16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 340
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Според съпруга ми мин бал, посочен в тази справка е макс за второ. Просто са сложили макс от първо и второ класиране. Ние сме с 427.5, и се придвижихме към паралелка с мин от първо ок 431. Сега я дават мин 444.5. Къде сме ние?

# 781
Според съпруга ми мин бал, посочен в тази справка е макс за второ. Просто са сложили макс от първо и второ класиране. Ние сме с 427.5, и се придвижихме към паралелка с мин от първо ок 431. Сега я дават мин 444.5. Къде сме ние?
Напълно възможно е, но каква е логиката.Как тогава да се ориентираме какъв в действителност е минималния бал на 2-ро класиране за тези, които ще участват на 3- то класиране.Защо да е ясно и прозрачно, като може да е объркващо и дезориентиращо ?В такъв случай не е ли редно да сигнализираме? Чувствам се излъгана, а изнесеното от РУО софия- град за манипулативно. И предполагам не само аз?

# 782
И предходни години съм наблюдавала покачване на бала в някои паралелки. Сега си блъскам главата, какъв точно е принципът. Дидева, моля да обясниш с пример! Kissing Heart

# 783
  • София
Публикуваната в момента справка е грешна. Като оставим това настрана, този вид на справката излезе за първи път миналата година. Тя отразява баловете САМО на участвалите във 2-ро класиране. Поради това има по-висок минимален бал в някои паралелки, в сравнение с 1-во класиране. Всъщност балът не е по-висок, а това е дете, прието в същата паралелка на първо класиране, участвало във 2-ро, но не се е придвижило напред - прекласирано е в същата паралелка. Същевременно, нито едно дете с по-нисък бал не е успяло да се вмъкне в нея.
Пример /с произволни цифри/
Паралелка Х с бал от 1-во класиране: 423-478. За второ класиране са подали 5 деца от тази паралелка, като детето с най-нисък бал от тях е с 433. На второ класиране нито едно от подалите деца не се премества на предно желание и съответно не идва нито едно ново дете. Въпросните 5 деца са прекласирани в същата паралелка и справката отразява само техния бал. Поради което излиза минимален бал за паралелката на второ класиране - 433.

Elegandi, ако беше прочела предходните постове, щеше да разбереш, че справката е ГРЕШНА и не е необходимо да търсиш логика и манипулация в нея.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 19:38 от sanaka

# 784
  • София
Санака, поемай щафетата! Дидева се отказа, аз също! Joy
Ти си човек, който трябва да има дар слово! Ако и ти не успееш... Joy

# 785
  • София
Не го разбирам, все едно подалите заявление за второ класиране са си запазили местата.Astonished

# 786
И предходни години съм наблюдавала покачване на бала в някои паралелки. Сега си блъскам главата, какъв точно е принципът. Дидева, моля да обясниш с пример! Kissing Heart

Наистина имаше предишни години статистики на РУО София за второ класиране с по-висок бал отколкото на първо класиране, но тогава беше ясно, че по-високият бал е на дете, което и на първото класиране е било в тази паралелка и тъй като не е успяло да мръдне на по-предно желание, е останало в същата паралелка. Сега обаче се вижда, че в Първа АЕГ и в 164 ГПИЕ са класирани деца, които преди не са били в съответната паралелка и балът им е по-нисък от посочения в справката на РУО София.

# 787
Ако справката е вярна означава че последното дете се е записал а предпоследното не и е участвало. И нямало мърда е... Аха, захапах

# 788
Не го разбирам, все едно подалите заявление за второ класиране са си запазили местата.Astonished
Те си ги пазят и както Санака каза, не са успели и са си останали на тези места. Сега се отразява техният бал.
Elmet, справката е грешна!

# 789
                    Ами като не са класирани на по - предно желание са си го запазили.В нашия случай детето е прието в по-горно желание,но балът му е същият като минималния на първо класиране и в справката тази паралелка и на второ и на първо класиране фигурира с един и същ бал.

# 790
  • София
Но все пак справката е грешна или неправилно подадена. Иска ми се да видим вярната, но едва ли ще стане днес.

# 791
Санака обясни много добре хипотезата, в която може да се получи по-високият бал на второ. Помислете малко, няма смисъл и Дидева да обяснява - тя вече го направи, както и констатацията, че съобразно изнесената тук информация, очевидно справката е объркана. Остава да изчакаме да изнесат вярната и да се надяваме да не са объркали самото класиране. Интересно, че в новините никой нищо не казва- явно тази тема не интересува никой!!?

# 792
http://www.ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem … inmax18072019.pdf

Баловете изглеждат същите (поне на СМГ) като на предното класиране.
Нещо са оплели екселите.
Скрит текст:
Скрит текст:
А според БНТ има промяна:
https://news.bnt.bg/bg/a/sled-vtoroto-klasirane-za-gimnaziite-za … ues-vleze-v-top-3

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 19:46 от kibaya

# 793
моля эа мнения эа 81 Виктор Юго

# 794

Общи условия

Активация на акаунт