Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 632
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Любимец от Гучи ми беше Енви, но за съжаление го спряха. Беше един от парфюмите в началото на колекционерската ми мания.От първото помирисване го определих като лъхащ на змийска студенина и кой знае защо това много ми допадна. Изпръсках 2 шишенца и после нещо ми се изгуби от погледа и накрая взеха че го спряха. Сега съжалявам, че нямам дори капка от него. Наскоро тествах новото Гилти ЕДП и много ми допадна, дори бях в леко колебание, дали да го придобивам, но реших, че мога и без него поне засега. Други парфюми на Гучи не харесвам, а и честно казано нямам особено желание да разучавам подробно ако след първата проба не ми се сторят интересни.

# 586
Неви,същата история съм и аз с парфюмите на Задиг и Волтер и Hermes.Денс,този на Сааб ще ходя в Парадокса да го пробвам,Ковачева май не беше никак ласкава за него.Дано не греша/принципно много помня/,но мисля,че точно за него писа.Я кажи моля те има ли общо с Le parfum.
Има прилики в белите цветя, но има и разлики.

# 587
Днес съм с Шейседо Евър блум. Открих си едно мускалче (хора, не знам как да го назова иначе Simple Smile) в шкафа. По Коледа беше в рекламата на едно списание. Доста ми е лек, но пък приятен, нежен и летен.

# 588
Момичета и момчета, има ли някой който вече е успял да пробва новият Том Форд Metallique? Обмислям да го поръчам на сляпо и ще се радвам ако някой сподели мнение

# 589
Момичета и момчета, има ли някой който вече е успял да пробва новият Том Форд Metallique? Обмислям да го поръчам на сляпо и ще се радвам ако някой сподели мнение
В България го няма още. Чакам го с най-голямо нетърпение.
Откъде можеш да го поръчаш насляпо?

# 590
Роднини на мьжьт ми от Англия ще ни идват на гости след десетина дни и смятам да ги помоля да ми го купят, миналата седмица ми казаха, че го има по парфюмериите. Мога да попитам точно в кои са го видяли ако те интересува

Сега видях, че го има и онлайн в Boots и още  няколко сайта

# 591
Наскоро Йоан Владимир писа, че Frederic Malle-Iris poudre е бил реформулиран. Някой знае ли дали това се е случило и с останалите парфюми на марката? По специално ме интересуват Carnal Flower , L'eau D'hiver и Lys Mediterranee?

# 592
  • Виена
Във Виена, във всички Бипа са пуснали Елизабет Арден, зеленият чай със смокиня, по 15 евро. Имам зеленият чай с нар, много е слабичък, но това го пръснах заради цената и веднааага взех две опаковки, за мен и за сестра ми. Знам,че е коментиран ароматът тук, но не мога да не изкажа задоволството си. Ароматът на смокиня е дълготраен, свеж, но напоителен. И както каза съпрутъг на сестра ми- мирише си на Созопол.

# 593
  • Франция
BoMarina, моят нос регистрира промени в цялата "европейска" линия на марката (арабската всъщност не я следя, защото за мен е непоносима). Не съм само аз като че ли, във Фрагрантика има доста оплаквания, повечето говорят за "разводняване" или лошо представяне на парфюма, което говори за промени в качеството на суровините по-скоро, отколкото в самите формули. Според мен обаче пипнаха и формулите, някои - доловимо. От Carnal Flower имам две-трети пълна стотица и не съм го проверявала. L'Eau d'Hiver е с една идея повече хелиотроп и по-малко разтопен сняг, но пък е станал по-траен и интензивен като че ли. En Passant е малко по-акватичен, с повече краставица. На някого тези промени може да се сторят положителни, така че пробвай ги. За мен непрежалимо съсипани са Iris Poudre (вече не е пудрен, по-остър, дървесен и мъжки е), Portrait of a Lady (повече пачули и почти никаква малинова роза) и Musc Ravageur (нищо общо със себе си Rolling Eyes ). Другите вероятно бих си купила отново, ако ми липсват и успея да прежаля удвоените цени.
Не знам дали успях да съм ти полезна Simple Smile

blue75, ако не ти е много голяма тръпка Simple Smile не рискувай насляпо. Тук го има предпремиерно в Сефора, докато гостите ти дойдат от Англия, вероятно и той ще е дошъл. Цената му е доста солена, за да я прежалиш, а този парфюм не е лесен.

# 594
Хубава е смокинята от серията зелени чайове на Е. Арден, да – пълнокръвна, жизнена, по лятному сладка и опияняваща. Миналата година го пръсках за тест в жегите, точно по това време и беше разкошен – на моята кожа се задържа прилично (предвид, че зеленият чай като цяло не е особено траен и проектиращ парфюм). Не знам защо не го взех тогава, а много ми хареса. После съм забравила, но бих го купила поне с една 50-тичка.

# 595
Йоан Владимир, благодаря. Аз не сьм в Бьлгария и при нас всичко идва с около месец - два закьснение. Но ще го мисля, надявах се много , че някой тук ще може да сподели мнение .  Иначе по пирамида и по някой от коментарите, мисля че е много мой https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Metallique-55766.html

# 596
На Арден харесвам Ънтолд. Подари ми го една дама, с която имах служебни взаимоотношения. Ревюто от консултантите в Белгия, където тя живее, било, че е за момичета на ток. И решила, че е за мен. Беше много траен.

# 597
Йоан Владимир благодаря! Свършиха ми наличните неща от марката и се запътих да поръчвам, но забелязах, че някой от парфюмите им се предлагат в нови опаковки  и като взех предвид и твоето мнение за Iris poudre  реших първо да попитам. При всички случаи коментарът ти ми беше много полезен,  ще трябва ги пробвам отново. Hug

# 598
  • Варна
След неуспешния опит за придобиване на силно липовия, по мнението на съфорумка, вариант на L´ARTISAN PARFUMEUR, се престраших и поръчах друга "липова" бомба

https://www.parfimo.bg/l-artisan-parfumeur-l-ete-en-douce-eau-de … e-za-jeni-100-ml/

Усещането е точно като летен душ свежо, ефирно, въздушно. Като перде, развято от вятъра над главата ти в лежерен летен следобед... докато четеш книга на сянка пред отворения прозорец... едно спокойствие лъха .... Абе - мирише на отпускарско безвремие  Grinning
Само дето аз не съм такъв тип - на мен ми дай динамика, шум, търчане... Спокойствието ме изнервя Grinning
Та да видим дали ще се разберем с този, спокойния.... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 599
Здравейте и от мен,
Чета ви, но не успявам да се включа, бях заета с отпуска и мързел ...
И аз тествах два пъти новия парфюм на Ели Сааб:

https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Royal-55012.html

Много ми хареса! Наистина разкошен и великолепен, сладък, но и много елегантен и женствен. Като жена с черна лъскава коса на едри букли, колие с голям скъпоценен камък  и рокля с деколте тип "сърце". Името му подхожда. И ми се иска да си мисля, че и на мен подхожда с тениската и маратонките ми...  Simple Smile

Преди да отида на морето и новия Кензо тествах

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Kenzo-World-Power-55408.html
 - прост, сух, солен и накрая сладък, без да се натрапва и да лепне. Идеален е за лятото и за ваканция на море, аз и всеки ден го бих носила докато е топло. Някой писа ли за него вече? Харесахте ли го?

Общи условия

Активация на акаунт