Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 47 156
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, с какво играят децата? Има ли някакви играчки, с които да им е интересно и да се заиграват? На моята сякаш всичко и омръзна, исксм дс купя нещо ново, но не знам какво. Последно купих детско сервизче с чашки и беше актуално една седмица, после го захвърли.

# 196
При нас строителят е на дневен ред - строи кранове човекът. Играе си сам и сравнително дълго. Иначе практикувам така с играчките - събрала съм ги в три големи кутии и като му омръзнат едните, вадя другите. Като не е играл с нещо повече от седмица и после пак наново го преоткрива. Другият голям хит е рисуването - всеки ден се сеща, сяда и рисува по половин час и повече. Взела съм му бебешки перящи се флумастри и пастели, има и моливи. Драска по листа, ако не го видя минава на ръцете и краката. Слагам го в столчето за хранене далеч от стените и се забавлява. Като му писне да драска, започва да вади и слага моливи в кутията, разменя капачките на фулмастрите, остри моливи. Многофункционални са общо взето материалите за рисуване.

# 197
При моят голям хит е това чудо,както и пъзелите с дръжки и конструктор дупло.Музикалните отдавна не ги отразява,наскоро му взехме и куфарче с инструменти и пазарска количка с плодове,но бързо му мина ентусиазма с тях.

# 198
  • Велико Търново
Сега единствено го забавлявам с разходки навън. Сутрин ставаме, закуска и навън. Прибираме се, обядва и спи, след това следобедна закуска и навън до вечерта. Понякога обядва навън, понякога вечеря навън. Гледам да е максимално много сред деца, по паркове и площадки. Ако заподозра някое дете че не е много ок ( сопол/ кашля) сменяме мястото за игри. Така и за малкия нещо ново, за мен по-спокойно.
Вкъщи само книжки и кремове му давам.

# 199
И аз взех подобна кутия с различни ключалки от алиекспрес. Ще му я подаря за имения ден. Сигурна съм, че ще му хареса. Обожава ключове, да пъха разни неща едно в друго. Любим му е на него куфарът с инструменти. Знае имената на всички и само ги повтаря, обръща всичко вкъщи да му прави ремонт. А другото, с което може да прекарва дълго време сам, са книжките. Сяда и започва да ги разглежда, повтаря в тях думите, които знае, и най-много (разбира се) обича, когато има кой да му чете. С конструктори също му е интересно. Строи кули. И макар че не съм му купила нито една количка/камион, има вкъщи цял кош вече такива като подаръци и обича да ги "кара" да ги мести от едно място на друго. Товари ги в уолкъра и ги разнася.
И аз вкъщи сменям играчките
 Оставям около 10ина, с които да играе, като видя кои не са му интересни, на месец-два ги сменям, някои вече не ги вадя, защото ги е надраснал. Други пък ги преоткрива. Харесват му сортерите и вече играе с един с повече форми. Но не винаги има търпение да ги нареди сам.

# 200
Лещичка супер е това. Може ли да споделиш откъде е? И за бебешки фулмастери сега разбирам. Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз съм им взела от магнитните дъски и пишат по тях, ако не затрият писалката. Сега са хит пъзелите с форми. Побъркват се с тях. В Джъмбо има различни, но нашите ги взех от една втора употреба. Книжки също голям интерес предизвикват, особено музикалните. Имаме дървени кубчета, но ги вадя рядко защото се бият и миг невнимание и някой е фраснал другия в главата. При баба им имат Дупло и едни стари мои кубчета с тях повече играят отколкото с леглото...дали щот' майка ми им обяснява че са били мои.. На дневен ред са и няколко кукли, които се хранят, слагат на гърне и приспиват, както и водят по разходки с количка. Също много любопитни ми и навън са едно дървено зайче дето се дърпа с въженце, имаме и костенурки, но те много се обръщат и не са им любими. Навън едно конче и един камион за бутане с крачета. Не ме питайте как ги мъкна...ако не ги взема не се тръгва - рев, тръшкане... И аз прибирам каквото е захвърлено и вадя пак след седмица две. Тъкмо щях да махам уолкъра и синът го преоткри. Голямо тичане из къщи. И пак не се уморява.

# 201
  • Велико Търново
Vartoglava, след всяка твоя публикация, си представям теб като Алиса в страната на чудесата + двете малки купидончета които само мятат стрели за пакости :*

# 202
Rayatoys е сайта.Иначе съм му харесала и една игрова табла,ама много пари ...За Коледа може би.
Така като ви чета и се замислих,колко малко интереси има моя и колко бързо му омръзва всичко.Наскоро се беше научил на тротинетката,обаче бързо му омръзна.Както и тези кончета дето се избутваш с краката.Книжките също вече не го вълнуват.С ключ и ключалки може и цял час да откара,както и в пясъчника.Рови си,пълни си кофичките с пясък или вода,носи ги из двора,полива с маркуча или лейката цветята(това от баща си го гледа и имитира).При вас бързо ли омръзват игрите?

# 203
Книжки много обича и особено колички

# 204
  • пловдив
CharlotteN,  ние също имаме такива периоди. Понеже в детската спи и каката и като видя малката, че не може да заспи я водя в хола, пускам й детски, но после трудно успява да заспи, минават няколко часа докато стане.
Иначе също давам хамомила и камилия, според мен много помагат. Панадол също давам, когато е сериозно положението, но като цяло гледам да се ограничавам с него.
От няколко дни малката много киселееше, беше само за мен "залепена" и само ме търси, това незнам от зъбите ли е или период. Нощем проплаква в съня си също и се буди за кърмене...
Иначе вкъщи имаме много играчки и от каката останали, че вече нямам място за тях. Малката харесва много играчки от типа конструктури и музикални, но обича да се заиграва сама и с някой подръчни материали. Харесва и си чопли нещо, да изважда малки части от голяма купа, да пъха сламка в някаква дупка и други подобни.

# 205
Как им давате камилия?Аз му давах 3 дни и определено имаше резултат,но сега отново се започна със среднощното киселеене.И се чудя кога мога пак да му дам

# 206
Мислех, че само аз съм закъсала с "мама манията". От няколко дни до тоалетната не мога дс отида😀. Също плаче през нощта, в съня си.

# 207
Как им давате камилия?Аз му давах 3 дни и определено имаше резултат,но сега отново се започна със среднощното киселеене.И се чудя кога мога пак да му дам
Аз камилия не давам, но за хамомила давам според както е казала нашата хомеопатка - при криза със зъбите 10 топченца (извинете, не знам точното название), разтворени в 3 с.л.вода - три.пъти на ден по една ч.л. Не знам колко дълго може да се дава, но аз съм давала и по-дълго от 10ина дни.

# 208
  • пловдив
Аз давам и камилия и хамомила, но напоследък по-лесно хамомила приема-направо й слагам топченцата в устата. Камилия обикновено три пъти дневно, но може и повече.

# 209
Мам мече как изглеждат тия бебешки перящи се флумастри ,пастели, моливи..
При нас строителят е на дневен ред - строи кранове човекът. Играе си сам и сравнително дълго. Иначе практикувам така с играчките - събрала съм ги в три големи кутии и като му омръзнат едните, вадя другите. Като не е играл с нещо повече от седмица и после пак наново го преоткрива. Другият голям хит е рисуването - всеки ден се сеща, сяда и рисува по половин час и повече. Взела съм му бебешки перящи се флумастри и пастели, има и моливи. Драска по листа, ако не го видя минава на ръцете и краката. Слагам го в столчето за хранене далеч от стените и се забавлява. Като му писне да драска, започва да вади и слага моливи в кутията, разменя капачките на фулмастрите, остри моливи. Многофункционални са общо взето материалите за рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт