Барселона - Тема 10

• 53 432
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
Ако идваш от Бсн с направен ПСР ,не трябва ПСР в БГ. Ако нямаш донесен от Исп, те слагат под карантина и имаш 24ч да си направиш ПСР, за да те освободят от карантината.

Трябва, трябва.
Може да минеш само с един от Испания, само ако си ваксинирана.

# 691
Съвсем се обърках вече..започнах да се чувствам като малоумна...Satisfied
Ваксинирана съм! Пътувам на 10.08 и се връщам на 14.08. При влизане в България все още ли се иска ПСР за ваксинирани? По новините бяха казали , че за ваксинирани не се изисква ПСР за влизане в България от черевена зона , та затова питам ако някой ваксиниран е влизал в България през последните 4-5 дена да сподели?

# 692
Съвсем се обърках вече..започнах да се чувствам като малоумна...Satisfied
Ваксинирана съм! Пътувам на 10.08 и се връщам на 14.08. При влизане в България все още ли се иска ПСР за ваксинирани? По новините бяха казали , че за ваксинирани не се изисква ПСР за влизане в България от черевена зона , та затова питам ако някой ваксиниран е влизал в България през последните 4-5 дена да сподели?
Споделям.Вчера се прибрахме от Испания към 11ч. на обяд (със самолет).Изискват сертификат и пср тест.Ако имаш само сертификат,те карантинират,но ти дават право да се освободиш чрез пср направен в Бг, изпратен до 24часа на РЗИ.Може да си направите пср и в Испания,цените са-150евро-същия ден резултат,120 евро -на другия,100 евро на трети ден.Ние си направихме веднага след кацане в Рамус-кв.Дружба.Резултатите излязоха към 16ч.Там цената е 90лв.Всеки си преценя къде,но в Бг двойно по-евтино.

# 693
lucinda78 Благодаря ! Гледах ,че и на летище Варна са Рамус , там ще си го направя.

# 694
Здравейте, на 28.08 пътуваме за Барселона и Коста Брава. Моля някой да сподели какво е положението по морските курорти там. Малко ни притеснява ковид положението там, да не наложат някакви мерки, но едва ли. Успешен ден!

# 695
И аз току що слизам на летище София. Искаха ни ПСР и ваксина, но никой не я погледна. Казахме че имаме и ни казаха " Минете от тук" 🙄

Който няма ваксина или ПСР го карантинват, и ако се направи нов ПСР , те освобождават от тая  карантина. 🙄🙄🙄

# 696
И ние като пътувахме погледнах само единия пср и ни каза да минаваме.
Едва ли някой ще се появи с положителен тест и ще чака да мине контролата,но мен също ме очуди даже държах да покажа и другия все пак пари сме дали и за него:joy:

# 697
Здравейте мили дами Simple Smile Чета ви отдавна и реших да се включа с въпрос. Пътувам към България на 14.08 (събота) и пристигам късно вечерта. Тъй като трябва да направя ПСР Тест до 24 часа за освобождаване от карантина, някой знае ли къде може да се случи това в гр. Пловдив или по-сигурно да го направя в София. Какво реално се случва ако не предоставиш резултат до 24 часа, а примерно след 48?

# 698
Ако не изпратиш PCR тест до 24 часа оставаш под карантина за 10 дена. В София може да се направи в Рамус, Кандиларов. Даже вторите имат лаборатория на летището.

# 699
  • Бургас
Тестовете на летището стават за 2 часа, на са значително по-скъпи /35 лв или повече отгоре, което като умножиш *2 или *3,*4 - зависи колко члена е семейството си е много/. Тестът трябва да е направен в рамките на 24 часа, резултата /както и изпращането му на е-мейл/ може да е извън тези рамки. В някой клиники получаването на резултата от ПСР отнема 2 дни. Ние пристигнахме следобед, направихме теста на следващият ден сутринта, резултата изпратихме отново след обяд, съпруга ми получи отговор от РЗИ следващият ден, но моят пристигна на по-следващия следобед. Реално до тогава се водя под карантина.

# 700
Много благодаря, интересуваше ме точно това - дали и резултата се изисква да излезе в този период 24 часа или може и повече, като ще съм под карантина. Тъй като пристигам късно вечерта и ще трябва да го правя в работеща в неделя лаборатория. Проверих в Рамус, 10 часа е срока на излизане на резултати, което е добре.

# 701
Здравейте, на 28.08 пътуваме за Барселона и Коста Брава. Моля някой да сподели какво е положението по морските курорти там. Малко ни притеснява ковид положението там, да не наложат някакви мерки, но едва ли. Успешен ден!

Нощните заведения затварят след полунощ, трябва да се носят маски, когато няма достатъчно дистанция между хората.
Ако отивате за плаж, разходки и хапване, ще сте ок вероятно.
Тук е описано:
https://web.gencat.cat/en/activem/restriccions-territorials/catalunya/

# 702
Моите наблюдения (Барселона и околността) са, че тук хората се стараят да спазват дистанция, голяма част си ходят с маски и навън. За съжаление броят на заболелите никак не е малък, а курортните места се пукат по шевовете. Имаме резервация за Калея де Палафружел, но съм в размисъл дали да не я откажа.

# 703
Споделям прясно инфо от тази нощ. Прибрах се от Барселона - на летището в България провериха сертификат за ваксинация и ме поставиха под карантина с право на отмяна след изпратен ПСР тест (доколкото разбирам само тези с ваксина имат право да я отменят). Дадоха ми и още 12 часа отгоре, заради това, че пътувам извън София и ще правя тест в Пловдив. Оказва се, че тук (в Пловдив) няма лаборатория, която да направи теста ми в този срок(36 часа)..Сега не съм наясно какво се случва след като ще изпратя резултат извън този срок? Звънях на РЗИ Пловдив, за съжаление нямаха адекватен отговор, казаха ми че тестовете ставали за 2 часа...което не е вярно в неделя. Информацията в сайтовете на повечете лаборатории не е актуална също.

# 704
Няма да те освободят от карантината, ако изпратиш теста след като са минали 24 часа или поне не си давай парите.
Трябваше да си наясно дали има или няма къде да направиш тест, можеше да останеш в София и т.н. варианти, включително на летището има, но са по-скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт