Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 670
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Deetron, обожавам Нероли и колекционирам страстно. Моля, да ми напишеш на лични откъде е поръчан.
Перфектно описание, благодаря!
Намерих го и ще поръчам веднага.
Моля, опиши тук и другия още утре. Hug

# 301
След това описание дали не добавих още едно нероли към листа ми с желания? Намерих го в нотино наличен. Grinning благодаря за подробното ревю!

Dark Rebel е страхотен удов парфюм, подарих го на мъжа ми преди време и каза, че винаги обира овации с него Relieved А и опаковката му е страхотна.

# 302
  • София
densi, tuali - благодаря за милите думи, но не ми се иска да натоварвате Jeanne en Provence Néroli Intense със свръх очаквания. Той е това, което обещава - автентичен нероли аромат от Грас,  за моя радост, изпълнен в духа на по-модерните неролита. Недейте да поръчвате на сляпо и после да има ох-ах какъв е тоя ужас. Този филм сме го гледали. Споделих само моето впечатление.

# 303
densi, tuali - благодаря за милите думи, но не ми се иска да натоварвате Jeanne en Provence Néroli Intense със свръх очаквания. Той е това, което обещава - автентичен нероли аромат от Грас,  за моя радост, изпълнен в духа на по-модерните неролита. Недейте да поръчвате на сляпо и после да има ох-ах какъв е тоя ужас. Този филм сме го гледали. Споделих само моето впечатление.
Не се притеснявай точно това търся. Моля те, опиши и другия с няколко думи.

# 304
  • София
densi - ето и моите наистина първи и повърхности впечатления от Jeanne en Provence Iris & Néroli.
Името му не е подвеждащо с водещ Ирис в него. Веднага се усеща, още минута след първото нанасяне. Ето, след като го пръснах току що, взех и кутията да препиша пирамидата:

Връхни нотки: Мандарина, Бергамот, Нероли
Среда: Iris Butter - не знам как се превежда - ирис някакъв ще да е..., следва Портокалов цвят, Powdery Accord, което предполагам означава пудрени нотки
База: Ветивер, Сандалово дърво, Мускус

Усещам цветен аромат, свеж, сух, пудрен, хладен, има лек намек за сладост, захар или бонбон виолетка, но внушението за цвете остава водещо, независимо от вкусната примамка. Ириса има известен кожен ефект, но е далече от трудни кожи със специфично нишово излъчване.
Наистина не знам какво да ти кажа - подозирам, че няма да ти хареса. Трябва да обичаш ирис за да ти хареса и този. Определено не е младежки и между другото, смятам, че момичета не биха го харесали изобщо. По-скоро дава усещане за зряла жена и това според мен, идва от тази суха и подчертана пудреност. Същевременно носи и усещане за гримове и дамска козметична чанта, за секси червило Smiling Imp, но това цялото е поднесено деликатно. Трудно ми е да го обясня. Като цяло го усещам като рисков парфюм, но едновременно много ми харесва заради това странно съчетание от чистота и някаква суховата цветна сладост със зряла дълбочина.
Едва ли помогнах много, но за 2 тествания с по 2 пръскания - толкова. Като го понося истински, ще споделя отново.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 01:23 от Deetron

# 305
Deetron, винаги с интерес чета твоите коментари, описанието на Neroli Intense e страшно изкусително, неслучайно вече има направени поръчки. Не съм най-големият фен на нероли, иначе вероятно и аз бих пробвал аромата, цената също е доста примамлива. Вниманието ми привлече Jeanne en Provence Lavander & Vétiver, където има ветивер - там съм. Laughing За съжаление ще трябва да го оставя за по-нататък, сега очаквам две други поръчки.

# 306
  • Бургас
Докато сме на темата за нероли ,за спорта си взех това https://www.fragrantica.com/perfume/Banana-Republic/Neroli-Woods-50225.html ,прекрасно удово нероли,единственият му минус е ниската трайност на кожата ми...

# 307
  • Сан Франциско
Включвам се късно, но благодаря за новата тема. Имам само няколко черни красавци - Black Orchid, Poison, Diesel Fuel for Life Unlimited (като последният е голямата ми парфюмна любов, но вече е спрян от производство).

Да споделя, че се снабдих с проби и се запознавам с четирите парфюма на Xinu - мексиканска нишова парфюмерия, която се слави с това, че използва само висококачествени съставки, типични за южноамериканския континент. До скоро можеха да се пробват и закупят само в бутика им в Мексико Сити. Бутилчетата са много красиви. Съвсем първоначални впечатления:

- Copala - едва доловима ванилия, няма топлина, сладост, цвят. Тъмен, опушен, напомня ми на черно-бял филм с вампири.

- Aguamadera - гваякум и кедър, които се открояват много добре на фона на цитрусовите нотки.

- OroNardo - жасмин, тубероза, олеандър - прекрасен аромат. Толкова често използвани съставки, но тук сякаш оставят техен си, уникален отпечатък.

- Monstera - зелен, зелен, зелен - окосена трева, мъх, билки. Със сигурност е заинтригуващ.

# 308

Наистина не знам какво да ти кажа - подозирам, че няма да ти хареса. Трябва да обичаш ирис за да ти хареса и този. Определено не е младежки и между другото, смятам, че момичета не биха го харесали изобщо. По-скоро дава усещане за зряла жена и това според мен, идва от тази суха и подчертана пудреност. Същевременно носи и усещане за гримове и дамска козметична чанта, за секси червило Smiling Imp, но това цялото е поднесено деликатно. Трудно ми е да го обясня. Като цяло го усещам като рисков парфюм, но едновременно много ми харесва заради това странно съчетание от чистота и някаква суховата цветна сладост със зряла дълбочина.
Едва ли помогнах много, но за 2 тествания с по 2 пръскания - толкова. Като го понося истински, ще споделя отново.
Блгодаря ти много, не е за мен. Аз не обичам изявени ириси.
Чудесно описание. Hug

# 309
Разсмяхте ме сърдечно с тези таратори Joy
Santal Blanc върху моята кожа е една по-хладна и елегантна версия на Soleil Blanc на Том Форд. Много е хубав и го мисля от известно време Heart Eyes

# 310
Разсмяхте ме сърдечно с тези таратори Joy
Santal Blanc върху моята кожа е една по-хладна и елегантна версия на Soleil Blanc на Том Форд. Много е хубав и го мисля от известно време Heart Eyes
Определено много ме озадачи това. Не мога да си представя. Затова след малко ще отида да го видя и аз. Изобщо нямам вашите парфюмни възприятия и трудно определям на какво ми мирише.

# 311
Абе момичета, този Santal Blanc не мирише ли на таратор? Два пъти го тествах, дъщеря ми също и двете сме категорични, че е на краставици.
Като ви чета - толкова фин и нежен, да не би да съм объркала блотерите??? Ще ходя пак да го тествам.

Мирише. Аз съм с този тип кожа и възприятия, при които сантала избива на мариновани корнишони, демек -  кисела краставица. Обаче орловите нокти просто ми слягат приказно и въпреки ограничената трайност си бях взела https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Honeysuckle … Davana-51266.html . Гледам Денси също си го е заприходила, честито. Някой говореше за парфюм, който да се асоциира с еротично бильо - този е точно такъв. Дискретен, но обсебващ и наркотизиращ. Аз пръскам и по дрехите и там изкарва по-продължително.

# 312
Благодаря ти! И аз смятам, че е еротичен омайващ парфюм Орловите нокти.

# 313
  • Бургас
Моята кожа също е хладна,не харесах никак Santal Blanc и при мен е с краставичен привкус.Парфюмите на Ерме не са за мен,изключвам Нилските градини,точно до кожа и химия си е и всички сме с различни възприятия.Не е добре да спорим и да налагаме усещанията си.За Valentino donna noir съм съгласна с РАК щрак,не можах да го понеса,но аз съм си голям каприз и много малко неща ми допадат истински и се превръщат в трайна любов.Вчера,днес тествам Шанелските  Ексклузиви,новите,които не бях и си припомних някой,които вече познавах.Усещам как ще си тръгна с 2 ексклузива,ще пиша за тях друг път.Харесах много A Goodnight Kiss Roja Dove for women,както и още поне 3 парфюма.Неземно красиви,Боже мой!

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 13:38 от Bright Crystal

# 314
Защо друг път пиши сега? Кои ще купиш и с какво те привлякоха?
Ексклузивите на Шанел са страшно вълнуващи и е готино да се чете за тях.

Общи условия

Активация на акаунт