаме, а пък детето все пак трябва някъде да учи.
Тази година го играх отново - на есен имам първокласничка. Този път имахме късмет. Мисля, че приеха всички деца от квартала.
А по отношение на адреса на детето - то се води на адреса на майката, но може родителите да са разделени и да се води на адреса на бащата. Може да имат различни постоянен и настоящ адрес и детето да е записано на по-подходящ за него. Така че много точно си е написано в наредбата. Естествено има деца записани и при двамата родители - един постоянен и един настоящ адрес... и кандидатстват на две места....
.... извинете ме, отплеснах се... но тази година и в този екшън бях.

# 2 245
Това с адресната регистрация е ново. За протокола, голямата дъщеря взеха в детска градина след разговор с директорката. Не трябваше да нося никакви документи. Същата в първи клас просто я записахме в кварталното училище. По малката й сестра взеха в подготвителна група в училище на 5 години, защото учителката, която водеше групата познаваше сестра й, бяха ходили на лагер заедно. Пак, нула документи.
Нещата стават все по сложни, София става космополитен град . 6 милиона българи не можем да се разберем кой къде иска да е. За добро или лошо

# 2 246
  • София
Слънчева, май ти беше тази, дето класираше лафове  в низходящ ред от тази кампания. Мисля, че изреченият днес за  заплануван досег с бистрия извор на информация в морскосин нюанс заслужава безапелационно приза на призовете.. Simple Smile

Аз, аз! Аз правя класацията на бисерите. Обаче конкуренцията за първото място стана страшна.  Това, за Кастрева като извор на знанието, е велико. Жената за целия си досегашен мандат, който очевидно е доживотен,  не успя да разбере как се случва класирането, но пък на учебните планове е цар. Даже, бих казала, бог. Joy Но и страгегията с писане на второто желание, което всъщност е първо, на трето място, също си я бива... Бе, не е лесна тази класация.
Леле, един ден да не чета и съм изпуснала много. Даже Дидева бе обвинена, че не дава нужната информация, а безотговорно отговаря "не знам" и праща хората сами да си четат. Joy Че и на всичкото отгоре обяснява, че може и да няма нужда от приравнителни и така обезсърчава децата, които имат ищах за приравнителни. Правилно, така трябва! Крайно време беше някой да я порицае тази Дидева. Joy
Skulpture, обичам те! Heart Eyes

# 2 247
  • София
Ох, Санака, от вчера съм сецната (ще да е от тази чупка в кръста, която направих, сменяйки аватара), едва ходя, та затова кибича във форума статично, ни наляво, ни надясно мърдам. Ама  така здраво се разхилих след поста ти, че ме заболя...Laughing

# 2 248
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Това с адресната регистрация е ново. За протокола, голямата дъщеря взеха в детска градина след разговор с
Отплеснахте се с първолаците, но това с адресната регистрация си го има открай време. За девойката доказвахме преди 7 години, че живее в Дървеница и то на улицата на училището. Някоя секретарка не беше си направила труда да провери улицата на кой адрес е. Така девойката от първи клас е надплановата бройка в класа си. После искаха и за младежа доказателство, че е от раьона. Сега при приема в 5 клас вече наистина се затруднихме, защото вече всички знаят, че живеем в Железница, но пък ние по тази причина не сме си сменяли адресната регистрация.

# 2 249
  • Разпиляна във въображението
И ние вчера подадохме за второ класиране. Нищо не губим. Приета е в същото училище, но по второ желание - или ще мръднем, или не, но в петък ще се записваме. Имаме си и дата за родителска среща.

Общи условия

Активация на акаунт