Сполучливи имитации на маркови парфюми - 29

• 58 079
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Унисекс е. И аз си се пръскам с нея 😁 Просто, тези тричките си ги представям и на мъж. Поне аз не мога да си представя мъж да ми ухае на роза 🤔

# 151
Ангелче,ако искаш парфюми с които ще те забелязват и са трайни опознай Амуаж и Монтал.
Рефански ли са ? Търсих ги в списъка, но не ги открих като номера ?

# 152
Рефан, доколкото знам нямат техни имитации.
А само Рефан ли е опция?

# 153
А само Рефан ли е опция?
Не разбрах на кого са просто питам. А иначе колко аромата сменяте . Аз например докато не свърша едно шише не почвам друго и месец за месец редувам два , без значение сезоните. Интересно ми е има ли , като мен или ... ?

# 154
Аз съм на моменти. Ако нещо много, много ми харесва, мога да пръскам само него. Но това е голяма рядкост. С 5 Авеню съм така. Последно и с Еклата на Ланвин. Иначе си се пръскам с каквото ми се носи в момента. Обикновено не мога само с един аромат да съм. Разнообразявам, и затова много бавно ми вървят. Сега съм с Лалето и много му се радвам.

# 155
  • Варна
 Пфффффф пълен апсурд ми е това последното Laughing. Парфюм според настроението всеки ден различен  Laughing макар,че като се замисля цяла зима изкарах с Good Girl ,после два месеца с Ниските градини. Сега взех Mon Guerlain Bloom Of Rose ама нещо тотално ми чезне това чудо  newsm78. Ще ходя да му сложа капки дано се задържи,че много ми харесва.

# 156
  • Бургас
А само Рефан ли е опция?
Не разбрах на кого са просто питам. А иначе колко аромата сменяте . Аз например докато не свърша едно шише не почвам друго и месец за месец редувам два , без значение сезоните. Интересно ми е има ли , като мен или ... ?
Монтал и Амуаж имах предвид да се запознаеш с тях в оригинал,може и в имитации на Парфен и Гиза.

# 157
Аюрведа на Tesori d' oriente на кой парфюм наподобява?

# 158
И аз не мога с един парфюм.
Всеки ден ги сменям.
Аз пък да попитам друго... Я споделете колко начини парфюма имате, че аз сериозно взех да се притеснявам 😁😁

# 159
Според Fragrantica на ELIXIR DES MERVEILLES - HERMES.

Аюрведа на Tesori d' oriente на кой парфюм наподобява?

# 160
  • Варна
Здравейте момичета! Дайте мнение за мъжките парфюми на Заг, от към близост с оригинала и трайност.
1. 240 SD / SAUVAGE - DIOR
2. 252 PX / PURE XS   PACO - RABANE
3. 405 MP / ONE MILLION PRIVE - PACO RABANE

# 161
Пфффффф пълен апсурд ми е това последното Laughing. Парфюм според настроението всеки ден различен  Laughing макар,че като се замисля цяла зима изкарах с Good Girl ,после два месеца с Ниските градини. Сега взех Mon Guerlain Bloom Of Rose ама нещо тотално ми чезне това чудо  newsm78. Ще ходя да му сложа капки дано се задържи,че много ми харесва.

А могат ли да се слагат капки на парфюм, който не е купен от магазина. Аз го поръчах от интернет сайта им, във физически магазин го нямат още.

# 162
Ето ме, прекрасни дами. Прибрах се с един куп блотери и страхотни впечатления от магазина на Мартинез, момичето което работи там, обстановката и качеството, с което се срещнах! За пловдивчанки да кажа - бях в магазина до МЦ Хипократ(май в Пловдив няма друг...). Паркирах до Зиг-Зага Smile И също за тях да кажа, че няма промоция тук, явно важи за други места...
Ще споделя какво пробвах - неща, които лично са ме интересували, повечето ниш, но и някои по-масови аромати.
Според моя нос и вкус, ето какви са впечатленията ми (само от блотер):

1. Intense Cafe, Montale - имам го в оригинал и оценявам приликата като 10/10.
2.  Mukhallat, Montale -  това е, което купих. Момичето каза, че съм 2рият човек, който го купува. Най-просташки казано, ухае на прах за пране. Но не прост прах за пране, а си представете нещо луксозно, чисто, феерично, нещо като Солей Бланк на Том Форд. Пирамидата му съдържа все любими мои неща, но никога не бих ги смесила в едно - а резултатът е приказен - ягода, ванилия, бадем, мускус и нещо, наречено перуански балсам Simple Smile Невероятна класна свежест е това, любителите на по-странните аромати трябва да го пробват. Когато го понося, ще споделя трайност и развитие.
3. Black Aoud, Montale - много присъствен аромат, мисля че е мъжки. Силен агар се усеща, много впечатляващ, но за мен има онази медицинска нотка, дето усетих и в Decadence, Marc Jacobs..Ако видите пирамидата му, ще се учудите, че от толкова цветя (роза, лабданум френски и пачули) резултатът е такъв Simple Smile Розата се усеща в драйдауна, не бих казала, че е прелестна както при мосю Кюркджан, но...е хубава. Зрял аромат, в никакъв случай не е за млад човек, било то мъж или жена. Респект и суровост лъха някак си.
4.  Wood Sage and Sea Salt, Jo Malone -  пирамидата му е интересна и ексцентрична - аз усетих градинския чай и тревата и сякаш леко цитруса (грейпфрут). Не е мой аромат, но определено прави впечтление и ако го усетя на някого, с радост бих направила комплимент. Също си струва да се пробва, от любителите на по-разчупените аромати.
5. Fucking Fabulous, Tom Ford -   не знам какво да кажа тук, не съм уау, нито бляк. Мирише ми на класически сапун. Не бих го носила, не бих се впечатлила ако го усетя на някого. Пирамидата му е впечатляваща, но за мен, най-осезаемо и то не много приятно - е лавандулата и бадема. Които ми миришат на сапун.
6. Santal Blush, Tom Ford - отново много силна пирамида, честно казано, само по нея бих си го поръчала, ноооо резултатът за мен е посредствен. Имам Santal Royal, Guerlain - трябва да кажа, че е класи над този. Тук няма дълбочина и единствено, от толкова много елементи, усещам много нахално сандаловото дърво и агара.
7. Vanille Fatale, Tom Ford - много посредствена ванилия....не е лоша, но..имам отливка от един английски непопулярен колон - Cologne of the Missions - който за мен е абсолютния ванилов аромат в целия парфюмен свят. И ако му лепнат етикет, че е от Том Форд - ще се купува и изяжда, но е подценявам поради неизвестността си. Та, Том Форд пасти да яде и да взима пример...
8. Black Afgano, Nasomatto -  това ми отвя главата. Има канабис и кафе в него Simple Smile Записвам си го за есенно зимния списък с аромати, които искам. Не мога да го опиша, трябва да се срещнете с него. За любителките на тъмните присъствени и отвяващи аромати - a must have!!!

До тук с ниша, ето какво друго пробвах:

1. La Vie est Belle, Lancome - докарали са го 1 към 1. За любителите на аромата - спокойно да се впуснат в покупка Simple Smile
2. Girl of now, Elie Saab - изключително нежен, интересен, бихте впечатлили околните, лично аз бих направила комплимент за този аромат. Виждам го като младежки, някак закачлив, но изискан и ненаивен. Пирамидата му е уникално вкусна, лично аз усетих отчетливо бадемите и крушите. Обезателно да се пробва, макар че е много подценяван аромат!
3. L'Imperatrice - много приятен, много свеж, нежен, прекрасен за сезона. Усетих много отчетливо киви и пъпеш, но е толкова богат аромат, че ще разкрива още от себе си, ако се носи, просто пирамидата е много богата и съдържа много и различни съставки, хем цветя, хем плодове, има и мускус, и сандал...Страхотен е.
4. Decadence, Marc Jacobs - 1 към 1 с оригинала, без медицинската нотка, която аз усещам от варианта на Гиза. Доста по-лек е, не е толкова сочен, но е прекрасен.
5. Dolce Garden, Dolce&Gabbana - по молба на момичето в магазина го пробвах. Впечатлена съм. Вкусен, летен, свеж, закачлив, има дълбочина, пирамидата му е прекрасна, преди малко я погледнах - нероли, кокос, иланг иланг, ванилия, бадем, сандал...Сега душа блотерчето и се усеща прекрасна ванилия и сандал. Обезателно пробвайте!
6. Insomnia - сигурно се чудите какво е това Simple Smile Оказва се, че Мартинез си имат линия парфюми и този аромат освен че е бестселър, е и категория ниш. Признавам, че съм силно впечатлена. Цената е 58лв. Има много високо съдържание на парфюм. Пирамидата е, по мое мнение, супер - сандал, пачули, кубински ром, иланг иланг и ванилия. Блотерът е пред мен и се чувствам буквално обсебена от аромата. Много дълбочина има, при едно вдишване сякаш минавам през няколко различни аромата. Определено бих инвестирала - макар че го виждам като мъжки аромат, доста е възбуждащ, признавам. Струва си да се пробва, не го пропускайте!

П.П Сега, когато бях на живо в магазин...и пробвах с носа си, не мисля че бих пазарувала на сляпо вече - макар че преди няколко страници писах, че поръчвам само онлайн Simple Smile Сега оцених какво е да можеш да отсееш адекватно това, което е за теб, и това без което спокойно можеш и да минеш, па дори да ти харесва! От финансова гледна точка също е доста по-разумно.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 17:04 от Café del Mar

# 163
  • Пловдив
Café del Mar, мерси за ревюто!
Аз мисля утре да отскоча...обаче шишенца за отливка за проба от къде си взе?Там само големи имало...

п.п.Аз също карам с един парфюм мнооого време...не ги сменям вс.ден.Даже се чудя, ако накупя няколко кога ще ги употребя? Simple Smile

# 164
Ами...аз директно взех голям. Не съм обмисляла отливка, да се бях сетила навреме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт