Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11
Здравейте!
Много ще съм благодарна, ако ми дадете съвет ! 💙
Ще разкажа накратко за какво става дума.
Мъжа ми е от Афганистан, запознахме се тук в България ( София) тогава беше с зелена карта, която се издава от бежанските лагери тя е валидна 3 месеца и след това се подновява . След 2 години горе долу забременях , но в един момент след като сина ни се роди дават отказ за зелена карта и това означаваше , че няма право да остане в България.. Обжалвахме , но без резултат..  Нямаме граждански брак(понеже нямаше паспорт) , но е припознал сина ни , но и това не помогна !
Сега е в Афганистан вече има оригинален паспорт и всичко , но понеже в Афганистан няма Бг посолство трябва всички документи да се подават в Индия или Пакистан.
Можело да му пратя покана , за да дойде тук .
Но  си  мисля ако отида в Индия и там подпишем брак дали няма да е по - добре и ще можем да дойдем заедно в България направо?

# 1
  • София
  • Мнения: 696
Няма да можете да дойдете в България направо, а ще ви трябва виза Д за него. За да може той да продължи да пребивава в България като Ваш съпруг, първата стъпка е виза Д, която се издава от посолство на България в чужбина и има доста солиден набор от документи. Проверете на сайта на външно министерство. Другия вариант е да дойде в България само с туристическа виза и да сключите брак, но тогава пак ще се наложи да изкара виза Д от някое близко посолоство, например в Румъния или Сърбия. След като вече има тази виза ще има и право да кандидатства за разрешение за пребиваване в България, което е за 1 година и му дават документ, който прилича на нашите лични карти и ще има ЛНЧ. Подновява се всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт