Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 52 817
  • 577
  •   1
Отговори
# 570
При мен също беше млад мъж, може би е същият - д-р Христо Вайков. Разкошен!
Обясняваше ми абсолютно всичко, много спокоен и мил. Аз бях с пълна упойка поради други причини, но въобще не разбрах как съм заспала. Събудих се все едно от най-пълноценния сън. Нито ме болеше глава, нито гадене - абсолютно нищо.
За сравнение - имам още една кратка пълна анестезия в друга болница (15-20 мин), за доста по-безобидна процедура. След това бях все едно с най-тежкия махмурлук.

# 571
  • София
Здравейте, има ли мами, които са родили там без избор на екип/лекар, но не по-случйност, защото доктора отсъства, а просто си отиваш в спешното и те приемат за раждане?
Нямам нищо против избора на екип, просто аз не държа на това.
Бях се насочила към друга болница, но разбрах, че бебето не е при теб, освен ако не си във вип стая и това ме отказва. Тук доколкото разбирам, бебето е при теб в стаята и това ми е плюс.

# 572
  • Стара Загора
Аз от моята проследяваща днес разбрах че в Лозенец не можело без избор на екип, т.е. че трябва да си платиш. За бебето дали е постоянно при теб не знам, но освен бащата да го види след раждането, след това не позволявали свиждане. Само извън болницата можело да се виждате с който прецените.

Има ли такива от вас, които за първо естествено раждане са избрали Лозенец и какво са ви впечатленията? Моята АГ настоява Шейново, защото според нея е ок при второ или планово секцио.

# 573
Моя АГ ми каза да преценя дали искам избор на екип или не. Аз избрах избор на екип с него, но в никакъв случай не е задължително. Бащата може да присъства на раждането, за които се плаща допълнително и да види бебето или след раждането да го види за малко. Свижданията са в коридора пред отделението или навън в парка, но не вижда бебето. Иначе бебето може да е постоянно при вас или да го вземат през нощта, както прецените.

# 574
  • София
На мен ще ми е трето раждане, като двете предишни са нормални. Надявам се и това да е, стига всичко да е наред.  За това си мисля, че ако всичко е наред не виждам пречка да отида и да родя там без избор на екип.

# 575
  • Стара Загора
Ako говорите за Лозенец да отидете и да родите без избор на екип, няма да стане. Днес бяхме там за Училище БеБе и ни разведоха из родилното и неонатологията, казаха категорично че при тях практиката е да е винаги с избор на екип, т.е. заплаща се 460 евро. Изключително чисто и поддържано е, така че аз с кеф бих си платила там престоя. Като знам какво видях в Майчин дом и държавната болница в Бургас където скоро ходих по спешност, тук е съвсем друго положението. За цените на частните клиники няма да коментирам, защото там раждането е лукс и някак усещам медицината като търговия.

# 576
Странно защо казват така. Моя приятелка също роди там преди 3 месеца при който беше на смяна (и не беше по спешност). Също съм чела за доста други жени, които са раждали без избор на екип. Може би някои от лекарите нарочно така казват.

# 577
  • София
По принцип, като държавна болница нямат право да те върнат, ако отидеш. Друг е въпросът, че явно нарочно така говорят, за да не се препълни отделението с раждащи без избор на екип/лекар и да няма къде да приемат пациентките си, които са ги избрали.

Един вид, не искат на болницата да се носи славата, че е отиваш и раждаш свободно и безплатно, без избор на екип. За съжаление и това е вид бизнес, макар и леко "неофициално"...

Общи условия

Активация на акаунт