16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 124 404
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София
Точно 48 свободни места в т.нар. първи ешалон. Без квоти 16, момчета 16, момичета 12.
Много хора явно са изчаквали да се обявят местата днес...

Спунк, и аз на замръзнало! Wink
Много ме ободрява! Joy

# 1 516
  • София
Мария, пускат справка с баловете и след трето класиране.

Аник, не подстрекавам, но миналата година на трето клсиране в 73-то имаше голям спад на баловете - гледах -26т. за една от паралелките. А тогава нямаше свободни места за момчета в НЕГ, пък сега има 4... В 35-то има 4 свободни с немски, а миналата година бяха 2.

И на мен свободните места ми се струват повече тази година и то при по-голям набор. Повече състезатели от провинцията или повече рискови играчи за трето?

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 21:09 от sanaka

# 1 517
Съгласна съм тук да си разпределим местата😀
Някой ще кандидатства ли за Строителство и архитектура  с НЕ ? Ако няма желаещи да мисля тая нощ.....
и ние чакахме точно тази паралелка,  това ни е първо желание, но мисля че няма да ни стигне бала и не знам дали да не чакам 4-то кл. , в което едва ли ще остане там място. С какъв бал сте?

# 1 518
На сайта на 7мо СУ в София има обявени свободни места за трето класиране.

Да, още сутринта ги обявиха.
Аз записах дъщеря ми в 7 СУ, там има 14 свободни места, но тя искаше повече 22 СОУ и 32 СУИЧЕ, за второто не й достигнаха 5 точки, да рискувам ли се чудя, моля за съвет!

# 1 519
  • Варна
Искам да ви попитам, къде мога да видя какъв е броя на незаписалите се деца след второ класиране във Варна ?

# 1 520
Ехаа, и при нас ще е голямо мислене.
8+1 места в НПМГ, а в нашата паралелка в 125  има 10 свободни места!
Ако пишем отгоре на желанията НПМГ и отдолу нашата си паралелка в 125то - струва ми се не рискуваме много.
А и реално на 4то ще си стои нашето място, дето ще го освободим.
Лелеее, трудно решение!!!
А и още не съм приобщила девойката към идеята.
Успех на всички мислещи да рискуват за трето класиване!
Разсъждавам по сходен начин. В сегашната ни паралелка има 5 свободни места, неговият бал е към горна граница, та се се надявам пак тук да кацнем, поне. В най-лошия случай сегашното ни място остава за четвърто.
Но ни се отвори друга чуденка. Тъй като ние движим по два абсолютно алтернативни плана.
Най на сърце са му природни науки, в началото на годината първо желание му беше НПМГ, в последния момент смени на 134-то, отиде на някаква обиколка и се влюби. Положи много усилия с нисък резултат сравнен с останалите. И друг път съм казвал, че от него съм доволен. Затова му обещах, че играем до край, та пишем ги, ясно е с минимален до никакъв шанс поради нисък бал. Лошото е, че в НПМГ точно от тези паралелки нямат места, т.е. и за 4-то няма да има, освен ако някой не замине нанякъде, примерно.
После бяхме подредили втори-трети ешалон: 127-мо, 12-то, 1-во, 7-мо и т.н., а да, 119-то пак с природни науки и накрая една яка екзотика - ПГ по текстил и моден дизайн с графичен дизайн, рекламна графика, компютърно десенирене и така - малко извън матрицата, по-артистично, занимания с дизайн и рисуване, после ТОХа (постарому за по-лесно назоваване), готина професия по принцип, интересно и забавно му е има си влечение.
Приеха го в компютърно десенирене в ПГ за текстил и моден дизайн. Отидохме да се запишем и много ни хареса, малко, уютно, много мили хора, учители, зам.-директор, вероятно спокойна среда и повече момчиета (ключово за нас). И тогава назря решение. Или най-желаните топ 3-4, или тук - без междинките.
Но сега се появи някакъв шанс точно за тях и се зачудихме яко.Плюсът им е евентуално по-добро обучение по езика, минус - общата рамка, матрицата, обичайната среда, която до сега не му е понасяла много.
Тук вече идва мястото за интуиция, усещане - той не ми помага много, "литка" се лесно насам-натам. Заби ми един железен аргумент (малко е дълъг за обяснение) , че иска да се занимава с природни и да пиша 119-то по-напред от сегашното, но не и хуманитарни в същото и след 30 мин., когато се прибра след час път ми сподели, че тоя път до 119-то му се виждал много. Grin
И така, бърборим, мислим, с брат му се изпариха - доскуча им, аз си сипнах и си казах, че всичко ще е наред. Simple Smile

# 1 521
Съгласна съм тук да си разпределим местата😀
Някой ще кандидатства ли за Строителство и архитектура  с НЕ ? Ако няма желаещи да мисля тая нощ.....
и ние чакахме точно тази паралелка,  това ни е първо желание, но мисля че няма да ни стигне бала и не знам дали да не чакам 4-то кл. , в което едва ли ще остане там място. С какъв бал сте?
Абе няма да играем в третото . Ще мъчим архитектура след 12 кл., ако все още детето има мераци за там. Ние на първо класираме я писахме тази паралелка на 7-8 или 9 желание.

# 1 522
Скрит текст:
Ехаа, и при нас ще е голямо мислене.
8+1 места в НПМГ, а в нашата паралелка в 125  има 10 свободни места!
Ако пишем отгоре на желанията НПМГ и отдолу нашата си паралелка в 125то - струва ми се не рискуваме много.
А и реално на 4то ще си стои нашето място, дето ще го освободим.
Лелеее, трудно решение!!!
А и още не съм приобщила девойката към идеята.
Успех на всички мислещи да рискуват за трето класиване!
Разсъждавам по сходен начин. В сегашната ни паралелка има 5 свободни места, неговият бал е към горна граница, та се се надявам пак тук да кацнем, поне. В най-лошия случай сегашното ни място остава за четвърто.
Но ни се отвори друга чуденка. Тъй като ние движим по два абсолютно алтернативни плана.
Най на сърце са му природни науки, в началото на годината първо желание му беше НПМГ, в последния момент смени на 134-то, отиде на някаква обиколка и се влюби. Положи много усилия с нисък резултат сравнен с останалите. И друг път съм казвал, че от него съм доволен. Затова му обещах, че играем до край, та пишем ги, ясно е с минимален до никакъв шанс поради нисък бал. Лошото е, че в НПМГ точно от тези паралелки нямат места, т.е. и за 4-то няма да има, освен ако някой не замине нанякъде, примерно.
После бяхме подредили втори-трети ешалон: 127-мо, 12-то, 1-во, 7-мо и т.н., а да, 119-то пак с природни науки и накрая една яка екзотика - ПГ по текстил и моден дизайн с графичен дизайн, рекламна графика, компютърно десенирене и така - малко извън матрицата, по-артистично, занимания с дизайн и рисуване, после ТОХа (постарому за по-лесно назоваване), готина професия по принцип, интересно и забавно му е има си влечение.
Приеха го в компютърно десенирене в ПГ за текстил и моден дизайн. Отидохме да се запишем и много ни хареса, малко, уютно, много мили хора, учители, зам.-директор, вероятно спокойна среда и повече момчиета (ключово за нас). И тогава назря решение. Или най-желаните топ 3-4, или тук - без междинките.
Но сега се появи някакъв шанс точно за тях и се зачудихме яко.Плюсът им е евентуално по-добро обучение по езика, минус - общата рамка, матрицата, обичайната среда, която до сега не му е понасяла много.
Тук вече идва мястото за интуиция, усещане - той не ми помага много, "литка" се лесно насам-натам. Заби ми един железен аргумент (малко е дълъг за обяснение) , че иска да се занимава с природни и да пиша 119-то по-напред от сегашното, но не и хуманитарни в същото и след 30 мин., когато се прибра след час път ми сподели, че тоя път до 119-то му се виждал много. Grin
И така, бърборим, мислим, с брат му се изпариха - доскуча им, аз си сипнах и си казах, че всичко ще е наред. Simple Smile

Благодаря, искрено се посмях най-добронамерено!

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 21:15 от AnMary

# 1 523
AniK, сигурно няма да спиш тази нощ! Такъв мерак имахте за втора немска, а защо не и за първа? Поговорете пак с младежа и баща му, струва ми се че рискът не е много голям. В крайна сметка ще се позиционира пак в 35...Абе, на чужд гръб лесно се дават съвети!Rosita, струва ми се, че и за вас важи същото!
Всички тук, които сме, да кажа сеирджии, яко стискаме палци!

# 1 524
Никой ли няма на трето за английските гимназии ? Ехо ????? Кажете и ще улесните живота ми !?!?!?

# 1 525
  • София
Да попитам кое училище да пишем по нагоре 125 или 31?Евентуално.
Доста добри отзиви за 125.
А нещо за 31 някой да има поглед?
Ако не е късно за мнение, 125 преди 31. (съставено от форума)
Миналата година в темата на НПМГ, майка спасява детето си от 31( много беше набрала), не съм сигурна за профила (детето е преди набор 2004) , местиха го с приравнителни в математическа на НПМГ.
За паралелката с НЕ, обаче има много добри отзиви тази година.

# 1 526
Ние ще пишем английските, за спорта. Особено 2 АЕГ, с Мат и Г. Първо ни е на 3 минути. И второ, девойката реши, че ще  е достойна смяна на синоптичките по Нова.Joy

# 1 527
Никой ли няма на трето за английските гимназии ? Ехо ????? Кажете и ще улесните живота ми !?!?!?
разбрах за момиченцето на моя приятелка ,че ще пробва за 2 АЕГ, с бал 430. Но Вие май бяхте с момче ?

# 1 528
Аз се сещам за синоптичка от СМГ. Simple Smile

# 1 529
  • София
Аааа, значи математиката била връзката!

Общи условия

Активация на акаунт