16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 353
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Sofia
В работна среда има голяма разлика между В2 и С1

# 1 126
Давам пример с мое много близко момче, което сега ще бъде 11 клас в испанската. Той от първи клас учи английски, в АВО или нещо такова. В осми клас си продължи да го учи. Не му е било трудно в никакъв случай. В девети клас се включи и френският, пак без да среща трудности. Сега се подготвя по-ускорено в началото на другата година да се яви на профишънси. Зависи си от детето, но преките ми наблюдения от това дете са, че не е проблем децата да си продължат с английския. Въпреки че в осми клас той учи нов език - испански и продължи английския, твърди че това му е бил най - лежерния клас.

# 1 127
Днес ми е три пъти по гадно че са приели със същия бал, а моя не.
Припомних си усилията му. Разходите за частни уроци. Нощите в които решаваш задачи.... И просто изведнъж... Сълзите ми потекиха...и издадох багажа. Уж ние сме възрастни и сме свикнали с разочарования та. Но когато трябва да го понесе детето е много трудно.

# 1 128
Припомних си усилията му. Разходите за частни уроци. Нощите в които решаваш задачи.... И просто изведнъж... Сълзите ми потекиха...и издадох багажа. Уж ние сме възрастни и сме свикнали с разочарования та. Но когато трябва да го понесе детето е много трудно.
Никое усилие не е излишно, никое ново познание безполезно. Не мислете какво Ви е струвало, защото със сигурност си е струвало. Ще го разбере и детето, ще го оцените и Вие. Ще си попадне на необходимото място и ще се чувства добре. Всичко е урок, успокойте се първо Вие и погледнете философски, а децата са даже по-адаптивни и гъвкави от нас и повече, отколкото предполагаме.
Прегръщам Ви, успех!

# 1 129
Мда, работя с чужденци от 25 държави. Комуникацият им е на В1-2.. Обаче правят обороти за милиони и изобщо не им пука как точно пишат/говорят.
Много по-важно е да развиваш други умения, не само език. А не дс имаш в рамка С2 и да нямаш самочувстивие 2 думи да обелиш, че да не сбъркаш.

# 1 130
Никое усилие не е излишно, никое ново познание безполезно. Не мислете какво Ви е струвало, защото със сигурност си е струвало. Ще го разбере и детето, ще го оцените и Вие. Ще си попадне на необходимото място и ще се чувства добре. Всичко е урок, успокойте се първо Вие и погледнете философски, а децата са даже по-адаптивни и гъвкави от нас и повече, отколкото предполагаме.
Прегръщам Ви, успех!
Благодаря за хубавите думи!

# 1 131
  • София
Cool baby, наистина, успокой се първо ти!
В много от случаите, големите разочарования и пренавивания са на родителите, децата го преживяват по-лесно, адаптират се!
Дете, което има желание, интересно му е и е поело по своя път, ще успее!
За мен, като майка, колкото е важно образованието, толкова важно е и детето ми да се чувства добре, да е щастлив от ежедневието, с приятелите си. Важно ми е, да се чувства част от хабитата си.
По мое мнение, Джон Атанасов е добро училище, а с все по-модерните ИТ професии, средата в училището става все по-добра. Базата му много добра, а от учители, които са попадали в това училище съм чувала, че средата и децата там са добри.
Дайте си малко почивка и не пренасяйте своите разочарования върху детето. На него му е два пъти по-трудно, хем носи своето от това, че не е достигнал своето първо желание, хем носи вашето, че не е оправдал очакванията ви!
Наше задължение е да ги научим да се борят, но и да ги подкрепяме и да ги научим да понасят разумно неуспехите.
Ще се по-n-та, но нищо в този живот не е на всяка цена, освен здравето! Всяко залитане в крайности и обсесии е нездравословно!

# 1 132
Напълно права си Слънчевата. В понеделник ще реша в последния момент дали ще го запишем в Джон. Вече взех да клоня натам, защото много ни дойде и на двамата. Благодаря!

# 1 133
Напълно права си Слънчевата. В понеделник ще реша в последния момент дали ще го запишем в Джон. Вече взех да клоня натам, защото много ни дойде и на двамата. Благодаря!
Все ще открият 1-2 места в ТУЕС. Имате голям шанс за трето. Изчакайте 28-ми.

# 1 134
  • София
Cool baby на моят син първите две желания му бяха ТУЕС и НПМГ, но не го приеха и на второ класиране. Тежко го прие 🙁, защото има глупави грешки на матурата по математика.
Вчера го записахме в Джон Атанасов системно програмиране и веднага се отбеляза във фейса, че е ученик там. Вечерта вече беше доволен. Даже разглежа какви клубове по интереси има там и го записах на някаква роботика.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 15:24 от V_M

# 1 135
  • София

Апропо интересува ме учител по АЕ в София. Ако някой иска, може да ми препоръча в лично съобщение.

Ако учител в близост до метростанция Александър Теодоров - Балан ви устройва, мога да препоръчам.

# 1 136
  • София
Мда, работя с чужденци от 25 държави. Комуникацият им е на В1-2.. Обаче правят обороти за милиони и изобщо не им пука как точно пишат/говорят.
Много по-важно е да развиваш други умения, не само език. А не дс имаш в рамка С2 и да нямаш самочувстивие 2 думи да обелиш, че да не сбъркаш.
С втората част съм абсолютно съгласна. Езикът не може да бъде основното умение, а допълващо такова /освен ако не си филолог/. И владеенето му не се измерва с един сертификат в рамка. Точно затова записвам детето в Британския съвет. Обучението в курса не е насочено към сертификат, а към натрупване на знания и умения за свободното използване на езика в академична среда, както и други умения. Не учат по учебници, а по изработени от тях списания по отделни теми. Възлага се проект и правят проучвания, пишат доклади, реферати по конкретни актуални теми - политически, екологични и т.н., след кето ги презентират и защитават устно, дискутират, четат и обсъждат книги и пишат резюмета. Целта е освен усвояване на езика и усвояване на умения, които ще са необходими при учене в академична среда /между другото на устното събеседване я похвалиха, че се изразява много добре, без притеснение и със сложни изречения./
Що се отнася до въртящите бизнес за милиони, на които не им пука как пишат и говорят, за мен не са критерий. Това е въпрос на лична самовзискателност и самоуважение. За мен е важно да се изразявам добре и като високообразован човек, а не като индиец на пазара. Simple Smile

# 1 137
Да не забравяме, че всичко е относително:)
Аз също искам детето ми да може да се изразява на високо ниво, да владее свободно чуждия език, да може да жонглира с думите, но в действителност езикът е средство за комуникация и е важно кой колко е креативен и полезен в дадена област. В съвременния свят хората не отдават такова значение на правилния падеж или владеене на език без акцент, важно е дали могат да създадат връзка и да обменят идеи:)

# 1 138
Въпрос към записаните в петък - промени   ли се статуса на детото в системата. При нас стои Написал се ...

# 1 139
Здравейте!
Във връзка с частните уроци,мислите ли да записвате децата в предстоящата година,и ако да по какво?По-конкретно към майките,чийто деца са в езикови гимназии или езикови паралелки.
Защото при нас до шести клас(включително) посещаваше уроци по английски език.А през изминалата година по БЕЛ и Математика.

Общи условия

Активация на акаунт