16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 289
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София

AniK тогава след 5г пак сме заедно на пангара. Само, че наобратно. Аз съм с момче, ти с момиче. Joy  И Sanaka е с нас, Martea  и имаше и доста други в темата.

Хайде и аз в отбора с набор 2010...
И аз, само че този път с девойка Grinning

# 1 096
Сънчо, прекрасно е - прегърни я, нацелувай я, тя постепенно си учи житейския урок Sparkling Heart Не знам какво съм смятала, но се оказа, че следващото МИ НВО е след 5 години. Малката е набор 2010.  Обаче вече нямам мърдане от "Образование". Дълги години бях супер активна в темите за пазаруване от чуждестранни сайтове, сега съм казала на познати - не ме търсете, смених приоритетите Hands Point Up Ще стана половин Санака, Слънчева и с-ие Kissing Smiling Eyes

С някои ще се засичаме отново
Laughing Hug

# 1 097
  • София
Скрит текст:
                        Нещо от преди дни /11 юли 2019- OFFNews / за "непопулярния" испански! Smiling Imp
"Гимназиите с испански са фаворит на седмокласниците в София!!!
164-та испанска гимназия е най-желаното училище в София за прием след седми клас. Най-голям брой ученици - 2101 - са кандидатствали там за паралелката с първи чужд език испански и втори - английски.

Езикът на Сервантес тази година излиза много напред в предпочитанията на седмокласниците - първите три най-желани профила от учениците са с изучаване на испански език. На второ място е 22 СЕУ "Г. С. Раковски" с английски и испански - там са кандидатствали 2085 ученици. Трето по брой желания е 32-ро училище "Св. Климент Охридски" с английски и испански - 1992 ученици.

Това сочат резултатите от приема на седмокласници, обявени днес на пресконференция на Регионалното управление на образованието към МОН в София-град.

На четвърто място по брой кандидати е 9-та Френска гимназия с френски и английски език.

На пето място е Втора английска езикова гимназия - с английски и немски. Да участ там желание са заявили 1921 деца."

Мен ме е малко яд, че синковецът категорично отписа испанската и френската и паралеките с руски и френски във 2 немска. Но той се е блъскал, той избира.
Тъй лато гроздето ни е кисело, с риск да разбуня духовете на практика е гарантирано, че езикъ5, който ще трябва на децата е английски. За дугите езици, както те завърти живота. И да испанският се говори от голяма част от човечеатвото, но дали това е прогресивната част? Факт е, че Испанската гимназия е прекрасно училище и аз лично за това бих я предпочела пред английските. Ако се мисли перспективно има варианти за безплатно висше образование с английски в Малта и Дания и с немски в Германия и Австрия.
[/quote]

Аз вече написах, че английският е езикът който трябва да е на топ ниво, така че няма опасност да разбуниш духовете. Wink Това не е непопулярна теза.
Що се отнася до "прогресивната част на човечеството", ти ходила ли си в Южна Америка? Аржентина, Чили, Колумбия? Това е цял континент, част от който с много силна и все по-бързо развиваща се икономика и не-малко топ университети. Wink
"Безплатно образовение в чужбина" е доста неточна формулировка, да не кажа - оксиморон. Таксата е най-малкото нещо. Издръжката на един студент е доста по-сериозното перо, особено ако не искаме да мизерства зверски в студентските си години. Да не говорим, че образование в чужбина като самоцел е изключително грешна стратегия и подход. Правилният подход започва от желаната професионална реализация /и по възможност - къде желаем да се случи тя/, оттам търсим желаната специалност, а чак след това се търси най-доброто място за нея, което не е непременно в чужбина. И ако е в чужбина, има смисъл ако е в наистина добър университет, а не в някой от множеството такива от селски тип, които изобщо не си струват ученето в чужбина.

# 1 098
  • София
Малко късно се включвам,но искам да поздравя всички,които постигнаха своеята мечта на второто класиране 🌹
На останалите дечица ,които не успяха да се придвижат напред от сърце пожелавам да припознаят новото си училище като “ своето”, да са щастливи и успешни там 🍀

# 1 099
Когато бях дете нямаше кой да ми обясни важността на езиците. Умозаключението до което достигнах тогава с детския си акъл беше, че от къде на къде ние ще им учим езиците, те да не би да знаят и говорят нашия. Дразниха ме появилите се английски надписи по витрините. Къде виках си аз в чужбина надписите на магазините са на български...
Самата аз нямах амбиции да уча навън. До ден днешен не мога да си представя да живея в друга държава.
Но изведнъж в професията ми започна да става невъзможно да се работи без гладко владеене на чужд език, което за мен се оказа непостижимо чрез курс и на 30г.ми се наложи да се преквалифицирам в съвсем друга сфера при която не се използва.
Обаче познавам много хора които след като не използват езиците които знаят и с годините им се изгубва.

# 1 100
За " моя частен случай" с испанския език искам да уточня, че просто проявих желание да разбера засиления интерес към испанските гимназии, не само в София, но и в цялата страна. Когато аз го изучавах той беше един от най- малко желаните езици, заедно с италианския и френския. Нещата явно доста са се променили. А, че е прекрасен и говорим в най- много страни спор няма. Така се въодушевих, като ви чета и слушам новините, колко е желан, че чак се амбицирах да си го припомня и си изрових старите тетрадки. Ако трябва ще помагам.😀😀😀

# 1 101

AniK тогава след 5г пак сме заедно на пангара. Само, че наобратно. Аз съм с момче, ти с момиче. Joy  И Sanaka е с нас, Martea  и имаше и доста други в темата.

Хайде и аз в отбора с набор 2010...
И аз, и аз. С момиче. Усещам как тазгодишните терзания с младежа ще ми се видят песен след 5 години.

# 1 102
  • Sofia
Ехаааа, голяма група се заформихме с набор 2010! Purple Heart Кой знае през колко промени ще минем дотогава!

Да учат езици децата - сервитьор да стане, пак ще е с предимство пред този, който не знае език Laughing

# 1 103
  • Варна.
Гледах един американски филм, ставаше въпрос за предстоящ апокалипсис. Правителството събра група умници да решат как да се справят с проблема.
Разговор между учен и хакер:
Хакер: Колко езика говориш?
Учен: Седем (примерно, много бяха).
Хакер: Аз говоря само един - 0 1 0 1...  Дай си телефона.
       Цъкна по него. Разви една дъвка, сгъна станиола и направи нещо като струна през която духна насреща му, чу се някакъв звук (както свирим с тревичка).
Върна му го и каза: "От сега - до края на живота си няма да плащаш данъци".
Simple Smile

Вярно ли е, че ние пък, от сега до края на гимназиалния етап, ще купуваме всяка година нови учебници заради новата програма?

# 1 104
  • Пловдив
Не сте първи по новата програма. Така че има шанс за учебници втора употреба. Търсете деца от сегашния 8 или 9 клас. Но след като ви дадат списък или учителите си кажат изискванията.

# 1 105
Ехаааа, голяма група се заформихме с набор 2010! Purple Heart Кой знае през колко промени ще минем дотогава!

И аз в групата Simple Smile само с тази разлика, че номер две е по- упорит от номер едно.
На сайта на училището вече има качен списък, но когато го записвах казаха да не бързаме с учебниците.Проверих и се оказа че миналата година 8 клас са учили по други учебници.Но все пак трета година са по новата програма все ще се намерят изгодно.

# 1 106

Аз вече написах, че английският е езикът който трябва да е на топ ниво, така че няма опасност да разбуниш духовете. Wink Това не е непопулярна теза.
Що се отнася до "прогресивната част на човечеството", ти ходила ли си в Южна Америка? Аржентина, Чили, Колумбия? Това е цял континент, част от който с много силна и все по-бързо развиваща се икономика и не-малко топ университети. Wink
"Безплатно образовение в чужбина" е доста неточна формулировка, да не кажа - оксиморон. Таксата е най-малкото нещо. Издръжката на един студент е доста по-сериозното перо, особено ако не искаме да мизерства зверски в студентските си години. Да не говорим, че образование в чужбина като самоцел е изключително грешна стратегия и подход. Правилният подход започва от желаната професионална реализация /и по възможност - къде желаем да се случи тя/, оттам търсим желаната специалност, а чак след това се търси най-доброто място за нея, което не е непременно в чужбина. И ако е в чужбина, има смисъл ако е в наистина добър университет, а не в някой от множеството такива от селски тип, които изобщо не си струват ученето в чужбина.
                   Hands Plus1  В подкрепа на горното само ще кажа,че нашият топ кардиолог е специализирал в "непрогресивната " Аржентина.

Не сте първи по новата програма. Така че има шанс за учебници втора употреба. Търсете деца от сегашния 8 или 9 клас. Но след като ви дадат списък или учителите си кажат изискванията.
                  Предупредиха ни ,че не тряба да се купуват ученици ,защото са нови и всеки учител сам избира по какъв учебник ще преподава.Дадоха ни покана за род.среща и в нея пише сума за учебниците по езиците.За другите - като се срещнат с преподавателите.

# 1 107
  • Sofia
Всеки език е богатство....
Според мен знанието на Английски, който е задължителен, много се подценява... Ниво В2 е нищо.
Аз специално само с английски печеля пари, руски и френски са ми само за кеф и самочувствие...

Споделям написаното относно нивото на английския и в тази връзка съм в размисъл от кой клас за дете в ЕГ е подходящо да полага допълнителни занимания за подготовка по английски. Имате ли опит в това отношение?
Моето дете е с ниво на английски В1 но допускам че след последната година може да е паднало и се чудя дали от 9 или 10 к.ас би било подходящо да започне с школа или индивидуални уроци по английски!?!! Чудя се как ще се съчетава това с френския който ще е върви език в гимназията.

# 1 108
  • София
Не мисля ,че изучаването на английски от 9 клас допълнително в школа ще попречи на новия език,на който основна ще наблегнат в 8 клас.
Сина ми ще е в 133 то - РЕ/АЕ.
Тази учебна година съм решила да не продължава в школата АЕ, за да може да усвои РЕ, който му е напълно неознат.Но от 9 клас отново ще започне,защото и аз съм на мнение, че ниво В2 е нищо...

# 1 109
  • гр.Варна
Учебниците не са нови.  Вече две години се  учи по тях. Когато училището или учителят по предмета обяви с кое издателство ще работи може да си го потърсите по борсите за учебници втора употреба или още по- добре от ученици от 9 или 10 клас.
Вчера купих от такава борса Христоматия на Просвета за 8 клас. на половин цена. Уведомиха ,че тази година цените са нови и затова и те са вдигнали тяхната. Нищо ,че на корицата е по-ниската Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт