Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 50 033
  • 539
  •   1
Отговори
# 525
Мили дами, може ли да ми подскажете какъв е редът при започване на раждането?

Ако раждането започне през нощта, трябва ли да отида направо в Спешното отделение?

А ако започне през деня – минава ли се първо през кабинети 4 и 5, или пак се влиза през Спешното?

Разбира се, ще попитам и моя лекар, но искам да съм подготвена предварително. Благодаря!

При мен беше спешно> регистратура> кабинети, в 20:30

# 526
Аз съм била и с двата сценария - и през нощта, и през деня. Попитайте до колко часа има някой на кабинет и след колко часа да минавате през спешното.

През нощта е спешно>регистратура>кабинет>отделение

През деня регистратура>кабинет>отделение

Реално през нощта минавате през спешното, казвате защо сте там и те звънят в отделението, за да извикат лекар да Ви прегледа. Минавате да регистрирате преглед и Ви преглежда АГ и съответно да прецени дали има започнало раждане, проверява за разкритие и т.н.

# 527
А как се процедира при избора на екип, аз ли звъня на лекаря или те ще му се обадят?

# 528
А как се процедира при избора на екип, аз ли звъня на лекаря или те ще му се обадят?
Има избор на лекар. При мен тя ме беше предупредила, че ще отсъства цялата седмица и взеха, че ми изтекоха водите в 3 сутринта. Отидохме директно спешното, звъннаха и ме качиха - изчаках за преглед в 4 кабинет, заведоха ме после в отделението и прекарах там нощта до 8 сутринта. Тогава дойде дневна смяна и родих с тях. Съответно "избор на лекар" не важеше вече и не съм доплащала.

# 529
Има ли някъде списък какво трябва да се носи в болницата за раждането? Нощници? Памперси? Бодита за бебето?

Когато бебето се роди ви казват какво трябва да донесете...там си ги обличат,дават памперси и всичко нужно.

Без лак… цветен ли имат предвид… френски ли прозрачен може ли?

# 530
  • София
Вече забравям дали питах 🥴 - кой сменя памперсите, майката или акушерките? В Токуда само акушерките смениха.

# 531
Аз си ходих с някакъв по-безцветен гел лак и никой нищо не каза.
Памперсите си сменяш ти, когато бебето е при теб, акушерките показват.

# 532
Колко време след секцио оставят бебето при теб и през нощта вземат ли го?

В списъка има лекарства за клизма… това означава ли, че там не ти правят с вода?

Никъде не видях дрехи за бебето, за дните на престоя?

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 12:38 от KASIYA

# 533

В списъка има лекарства за клизма… това означава ли, че там не ти правят с вода?

Не знам за секцио, аз имах кръвоизлив и ми го дадоха на другата сутрин, но като цяло ми казаха, че чакат майките да са в състояние да стават спокойно и да обслужват бебето. При желание на майката го оставят през нощта. 

Не, не я правят с вода, правиш си я ТИ с лекарствата от списъка 🥲 даже ме питаха "е, не си ли си направила?" Като отидох .... предложиха ми някакво хапче май ако не искам да си го правя.

Дрешките ги дават те, ако има нужда от смяна си взимаш от неонатологията. Донасят ти дрешки за изписване.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 15:37 от verisumaz

# 534

Не знам за секцио, аз имах кръвоизлив и ми го дадоха на другата сутрин, но като цяло ми казаха, че чакат майките да са в състояние да стават спокойно и да обслужват бебето. При желание на майката го оставят през нощта. 

Не, не я правят с вода, правиш си я ТИ с лекарствата от списъка 🥲 даже ме питаха "е, не си ли си направила?" Като отидох .... предложиха ми някакво хапче май ако не искам да си го правя.

Дрешките ги дават те, ако има нужда от смяна си взимаш от неонатологията. Донасят ти дрешки за изписване.

За изписването на бебето освен комплекта дрехи за изписване, изискват ли кошница за кола?

# 535
  • София
Кой да го изисква? Вие трябва да имате ако ще превозвате бебето с кола.

Някой има ли списъка за бебето?

# 536

Не не изискват, аз например нямам кошница. Имах си седалка в колата, която има приставка за новородено и на къси разстояния го нося вместо в кошницата - в слинг. Питах ги изрично.

Списъка за бебето е за всеки различен и го дават след раждането

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 20:27 от verisumaz

# 537

Имам 3 деца и при трите болницата за изписването изискваше кошница. Болницата беше друга.

И последен въпрос….
Какво адаптирано мляко дават?

# 538

Имам 3 деца и при трите болницата за изписването изискваше кошница. Болницата беше друга.

И последен въпрос….

Когато бях аз даваха Нан Оптипро, но може би дават каквото имат дарено и се сменя ? 😀
Не направих услуга на бебето като продължих с това мляко.

# 539

И последен въпрос….

Когато бях аз даваха Нан Оптипро, но може би дават каквото имат дарено и се сменя ? 😀
Не направих услуга на бебето като продължих с това мляко.

За вкъщи ще купя Аптамил, като за начало да има, но дано имам достатъчно кърма и да не дохранвам.

Общи условия

Активация на акаунт