Парфюмни размисли и страсти - 228

• 60 440
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • на терасата
На моята кожа много парфюми имат странно поведение. Суха и хладна, та чак студена ми е кожата. И Santal Blanc и при мен е с привкус на краставици, а Soleil Blanc е царевица на пара. Парфюмите на Ермес, без градините, изкарват на моята кожа една много неприятна химична нотка. Същата е реакцията с Алюр.
А всичките модерни напоследък сладости, в които има червени плодове, ликьор и т.н. дават ужасен отенък, пръснати на мен. Онзи ден пробвах Valentino donna noir.... Ще пиша само, че не е за мен, иначе емотикончето ще е зелено Simple Smile
Но за сметка на това излъчвам прелест с флорално-мускусните ухания и си ги пръскам с кеф. Кожи, химии

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 14:34 от рак-щрак

# 316
  • София
Да споделя, че се снабдих с проби и се запознавам с четирите парфюма на Xinu - мексиканска нишова парфюмерия, която се слави с това, че използва само висококачествени съставки, типични за южноамериканския континент. До скоро можеха да се пробват и закупят само в бутика им в Мексико Сити. Бутилчетата са много красиви. Съвсем първоначални впечатления:

- Copala - едва доловима ванилия, няма топлина, сладост, цвят. Тъмен, опушен, напомня ми на черно-бял филм с вампири.

- Aguamadera - гваякум и кедър, които се открояват много добре на фона на цитрусовите нотки.

- OroNardo - жасмин, тубероза, олеандър - прекрасен аромат. Толкова често използвани съставки, но тук сякаш оставят техен си, уникален отпечатък.

- Monstera - зелен, зелен, зелен - окосена трева, мъх, билки. Със сигурност е заинтригуващ.

Всичко това звучи много интересно за мен.
Може ли да споделиш от къде могат да се закупят проби? Може и на лично, ако предпочиташ.

# 317
  • при морето
Момичета,малко помощ,може ли,Интересува ме Armani Code Satin
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Satin-31664.html
Не съм била в час,когато сте го обсъждали,а сега изведнъж се появи като оферта,при това изгодно.
По принцип харесвам Армани,така че ...притеснява ме единствено да не е твърде сладък,какво ще кажете?

# 318
Да ви попитам, Girl of now крие ли някакви изненади при покупка на сляпо? Изглежда е доста харесван, пирамидата ми допада и се чудя дали да не рискувам.

Черният ми любимец е Oudmazing.

# 319
  • София
За мен си е сладък. Ако си пробвала класическия Сode, за мен  нямат съществена разлика.

# 320
  • на терасата
Както вече са отговорили, Code Satin много прилича на първообраза. Не познавам добре всички фланкъри и не мога да правя изводи спрямо другите от серията Code. Аз го нося в студеното време и ми е много уютен тогава. Не бих го носила сега. По принцип не обичам ванилени парфюми, не се харесват с кожата ми. Но Code Satin не ме разочарова и винаги получавам комплименти, когато съм с него. Беше покупка на сляпо след един коментар на Ковачева в темата, затова ме радва, че го излъчвам добре.

# 321
Да ви попитам, Girl of now крие ли някакви изненади при покупка на сляпо? Изглежда е доста харесван, пирамидата ми допада и се чудя дали да не рискувам.

Girl of now ми е много любим! Сладък е, усеща се добре. Много е траен, може да дойде на някому силничък. Усеща се много бадем и шам-фастък. Има известно количество пудреност или така наречения аромат на козметика. Не знам какъв е твоя праг за тези акорди. Като цяло за мен парфюмът е наистина добър и разпознаваем, но имам приятелки, които не го харесват. Аз го обожавам. Не знам ти какви аромати харесваш. Надявам се да съм била поне малко полезна. Не съм особена добра описанията Simple Smile

# 322
  • The Evergreen State

Аз не го препоръчвам за нясляпо. Казвам ти го от опит точно със същия парфюм. Тук хората са винаги доброжелателни, първото което се споменаваше в мненията когато исках препоръка беше че е гурманд или гурме, което означава храна общо взето. Аз бях пленена от шишенцето реших че ще мога да се разбера с едно гурме с такова красиво описание но не се оказа точно така, поне в началото.
Голям шок беше за мен като го получих, този парфюм наистина напомня топъл корасан с бадемов пълнеж, изваден току що от фурната. Разбира се майстор е работил върху него и са успели да го извадят от кухнята, не е обикновен кроасан, стои луксозно и фино и аз някак привикнах към него, нещо като acquired taste както казват тук.
За зимните месеци е, изпълва пространството.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 23:20 от Athena

# 323
Аз го обожавам този парфюм. Пръскам се като луда с него и тъна в блаженство. Получава много комплименти, но наистина е само за любители на сладки гурме аромати.

# 324
За мен лично Girl of now е пълен с натрапчиви горчиви бадеми. В някои други парфюми ги харесвам, но в този ме дразнят, може би заради комбинацията с други нотки...

# 325
За мен лично Girl of now е пълен с натрапчиви горчиви бадеми. В някои други парфюми ги харесвам, но в този ме дразнят, може би заради комбинацията с други нотки...
Аз го усещам като бонбони Амфора. Интересен е. От неговите обичам Ле парфюм. Шишенцето ми напомня на маргаритките на Марк Джейкъп.

# 326
Парфюмите на Black opium ми харесват адски много. Те са изтънчени и със силен аромат.

# 327
  • Sofia
От няколко дни се наслаждавам на новата си придобивка - Gucci Guilty edp https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Eau-de-Parfum-52481.html , който е съвсем различен от останалите Guilty. Това е парфюм, който .... ухае на парфюм. Неразчленим на съставки, а в една завършена луксозна цялост. Излъчва спокойна и уверена женственост, без да е срамежливо тих или натрапчиво крещящ за внимание. Като красива жена, която знае че е красива и не е нужно да го доказва или да привлича внимание с излишна екстравагантност и провокативност.

# 328
  • The Evergreen State
Честито Karen, и аз много го харесвам новото Гучи Гилти.

# 329
Момичета, сещате ли се случайно дали в БЗ или Дъглас мога да открия Cartier La Panthere Edition Soir EDP? Никак не са ми близо и не ми се разкарва напразно.

Общи условия

Активация на акаунт