Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 47 196
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Против съм чорапи в сандал/ отворена обувка, но не съм фен и на миризливи крачета..пускам го бос когато може и толкова.
Иначе масово виждам все повече боси дечица в наше село, което ме радва доста.
Да си споделя и обхващащата лудост - малкото ми всичко в понеделник тръгва на ясла... Няма смисъл да пиша колко са ми полюсни чувствата.

# 286
  • София
Тази седмица и двете ми деца носят сандалите с чорапи. Не знам как така в края на лятото им се появиха мазоли и на двете едновременно. Не съм забелязала лоша миризма нито когато ги носят на босо, нито с чорап. Ако сутринта е студена обувам чорапи на малката. Не виждам нищо странно в това. Аз самата цяло лято не съм обула отворена обувка.

Skk007, напълно те разбирам. Кураж!

# 287
Нашия сандал по препоръка на ортопеда е със затворена пета има по-висок глезен.Чорапчето е за да не й се протрива крачето.Аз също не нося сандали 😊

# 288
Скк, ще се справи нашето приятелче Hug
При сина ми мазоли не са се появявали. Ако се появи явно обувката му е малка и/или некачествена, според мен. Когато му умаляваха затворените обувки, веднага познавах по  палчета (зачервяваха се) и купувах следващите.
До момента успявам да му купувам хубави обувки, пазарувам само от един магазин, но много се притеснявам за зимните ботушки, че ще гази в снега до колена Blush трябва да са топли, удобни, от естествена кожа и тн...

# 289
  • София
Щом ти е смешно..... Все пак написах,, мое мнение "

# 290
  • Велико Търново
Днес беше първият ден на сина ми в ясла... Аз съм вече само изядена от съвестта ми, той уж не е плакал много, ял на обяд и слушал... С други думи, едно и също да се каже на всеки родител.
Наистина не съм сигурна кой понася яслата по-зле аз или той.

# 291
Скк,  а как се решихте да го запишате?Аз напълно те разбирам, ако ми се налагаше, щях да се чувствам също зле.
До 3г. никъде няма да я пращам.За мен тогава стват по-хора вече.Сега би ме било страх,че няма как са си каже ако някой я тормози...у нас яде по 1 час, кой ще я чака там.Обича да се катери и играе , но винаги има кой да я пази на площадката.До нас има частна градина/ясла.Малките на 1.5г. ги гледам всяко гушнало по някоя плюшка, още не играят с другите деца, а само се разхождат около по-големите.А същите големи деца търчат с колела топки, бутат се , дърпат се .Мрн би ме било страх да не я бутнат, или нещо друго.И сега по площадките някой деца са си направо агресивни.Нашата обича да подава неща и да гушка и целува и гали всичко живо.Някой  обаче само да им пипне играчката и посягат..., а тя пък всичко си дава. ...Като проговори хубаво и повече разбира , тогава ще я запишем.За сега съм у нас до края на майчинството и натрупания платен отпуск.После баба порма😊

# 292
  • София
Skk007, спокойно! Дишай дълбоко Hug Ще се адаптира детето по-бързо от теб. Гледай от положителната страна на нещата. За детето е по-добре да се социализира. Не казвам, че с теб не му е добре, но детските заведения си имат своите плюсове. Обграден е от деца, имат си ежедневно различни занимания. Единствено периода с боледуванията бих желала да го прескочат.

# 293
И аз като hamsti сега не бих го пуснала ,той е такова диване не се пази, и ако не съм зад гърба му, не ми се мисли. Ако е в яслата  ще се качи и на полилея сигурно, и ще ме извикат да си прибера маймунката 😂 Догодина по това време се надявам да е малко по предпазлив и ще го пусна. Относно социални контакти той е много общителен и това не ме притеснява, че ще "закъснее" да е постоянно сред връстници. Разбира се ако ми се налагаше да го пусна от сега.. щях,при липса на друга опция ,нямаме баба на която да разчитам, работещи жени са.
Скк, не се тревожи за малкия, колко деца са в групата, колко госпожи ги гледат? Ти май беше казвала ,че в някаква ясла на село ще го записваш?

# 294
  • Велико Търново
От егоизъм го записах! Признавам си! Просто имам нужда аз да се отделям от него от време на време+ чувствам се вече малоумница голяма и съвсем ще лудна.
Да, в селска ясла е Simple Smile по 11 деца са в група, гледат ги 2 жени. Условията са .... Приемливи, но важното е че не са много децата и няма циг@нчета!

# 295
От егоизъм го записах! Признавам си! Просто имам нужда аз да се отделям от него от време на време+ чувствам се вече малоумница голяма и съвсем ще лудна.
Да, в селска ясла е Simple Smile по 11 деца са в група, гледат ги 2 жени. Условията са .... Приемливи, но важното е че не са много децата и няма циг@нчета!

Ако нещо те притеснява сигурно ще можеш да го отпишеш (поне 1та ми племенница, я отписаха от ясла ).  Иначе пии едно изтудено розе и не го мисли 🍷

# 296
  • София
По 11 деца в група и в частните ясли няма. Направо сте уцелили 10ката.
За адаптациата, май наистина за нас е по-трудна. Моя младеж ще тръгва на ясла февруари, а аз от сега се треса...

# 297
И моя младеж тръгва от октомври. Честно казано нямам угризения. Е притеснения имам, но то не може без.

# 298
А , е така само от любопитство питам-как става работата с пелените ?Лелката ги сменя на определено време ли ?А яденето?Сами ли ядат децата?

# 299
  • София
А , е така само от любопитство питам-как става работата с пелените ?Лелката ги сменя на определено време ли ?А яденето?Сами ли ядат децата?

Предполагам когато другите деца са,, на гърне,, и при инцидент. Тези, които могат се хранят сами, а другите ги хранят. Това важи за яслите.

В градините, поне тези, които зная не разрешават памперси. Нямат гърнета, а детски тоалетни чинии. Никой не ги храни.

Общи условия

Активация на акаунт