32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 40 510
  • 422
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

Може ли да споделите впечатления за паралелката СХН от "първо" лице след 2 г. обучение на Вашите деца в нея? Какви се очаква да са профилите в 11 и 12 клас. Интересува ме между ИТ и МАТ ли ще се разпределят допълнителните часове имате ли яснота?
Да повдигна въпроса.Отзиви за паралелката и какво е съотношението момичета/момчета?

# 271
Моят син е с АЕ/РЕ и тази година завърши 11 клас. За съжаление до 11 клас учителката по руски беше много слаба и едва тази година нещо понаучи. Иначе добре дошли - няма да съжалявате.
Не са ли с Надежда Иванова, не мога да си представя как не са добре подготвени, та тя в прогимназията ги стягаше доста, не ми се вярва по-късно да е по-лежерно.
Бебчо, за учителя по математика, може би бъркаш с Първа АЕГ.
А не ми се вярва да учат предмети на езика повече отколкото в английската, кои предмети им се преподават на английски?

# 272
По РЕ в 8-11 клас имаха учителка, която се пенсионира, в 12 клас дойде господин с различна сексуална ориентация, нищо против него, но още в началото написа двойки и тройки на цели класове - даже и на деца - отличници по предмета. Той не преподаваше, а главно изпитваше. Имаше много оплаквания слещу него.

# 273
  • София
MianaNia, не бъркам, точно за господина, за който писа Rosita май ставаше въпрос. Знам, че и в 1АЕГ е бел отстранен учител по математика, родителите събираха подписи. Просто съвпадение по предмет е по пол е в двете училища Hug

# 274
Rosita, просто изказах моето мнение. За профилите , които спомена нямам наблюдения , защото вече писах ,че нашите са други. Не знам до колко съвпадат преподавателите в различните паралелки. Не съм се интересувала. Не си спомням да сме участвали и в спора с учител по мат. Знам ,че такъв прблем имаше в 18-то !

# 275
А не ми се вярва да учат предмети на езика повече отколкото в английската, кои предмети им се преподават на английски?
Само с един предмет повече - вместо 3 - бяха 4 - за десети клас. Допълнително ще проверя кои са предметите.
Директорката лично го съобщи - че пак ще имат 4 предмета на английски, както в девети, но различни. Тя каза, че само математиката не може да уреди на английски език Laughing

Didia, съвпадат повечето преподаватели, познавам деца, включително и от профила на внука Ви.
Не беше точно мнение, а отричане на моето, че било ЕЖК. Както и да е.

# 276
......
Didia, съвпадат повечето преподаватели, познавам деца, включително и от профила на внука Ви.
Не беше точно мнение, а отричане на моето, че било ЕЖК. Както и да е.
                Ако съм те засегнала се извинявам. Нашият младеж е напълно самостоятелен и никога не се е оплаквал от учители и не е влизал  в конфликти с тях или съученици. И да е имало сам си ги е решавал. Дъщеря ми държи и двете и деца да могат сами да взимат решения и да се справят с различни житейски ситуации. Казвала им е ,че помощ от нея само , ако сами не могат да разрешат проблем. Точно по тази причина и не знам имена на учители ,  само мнение на децата за учител по испански например или друг, но не за всички. Учили са и учат напълно самостоятелно и без наша помощ. Не сме им решавали задачите , писали темите или проверявали дали имат домашно. От малки вършат това сами. Така , че наученото от тях е от учителите в у-ще и самоподготовка , а не от натиск на родата и не са решавали по 100 задачи на ден  и не са ходили на безброй предварителни изпити.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 19:09 от Didia

# 277
  • София
Дами, всички мнения са полезни, включително и посочването на негативите Flowers Hibiscus

Didia, благодаря Ви Flowers Hibiscus , Вие знаете защо Hug

# 278
  • София
В профилите, я и преди това трите години имахме добра математичка и много добра българичка. По руски изтеглихме късата клечка, сега господина сякаш е добре, но децата нищо не заеха и затова ниските оценки не са странни. По английски госпожата ми е млада, децата много я харесват, добре се справя.

# 279
Имаше господин по математика, който напусна и децата страдаха много за него, беше в края на първия срок. Но новата по математика беше пълна трагедия, децата бяха свикнали на високо ниво, тази жена даже не им предаде целия материал нужен им за матурата в 10 клас. Има много къси клечки в училището, но има  страхотни учители. Един от недостатъците в училището е ,че учителите ги менкат различните години, да ако си при кофти учител смяната е ок, но когато децата са били при прекрасен, строг учител, и въпреки това целия клас го обожават и им сложат някой, който нищо не прави е ужасно.
При нас се учеше само история и философия на английски.
Ако имате въпроси питайте, beb4o късмет на детето, за ае/ие  мога много да разказвам, само да видим кои имена ще ви сложат в програмата

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 22:20 от Щастлива съм!

# 280
Само с един предмет повече - вместо 3 - бяха 4 - за десети клас. Допълнително ще проверя кои са предметите.
Директорката лично го съобщи - че пак ще имат 4 предмета на английски, както в девети, но различни.
Ами и 4 да са, пак не са повече, отколкото специално в Първа АЕГ, защото там в девети клас се учат всички разказвателни на езика, т.е. пет предмета / география, история, химия, биология и физика/.

# 281
В 9. клас на английски са история, география, биология и химия.
В 10. клас биология, химия и философия.

# 282
  • София
Здравейте, моето дете е прието в 32. с ае/фр. и в понеделник го записваме. Много се надявам да намери приятели в клас и да попадне първата година по английски на всеотдаен учител, който и да ги респектира и да се създаде ползотворна атмосфера.
В този контекст, ако знаете, моля, споделете дали един учител ще им води анг. език, или ще са двама - лексика и граматика?

# 283
В осми клас са при един учител, който ще им е класен тази година. От девети ги поема нов класен, който ще им е до 12 клас

# 284
  • София
Щастлива съм!, със сигурност ще питам, когато разбера имената на учителите, благодаря Flowers Hibiscus Дано има за разказване повече положителни неща, отколкото негативи.Hug

Schokolad, маже да запознаем девойките и да си допаднат

Общи условия

Активация на акаунт