Кауфланд - тема 37

• 69 575
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Иначе кауфланд се води работодател на годината,,,

# 181
Иначе кауфланд се води работодател на годината,,,

Че какво му е? Грубо казано 900 лв нетна заплата за 800 лева е повече от перфектно в сравнение с моята актуална заплата.

# 182
Ама за какво са ни тогава тези чуждестранни инвестиции, като пазара на труда ни не мърда?! Плащат си колкото им скимне, ама аз сериозно се питам с какво продавачката в Германия е по-добра, че взима 5 пъти по-голяма заплата от колегите си в България и с какво стоките в България са по-добри, щом са по-скъпи от същите стоки, които се продават в Германия?!
Темата е дълга...

# 183
Да, но и данъците в Германия не са същите като тук. Нито жилищата.
Те пък другите магазини да не плащат повече? Тук поне всичко е според КТ, раб.време, отпуски, реални осигуровки.

# 184
Ааа, добре...
Щом смятате това за редно, то аз няма какво повече да кажа по темата.
200 евро заплата за 4 часов работен ден...
Сръбските вериги сигурно плащат повече на работниците си Confused
А за лихвите по кредитите да кажеш нещо Deva, като намесихме данъци и жилища?
Значи Кауфланд са данъчно облекчени  в страната ни,  инвестицията им в закупуването на земя и откриването на обект не е толкова голяма, както в Германия, ама после все нещо им пречи да плащат равнопоставено на служителите си?
Защо?!
И това не е само в Кауфланд.
Ами чуждестранните колеги на служителите в банките и те ли взимат по 500 евро заплати?!

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 21:13 от Meraviglia

# 185
  • оттам, откъдето започва България
Доста е работата в Кауфланд и голяма част от нея не е за жени. Наблюдавам ги аз, нали са ми квартален магазин. Жените такава тежка работа вършат, която определено е за мъже. Но, когато няма къде да се работи - работят.

# 186
За кредитите не знам, нямам.
Казвам, че като работодател в БГ, Кауфланд са коректни.
Нали знаеш, че се следи пазара на труда. Не може другите магазини да дават 600-700 лв., а К да дават 2000. Няма как да стане. Лидл са малко по-добре, но няма драстична разлика. Другите са далеч по-зле. Особено Метро. Метро не е ли също немска верига? Те пък защо толкова малко плащат?

# 187
Именно, съгласна съм.
Не е само Кауфланд.
Но при наличието на тези големи чуждестранни инвеститори, които имат толкова несправедлива политика на заплащане на работниците си в различните държави, как очакваме пазара на труда да се раздвижи?
И ценообразуването им е все едно евреин го прави.

# 188
Дават толкова, колкото могат да си позволят, че да нямат текучество непрекъснато, което също струва пари

(и, да, много западни фирми го правят, имам приятелка част от екип мениджъри на световен проект, заплатата й е висока за нашите стандарти, но е приблизително на половина от колегите й в Западна Европа)

# 189
Метро не го ли купи поляк май вече не са немци,няма значение факт е че заплатите не са равнопоставени,затова и сме с толкова ниско самочувствие..

# 190
Дали някой им пречи? Да как позна. Държавна политика е да се държат в мизерия и да се гонят в чужбина за снасят на боклуците от върхушката. Който ме го е разбрал е идиот и няма нужда от повече разяснения.
Да, но и данъците в Германия не са същите като тук. Нито жилищата.
Те пък другите магазини да не плащат повече? Тук поне всичко е според КТ, раб.време, отпуски, реални осигуровки.
То с днъците да не питам защо след 50% данъци и режийни в Европа на квалифицираните им остават хиляди за харчене а тука са на 0ла.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 06:55 от netman71

# 191
Tърся мнение за екстра върджин зехтина на промоция и херметично затварящите се купи.
Като размер какви са им габаритите, че в брошурата нищо не пише?

# 192
Момичета, взех прахосмукачката. Чисти добре за ежедневно почистване. Няма зарядна станция а се включва на зарядно като телефон. Събира добре боклуците по пода. Качва се на килими, шаги ги пропуска. Имам в кухнята едно тип шаги, но с по-куси косми (от Джъмбо ми е) на него се качва. Отдолу има копчета дали ще чисти тъмен или светъл под. Според мен не е нищо сложно и особено, но за парите си е супер, ще чисти ежедневно, а и от Кауфланд гаранцията и е добра, така че не съжалявам.

# 193
  • Варна
Някой погледна ли детските якета за дъжд? Имат ли подплата, полар, нещо такова или са съвсем тънки?

# 194
  • ВАРНА
Абсурдно неадекватно е да се сравняват заплтите на Кауфланд Германия и България.
На редовия персонал и там не стигат за почти нищо.   
Цените на жилищната площ са огромни в много пъти над тукашните! 

Дори ако сравнявамеме тукашните свръх скъпи наеми във Варна и София - които и това лято пак са вдигнат все още са над 700% по-ниски от Берлин - Мюнхен - Франкфурт-Хамбург! 

А за купуване на апартамент в Германия и дума не може да става.

Общи условия

Активация на акаунт